הריון ועבודה

קרנושי

New member
הריון ועבודה

שלום לכולן/ם, אני חדשה פה, ויש לי שאלה/בעיה שמטרידה אותי: התחתנתי לפני כחודשיים ואנחנו רוצים להכנס להריון (אני 28 הוא 35) - אפילו כבר התנקתי מהגלולות... הבעיה היא שאני מחפשת עבודה חדשה כרגע (סובלת מהישנה), והיו כמה ראיונות עבודה בהם המראיינים (לרוב גברים), לא התביישו ושאלו אותי אם אני מתכננת ילדים בקרוב. אם אני אומרת את האמת, לא אתקבל לעבודה, ואם אני משקרת ואח"כ אכנס להיון (אמן, טפו טפו טפו) תהיה תחושה של חוסר אמון אח"כ האם יש רעיון ?

m i c h a l y

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

השאלה הזו עלתה במקרים רבים סביבי בזמן האחרון. אמנם זה לא חוקי לשאול (!) אך זה לא מונע ממעסיקים לשאול. לשקר? לא. פשוט למצוא דרך להתחמק מתשובה ישירה. את כרגע לא בהריון, לכן כדאי למצוא תשובה נוסח של "אני לא בהריון, ועדיין לא דיברנו על זה" או איזה נוסח אחר שמשאיר לך פתח להגיע עוד חודשיים שלושה לעבודה ולספר שאת כן.... בנוסף, אל תשכחי שאת לא מחויבת לספר במקום העבודה מיד עם תחילת ההריון, כך שגם אם תיקלטי מיד לאחר כניסתך לעבודה תוכלי לספר על כך כמה חודשים אחר כך ותשובתך בראיון תשאר אמינה למדי. בהצלחה, ושוב - ברוכה הבאה, מיכל.

קובולט

New member
הי קרנושי- ברוכה הבאה../images/Emo68.gif

אני מסכימה עם מה שמיכל אומרת ממילא לא מספרים עד שלושה חודשים או עד שהבטן יוצאת אמונה טפלה כזאת שגם אני כבר התחלתי להאמין בה - ואז אפשר להגיד לבוס באמת לא תיכננו קרה לא חשבתי שאני מייד אקלט אני לוקחת שנים גלולות חשבתי שזה יקח לפחות שנה וכ'ו (הלוואי שנגיד את זה כולנו בקרוב), ובקשר ללספר שהזכרתי קודם בשביל זה קיים הפורום הזה שממש רוצים לשתף אז אפשר, פה אף אחת לא עושה עין רעה והשימחה היא אמיתית

פּוֹנְג

New member
אני חושבת אחרת...

את צריכה לנהוג כאילו את לא מחפשת עבודה ולנסות להכנס להריון וכאילו את לא מנסה להכנס להריון ולחפש עבודה. אם שואלים אותך על התוכניות שלך לעתיד בנוגע להריון את בהחלט יכולה לומר באסרטיביות, 'סליחה, אבל על השאלה הזו אני לא מתכוונת לענות...' או משהו כזה שיבהיר לשואל שאת מודעת לזה שאסור לו להפלות אותך על עצם היותך אישה בגיל הפוריות. ואם להיות חוצפנית יותר את יכולה לשאול : 'אם הייתי גבר היית שואל אותי אם אני מתכננת ללכת למילואים?' לעומת זאת להגיע לראיון עבודה בתחילת ההריון ולא לספר - זה לא הייתי עושה... וברוכה הבאה לפורום

m i c h a l y

New member
אני מסכימה עם פונג

שממש לא כדאי לשקר ואני גם חושבת שהתשובות שהציעה מאוד הגיוניות - אבל - תשובה מסוג "אני לא מתכוונת לענות על זה" או "ידוע לך שזה לא חוקי להעלות את הנושא" הן תשובות "מסגירות". לדעתי, מעסיק או מעסיקה השואלים שאלה מסוג זה יסיקו דרך תשובה כזו שאת כבר בהריון או מתכננת ממש בקרוב כך שאת אולי צודקת בתשובתך, אך היא בגדר "הפללה עצמית"... אם הייתי ממש מתעקשת על אי הרלוונטיות שבהתעניינות אולי הייתי עונה משהו כמו "אני לא בהריון (ואת אכן אינך בהריון כרגע) ואני חושבת שזה בכלל לא חוקי לשאול שאלה כזו". כך השואל קיבל את תשובתו (את לא בהריון) ויודע שאסור לו להעמיק בעניין (כי הבהרת לו שאת לא מתכוונת להרחיב בהתאם למה שהחוק אומר).

lulyK

New member
אץ יכולה לנסות לענות בהומור

ולהגיד ששאלות כאלה אפילו להורים שלך את לא נותנת לשאול אותך. בטח ובטח שאין צורך לענות על זה בכנות, זו שאלה לא חוקית. נקודה. אני לא מבינה את מי ששואל את זה. ואם עכשיו את לא מתכננת, מי ערב לו שעוד שנתיים לא תרצי, ואז מה? זה הרי מגוחך. וגם אני, כמו פונג לא הייתי מסתירה אם הייתי בהריון, אם כי הייתי מחכה עם המידע לראיון מתקדם יותר, כשכבר רוצים אותי ויש סיכוי שלא יפסלו אותי על הסף רק בגלל זה

יעלה לי

New member
היי קרנושי...

האמת שאני כבר מתחילה להרגיש איך הכעס גואה בי..!!! מעניין אם אותו שואל יש לו ילדים משל עצמו, או אם הוא מתכנן לו כמה!!! אני בהחלט הייתי משיבה שזה עניין פרטי שאני ובן זוגי דנים בו באופן אישי, ללא התערבות חיצונית, והיכולות שלי וההשקעה במקום העבודה יכולים להשקל בצורה בלתי תלויה לחלוטין במצבי האישי. וזה מזכיר לי, דרך אגב, שכשחיפשתי עבודה בפעם הראשונה לאחר שסיימתי את לימודי התואר הראשון שלי, הגעתי לראיון עבודה (על קורות החיים היה כתוב שאני רווקה) והמראיין אמר: "אני מאוד מצטער, אני לא יכול לקבל בחורה שבוודאי תנשא בקרוב ותביא ילדים לעולם..." לא צריכה לספר באיזה הלם הייתי כששמעתי את זה. מאז, מעולם לא שמעתי הערות או שאלות כלשהן על מצבי האישי בראיונות עבודה - גם בתקופה הנוכחית שהיא כל כך כל כך קשה.

יעלה לי

New member
דרך אגב...

אני גם חושבת שלא הייתי מספרת בראיון אם הייתי בהריון בשבועות הראשונים, לפני שהייתי בטוחה בו בעצמי. (האמת שלא זוכרת שאי פעם שאלו אותי בראיון אם אני בהריון כך שלא נאלצתי להתמודד עם השאלה אם לשקר במצח נחושה...) למרות שזה נשמע מאוד לא הוגן, אני חושבת שהריון בשלבים ראשונים הוא כל כך לא בטוח שזה בעצם לשים לעצמי רגל, כשההפסד יכול להיות גם למקום העבודה, במידה שאני מאוד מתאימה להם. למעשה הייתי בסיטואציה כזו לפני כחודש, שהייתי בראיון עבודה, לא סיפרתי כלום (כמובן גם לא שאלו) ולצערי אח"כ הפלתי. לא יודעת מתי שוב אכנס להריון. לא חבל, אם אני מתאימה מאוד למשרה והזמן שעובר עד שבאמת אכנס שוב להריון ואלד, אהיה כבר עמוק בתוך העבודה, ואם יהיו מרוצים ממני אז ההריון והלידה כבר לא יפריעו בשיקול שלהם להמשיך להעסיק אותי. (כמובן שאסור לנצל את ההריון ולתת כמה שאפשר ולהשקיע בעבודה..) דברים נראים אחרת כשכבר נמצאים בתוכם. אם מכריזים על זה מראש זה מרתיע ומפחיד מעסיקים והסיכוי להתקבל לעבודה פשוט שואף לאפס. אם באים אחרי חודש/חודשיים ומספרים, המעביד כבר יודע עם מי יש לו עסק והוא לא מוותר בקלות על עובדת טובה, גם אם היא בהריון.

../images/Emo24.gifברוכה הבאה... בהצלחה..|חיבוק

כל הכבוד לך על הכנות אבל שתדעי שבעיקרון בהגנת זכויות העובד אסור להם להעדיף או לכפות על עובדת לא להכנס להריון (ואני חושבת שגם אסור לשאול) בכל מקרה אם בחוצפתם הם שאלו - תשקרי להם מגיע להם!! (למרות שסזה בניגוד לכל עקרון בחיים שלי ובטח של רובינו)

קרנושי

New member
תודה רבה

תודה רבה לכולכן. חיממתן לי את הלב ועשיתן לי קצת סדר בבלגאן בראש. ברור לי שהשאלה לא חוקית ואכן מכעיסה. אני חושבת שאין לי ברירה אלא מלהמנע מתשובה ישירה לכאן או לכאןובאמת לטעות לפנצ'ר אח"כ. תודה לכולכן... קרנושי

nirits

New member
זה מרגיז ולא חוקי, אבל

במקרה והתקבלת לעבודה ומיד נכנסת להריון, המעסיק יכול לפטר אותך אם את עובדת פחות מחצי שנה או משהו כזה. וזה כבר כן חוקי. חברה שלי סיפרה על מישהי אצליהם, שפיטרו. מצד שני, אצלי בעבודה קיבלו מישהי לעבודה ובערך דקה אח"כ היא נכנסה להריון. אני לא יודעת מה שאלו אותה בראיון, אבל היא עדיין פה (בדיוק חזרה מחופשת לידה עם הילד השני...) כך שיש סיפורים לכאן ולכאן.

jesenia

New member
לא מדויק!

ישנם שני חוקים שמגנים על זכויותינו, נשים בגיל הפוריות. אם הפיטורים הן בגין הריון ואת לא עובדת במקום 6 חודשים, הפיטורים "כשרים" גם ללא אישורו של שר העבודה - אבל אינם כשרים מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, כי פוטרת כיוון שאת בהריון - כלומר אישה. אממה, צריך להקפיד שהמעביד ידע על ההריון ממך (ולא מרכילויות בעבודה) כי אז הוא יכול להגי במשפט "לא ידעתי, לא שמעתי".

28קטנה

New member
הי קרנושי! תשובה ארוכה וסיפור

לא רק בראיונות של עבודה שואלים שאלות מלאות טקט... אני בעוונותי ניסיתי להתקבל לתואר שני באוניברסיטה מסוימת לפני שנתיים שלוש (להזכירכם התחתנתי רק השנה)... התלבשתי יפה כמו יועצת חינוכית(זקט ומכנס מגוהץ), הסתרקתי כמו ילדה טובה- והורדתי את הלק הכחול מהציפורניים של הרגליים... בראיון- המראיינת הסתכלה עלי טוב טוב היא שאלה את כל השאלות הבנאליות, ולסיום - היא שאלה איך בעלי והילדים יסתדרו כשאני אלמד? אמרתי לה- אני לא נשואה ואין לי ילדים עדיין כך שכולם יסתדרו יופי. היא נראתה כאילו בלעה צפרדע אז כדי להוריד קצת את המתח אמרתי לה - אם בא לך להכיר לי מישהו-אני פנויה להצעות... היא כמעט נפלה מהכסא מההלם. כמובן שהתקבלתי
אבל העדפתי ללכת ללמוד במקום אחר... לסיכום - להשתמש בהומור! לפעמים המראיינים שואלים שאלות קשות רק כדי לבדוק את התגובה שלכם. אם תתחילו לגמגם בתגובה לשאלה על הריון זה לא יראה טוב. לראיון צריך לבוא עם בטחון עצמי ולחפף שאלות קשות בהומור. אם קשה לכם לשלוף מהשרוול -להתכונן בבית!! זה לא ענינו של אף אחד אם אתם מתכננות הריון או טיול של חצי שנה להודו! מעביד שלא יקח אתכם לעבודה על סמך תשובה של אני רוצה ילדים מסתכן באפליה על רקע הריון! זה לא חוקי! זהו שיהיה בהצלחה ע העבודה וההריון!

מרץ

New member
לעומת זאת...

אני חייבת לציין שבמקום שבו אני עובדת עכשיו- רק 5 חודשים ראיין אותי גבר שהתפלא בכלל למה התבקשתי לרשום בקורות חיים שלי שאנינשואה,לדעתו זו חדירה לפרטיות,הוא אמר: עוד מעט יבקשו שתמלאי כמה זמן את נשואה ,הוא טען שלא מעניין אותו,והוא יודע שבטח אני ארצה להביא ידלים בשנה הקרובה ושזה בסדר מצידו,לטענתו גם גבר יוצא הרבה לחופש כשאזתו יולדת הייתי בשוק- סופסוף מישהו נאור!!! לא משנה שיש לבן אדם הזה הרבה דברים שליליים אחרים,אני יכולה לאמר לאחר 5 חודשים אבל כל פעם שאני כועסת עליו אני נזכרת בדברים האלו שהוא אמר לי..וסולחת לו.

למעלה