הריון ותסמונת טרנר

dalitsh

New member
הריון ותסמונת טרנר

אשמח אם משהיא תכתוב לי איך אישה עם תסמונת טרנר עוברת הריון של 9 חודשים. איך מסתדרים עם תרומת ביציות, התרופות ובעיקר נמוכות שצריכות לסחוב תינוק האם צריך שמירת הריו? האם צריך ניתוח? אני יודעת שהסיכוי לטיפול I.V.F אחד וזהו הוא סיכוי גדול האם זה נכון? קשה לי להאמין תודה דלית

שלום לך

קודם הסבר קצר מזה תסמונת טרנר. התסמונת הזאת פוגעת רק בבנות. יש חוסר בכרומוזום X. זה אומר פגיעה מינית ופוריות. אין שחלות. לגבי ההריון - גם אישה עם תסמונת טרנר עוברת הריון כמו כל אישה. כל התהליך של התרומה מצריך המון תמיכה ועזרה כמו כל אישה שעוברת תרומת ביצית. יש אחוז מסויים של נשים שכן יכולות ללדת בצורה טבעית. לגבי זה אשמח להרחיב אם את מעונינת. אנחנו פה לעוד שאלות ונשמח לענות לך דרומית

היי דלית

שמחה לשמוע על עוד משיהי שקוראים לה דלית . אני רק בת 22 ואינני מתמצאת בכל הקשור לזה , אך אכן ממפגשים של תסמונת טרנר יש די הרבה בנות שסוחבות הריון כמו שצריך ואפילו רחל אור (
רחלי , איפה את? ) שנמצאת וכותבת פה בפורום ילדה לא מזמן . אני מניחה שתהליך תרומת הביצית נעשה כמו שהוא נעשה אצל בנות בלי טרנר , את יודעת יש מכונים להפריה ברומניה , קפריסין , ואוקריינה , כמובן ששמירת ההריון היא אינדיבידואלית לכל אחת וניתוח כל אחת קובעת לעצמה עם תוכל לעמוד בלידה רגילה או שצריכים ניתוח קיסרי . מקווה שעזרתי , לילה טוב , אשמח לענות לעוד שאלות דלית

barbushi

New member
היי וברוכה הבאה

לגבי "סחיבת ההריון" - גם אני חשבתי על זה,זה נשמע קשה למישהי בגובה מטר חמישים או ארבעים לסחוב את ההריון תשעה חודשים ובאמת צריך לפעמים ניתוח קיסרי אבל כנראה כמו שאמרו זה אינדודואלי ומשתנה.יש בנות עם טרנר שהן לא כל כך נמוכות. (ולא כל בחורה בגובה מטר חמישים צריכה ניתוח קיסרי.) הסיכויים להפרייה הם אכן לא גדולים אבל לפעמים מספיק נסיון אחד (וראינו הרבה מקרים כאלה וזה משמח מאוד) ולפעמים יותר. אני חושבת שהסיכויים להצלחת ההפרייה החוץ גופית אצל אשה עם טרנר הם אותם סיכויים כמו אצל כל אחת. בכל מקרה בהצלחה יהיה נחמד אם תספרי קצת על עצמך :)

rachel or

New member
הי לכולם

כמי שילדה אני יכולה להגיד שהחלק הקל זה ההריון לטפל בתינוק קטן הרבה יותר קשה קצת רקע למי שמעונינת לגבי התרומה כרגע לרוב (99%) מדובר על תרומה מחו"ל על המסלולים השונים ניתן לקבל מידע בפורום תרומת ביצית. לפני הנסיעה יש צורך בבדיקות דם בדיקת זרע בדיקות גנטיות ויתכן וידרש בהתאם לאולטראסונד של רירית הרחם גם ביופסיה של הרירית או היסטרוסקופיה \ צילום רחם יש לצין כי לא בכל מצב זה נדרש לפני הנסיעה מקבלים הכנה תרופתית לרוב פרוגינובה שמכינה ומעבה את רירית הרחם לקליטת העוברים ביום של השאיבה של התורמת מוסיפים תמיכה נוספת לדעת הרוב הכי יעיל זה זריקת גסטון לכן צפוי שזה מה שינתן. מחזירים את העוברים הטובים יומים אחרי ומחכים 12 יום עד לבדיקת ההריון - בדיקת בטא במידה ויש הריון ממשיכים בתמיכה עוד כ-6-8 שבועות לגבי הסיכוים צריך לזכור שהתרומה נוצרה מראש עבור בנות כמונו והיום הרחיבו מעט את התחום לנשים עם מנופאזה מוקדמת או נשים מבוגרות שהביציות שלהם כבר לא פוריות אני הצלחתי בפעם הראשונה יש כאלו שהצליחו בפעם השניה ואם תאומים זה הכל סטיסטי ולא ברור למה פעם זה עובד ופעם לא מה שבטוח לא להתיאש כי בסוף זה מגיע ההריון אצלי עבר יחסית בקלות וכמו לכולם קצת קשה בחודש האחרון מבחינת הלידה יתכן ויש קשר לגבי קיסרי אבל זה תלוי במבנה האגן אם התינוק לא גדול מידי והאגן מספיק גדול אין סיבה לא ללדת רגיל

1שרהפ

New member
../images/Emo95.gifלרחל../images/Emo48.gif

המון מזל טוב ושהיה לך הרבה נחת !!! מה נולד לך ? שרה

זהבית 1

New member
באמת מעניין

שמחתי לקרוא את התגובות אמא שלי שמרה כתבה מזמן על אחת עם תסמונת טרנר שילדה

למעלה