הריון ונורמיטן - חומר כתוב
שלום לך שוש אני מקווה שמאופן כתיבתך לא עולה כעס או חוסר אמון כי ככה זה נשמע. בכל מקרה אני עדיין מחזיק בדעתי. אינך חייבת לקבל אותה ומעבר לכך, הייעוץ בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי מול הרופא. ובכל זאת, ולבקשתך, הנה מספר קטן של סימוכין מתוך רבים שאפשר למצוא, התומכים בדעתי הנ"ל. ומשהו קטן נוסף, לצורך הבנת הלינקים שלהלן Normiten=Atenolol. 1. שאלה לד"ר Howard LeWine שבין מגוון תפקידיו הוא משמש כ... He is a clinical instructor of medicine at Harvard Medical School. בלינק המצורף הוא נשאל בדיוק את אותה שאלה ובתשובתו ענה ואני מצטט "...Most experts recommend avoiding atenolol and other beta blockers during pregnancy"
והנה הלינק לשאלה ולתשובה. 2. מאמר בעיתון American Journal of Hypertension משנת 1999. ציטוט: Atenolol appears to be particularly troublesome, especially during the early stages of pregnancy so it should be avoided.
והנה כאן הלינק המדובר. 3. המלצת האתר WebMD. לקראת סוף המאמר בנושא הטיפול בלחץ דם גבוהה ישנה פיסקה העוסקת ב-Treatment During Pregnancy. בתוך פיסקה זו שימי לב לציטוט Atenolol is also associated with adverse effects on the fetus שימי לב גם לרשימה ה"לא קצרה" של הרופאים בסוף המאמר, ולעובדה שכמעט כולם הם מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד היוקרתית.
והנה לינק למאמר המלא. אני ממשיך לתת לינקים בהמשך השירשור מפני שבאתר תפוז אפשר לתת רק 3 לינקים בהודעה אחת, אבל יש הרבה יותר...