הריון ונורמיטן

10shosh

New member
הריון ונורמיטן

מר חלד היקר בעקבות התשובה שענית לי נשאלה שאלה נוספת שגם אני מעוניינת בתשובה לה אודה לך אם תוכל לענות אני מעתיקה אותה לכן: אתה יכול אולי במקרה להמליץ לי על חומר כתוב בנושא מכיוון שהרופא שלי טען שאין שום פגיעה בעובר בשימוש בנורמיטן וכי הוא בטוח בזמן הריון בתודה מראש

הריון ונורמיטן - חומר כתוב

שלום לך שוש אני מקווה שמאופן כתיבתך לא עולה כעס או חוסר אמון כי ככה זה נשמע. בכל מקרה אני עדיין מחזיק בדעתי. אינך חייבת לקבל אותה ומעבר לכך, הייעוץ בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי מול הרופא. ובכל זאת, ולבקשתך, הנה מספר קטן של סימוכין מתוך רבים שאפשר למצוא, התומכים בדעתי הנ"ל. ומשהו קטן נוסף, לצורך הבנת הלינקים שלהלן Normiten=Atenolol. 1. שאלה לד"ר Howard LeWine שבין מגוון תפקידיו הוא משמש כ... He is a clinical instructor of medicine at Harvard Medical School. בלינק המצורף הוא נשאל בדיוק את אותה שאלה ובתשובתו ענה ואני מצטט "...Most experts recommend avoiding atenolol and other beta blockers during pregnancy" והנה הלינק לשאלה ולתשובה. 2. מאמר בעיתון American Journal of Hypertension משנת 1999. ציטוט: Atenolol appears to be particularly troublesome, especially during the early stages of pregnancy so it should be avoided. והנה כאן הלינק המדובר. 3. המלצת האתר WebMD. לקראת סוף המאמר בנושא הטיפול בלחץ דם גבוהה ישנה פיסקה העוסקת ב-Treatment During Pregnancy. בתוך פיסקה זו שימי לב לציטוט Atenolol is also associated with adverse effects on the fetus שימי לב גם לרשימה ה"לא קצרה" של הרופאים בסוף המאמר, ולעובדה שכמעט כולם הם מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד היוקרתית. והנה לינק למאמר המלא. אני ממשיך לתת לינקים בהמשך השירשור מפני שבאתר תפוז אפשר לתת רק 3 לינקים בהודעה אחת, אבל יש הרבה יותר...

הריון ונורמיטן - חומר כתוב---> המשך

וכעת הלינקים הרביעי והחמישי יתיחסו לשני מאגרי מידע תרופתי. 4. מאגר המידע התרופתי RxList. תחת החומר Atenolol ואזהרות, שימי לב שלקראת סוף העמוד ישנה הקטגוריה לגבי הריון והציטוט משם הוא: (Pregnancy and Fetal Injury. (Pregnancy Category D כלומר לא מומלץ בהריון. והנה הלינק לעמוד המדובר. 5. מאגר המידע התרופתי בעיברית, InfoMed. התרופה "אטנולול" ותחת הכותרת "אזהרות מיוחדות" מופיע הציטוט החד משמעי: "התרופה עלולה לגרום נזק לעובר. לא מומלץ (D)." והנה הלינק לדף המתאים. אני מקווה שעזרתי ושתהיה לידה קלה, ורק טוב ישראל

10shosh

New member
התנצלות

ישראל שלום ! חס וחלילה אינני כועסת ובטח לא מביעה חוסר אמונים אחרת לא הייתי פונה אליך שוב אני מתנצלת אם זה נראה כך זה פשוט חוסר האונים כיוון שכל רופא אומר לי משהו אחר ואני לא יודעת מה לעשות ! הרופא שלי נלחץ בהתחלה ואמר מה פתאום אבל ברגע ששמע את השם של הקרדיולוג (העובד באותו ביה"ח) הוא טען שהוא היועץ שלהם ומה שהוא אומר קובע... פניתי להריופון ושם אמרו לי שזה בטוח לשימוש..... ממה שאתה הראת לי כתוב ההפך הגמור (אומנם בעיקר בשליש הראשון אבל עדיין...) מה עושים ??!?!?!!?! זה כול כך מתסכל

נועה בת

New member
סליחה על ההתפרצות החצופה אבל

לא יכולה שלא להגיב .. אם יש ספק ולו קל שבקלים לגבי שימוש בתרופה בזמן הריון - פשוט אל תיקחי !!!!!!!!!!! בישביל מה מתחים וסיכונים מיותרים ?? ישראל אומנם לא רופא אבל הוא הוכיח לך במיקצועיוצ רבה מה מומחים אחרים אומרים אז למה לך להתגרות במזל ????? שיהיה לך בהצלחה בהריון !!

10shosh

New member
כן אבל

התרופה ניתנה לי בגלל הצרות בלב שככל הנראה החמירה בגלל ההריון וההפחדות של הרופאים זה שאים לא אקח אותה הלב שלי לא יעמוד במעמסה אומנם אני יותר דואגת לעובר מלעצמי אבל אני מניחה שאים הלב שלי לא יתמוך בי הוא גם לא יתמוך בעובר.... קצת קשה לעשות את החלטות הללו על דעת עצמך כאשר עוד משהו מוטל על הפרק והרופאים כולם עומדים בחזית אחידה שאין נזק והמאמרים אומרים אחרת....

הילית*

New member
בד"כ מה שקורה

ואני מדברת גם מנסיון של חברה שהיו לה המון בעיות בהריון זה שאם הנזק שעלול להיגרם לעובר מאי לקיחת התרופה גדול מהנזק שיגרם אם תקחי את התרופה אז ממליצים לקחת. אבל בשלבים מסוימים של ההריון- שליש ראשון וחודשים בהם מתפתחים הלב והריאות השימוש בתרופות מסוימות עלול להיות מסוכן להתפתחות ואז ממליצים לא לקחת תרופות בכלל, במיוחד תרופות שלא נעשה מחקר לגביהם או תרופות שרופאים אומרים שזה מאוד מסוכן בכל מקרה תרגישי טוב והמשך הריון קל

נועה בת

New member
מצטרפת להילית

זה גם מה שקרה איתי . תחפשי אלטרנטיבות . אני חיפשתי והצעתי לרופאים שלי אופציות אחרות במקום תרופה שהיתה ממש מסוכנת להתפתחות העובר, אך עדיין הייתי חייבת לקחת אותה , וזה היה עניין של חיים ומוות בשבילי.. אולי יש מהו דומה שעובד על המנגנון קצת אחרת ?? ואני מציעה לך להתייעץ עם גניקולוגים מומחים. באמת עניין מסובך ... בהצלחה בהמשך !!

זה אכן בעיה לא קלה אבל...

היי שוש, מה שלומך ?
התנצלותך בהחלט מתקבלת ותיסכולך באמת מאוד מובן. בכל זאת חשוב לעשות סדר בדברים. בכל פעם כשלוקחים תרופה השיקול הוא תועלת מול נזק. יכול להיות שאם לא תקחי את התרופה אז באמת עלול להגרם לך נזק חריף. במקרה כזה הייתי מציע לך לשאול את הרופא האם אפשר להחליף את הנורמיטן לתרופה אחרת שהיא בטוחה יותר. זה די קשה (ואפילו לא אחראי) לתת המלצות על תרופות אחרות מבלי לראות מול[ העיניים את התיק הרפואי. אין ספק שהנורמיטן עלול לגרום נזק לעובר ובעיקרון לא מומלץ בזמן הריון, אבל... הדגש הוא על "עלול". כלומר לא חייב להגרם נזק. יכול להיות שלמרות הכל לא תהיה לך ברירה ותצטרכי לקחת את הסיכון הנ"ל. הכל תלוי עד כמה הנורמיטן הוא באמת עניין של חיים ומוות לגבייך, והאם אפשר למצוא לו תחליף תרופתי שיהיה יעיל במידה זהה. את ההחלטה לגבי זה יוכל לעשות רק רופא מומחה כשהתיק הרפואי שלך נמצא לנגד עיניו. שיהיה המון בהצלחה ורק טוב
ישראל

10shosh

New member
רופאים.....

תודה ישראל דיברתי כבר אם כל הרופאים האפשריים וכולם אומרים לי כי נורמיטן היא תרופה הבטוחה בהריון וכי הבעיה איתה הינה רק בשלבים המוקדמים (בקיצור שאני אפסיק לבלבל להם את המוח....) עוד לא הראתי להם את החומר ששלחת לי נראה מה יהיה אחרי זה ושוב תודה שוש

למעלה