הריון וקונצרטה?

3שיקה

New member
הריון וקונצרטה?

1.אני ובעלי חושבים על ילד שלישי כאשר אני מטופלת בקונצרטה . האם כשאכנס להריון אני יכולה ליטול קו..... 2. האם קונצרטה גורמת לנשירת שיער איך אני יכולה לדעת שיש לי נשירה מזה ולא מדבר אחר. עשיתי בדיקות דם והכל בתוך הנורמה 3. הילד הקטן שלי הוא אובחן אבל המאבחן אמר שהוא לא רואה בעיית קשב וריכוז אבל לפי ההתנהגות שסיפרנו לו ולפי זה שאני ובני הגדול היפראקטיביים הוא אמר שאולי הוא odd האם יכול להיות שהילד הוא ילד עם בעיה התנהגותית אבל בלי קשב וריכוז כי הוא משחק שעות שח יכול לעשות שיעורים מהר וכו האם יש מחקר שמראה שכאשר ילד שקט מופנם גר עם adhd והרבה מהם כלומר שניים מאוד דומיננטיים הוא מחכה אותם כדי לקבל תשומת לב יש לציין שגם המורה לא רואה בעיית קשב וריכוז אלא רק בעיה התנהגותית תודה לך מראש על כל התשובות המלאות שאת מעניקה לאנשי הפורום ועל נכונות רבה כ"כ

הריון וקונצרטה

שלום רב. המחקרים אינם מראים בעיה לגבי ריטלין בהריון, אבל הבעיה היא שהם כולם על עכברים. בד"כ עדיין מקובל לא לטפל בזמן ההריון ולו כדי לא לקחת את אלפית האחוז של סיכון. נשירת שיער היא תופעה נדירה ביותר בהקשר של הפרעת קשב, ולכן הייתי ממליצה קודם לברר גורמים אופייניים יותר, כגון תזונה, מתח וכדומה. לגבי הילד הצעיר, לא ברור לי מי היה המאבחן ואיזה אבחון הוא עשה. אם הילד עבר אבחון מלא הכולל את כל הקריטריונים להפרעת קשב (גם בלי היפראקטיביות) שאלונים ובדיקה אובייקטיבית (וכאן למשל היא חשובה מאד), הרי שייתכן שבאמת מדובר בבעיה אחרת, אבל גם אז כדאי לברר איך נוצרה. ODD בד"כ לא נוצר בחלל הריק. ילד אינטליגנטי מאד מאידך יכול לשחק שח שעות, להיות תלמיד טוב ולסבול מהפרעת קשב (שח הוא אחד המשחקים המותאמים דווקא להפרעת קשב ורוב הילדים שאני מכירה מסתדרים איתו מצוין גם בלי ריטלין). בברכה ובהצלחה, ד"ר איריס מנור

למעלה