הריון והנקה

כתשובה לשאלה (במשפט הראשון
)

My Aria

New member
הריון והנקה

אנחנו מנסים להכנס להריון כבר 5 חודשים (מאז שחזר המחזור). הבן שלי בן שנה וחצי והוא יונק לא מעט בשעות היום וגם בלילה כמה פעמים. הרופאה אמרה לי שאפסיק להניק אם אני רוצה להכנס להריון ומאוד קשה לי לחשוב על זה כרגע כי הבן שלי ממש אוהב לינוק ולא נראה לי שהוא בשל לוותר על היניקה עכשיו. יש משהו שאפשר לעשות? הרופאה ממש ניפנפה אותי ואמרה לי שהסיכוי שאכנס להריון מאוד נמוך ושאני חייבת להפסיק ושגם אם אצליח זה לא טוב לעובר. אני אשמח לעיצות אחרות אם יש לכן. תודה.

My Aria

New member
תודה

הלחץ הוא כי אני רוצה הרבה ילדים ובשביל זה צריך להכנס להריון מהר.

זה לחץ חיובי לגמרי

בהצלחה!
ואני חושבת שאם זה השיקול, זה לא באמת משנה אם תיכנסי להריון תוך ארבעה חודשים/ שמונה חודשים או שנה (כי זה יקרה בסופו של דבר, גם אם יתאחר קצת, סטטיסטית לפחות, בגלל ההנקה המרובה).

עונה

ואני שמעתי על המון נשים שאחרי שסמכו על ההנקה והיום הן חובקות בהפתעה ובשמחה ילד נוסף, קצת מוזר שרופאה לא יודעת את זה.
מעבר לכך ניתן להניק תוך כדי הריון אם ההריון לא בסיכון.
הרבה ילדים מפסיקים לינוק באיזור שבוע 12 בגלל השינוי בכמות/טעם החלב
ממליצה לך לשאול גם בפורום הנקה

swann

New member
אצלי קרה פעמיים

שנכנסתי להריון אחרי שהפסקתי להניק בלילה. לא נגעתי בהנקות יום. יש נשים שזה מה שמפריע לגוף שלהן לבייץ.

הרופאה שלך מקשקשת.

אפשר להיכנס להריון בזמן הנקה (אני הנקתי עד חודש תשיעי, ואז היא גמלה את עצמה) והנקה בזמן הריון לא מזיקה לעובר. אם יש איסור על קיום יחסי מין, אסור להניק, בכל שאר המקרים מותר.
יש נשים שאצלן למרות שחוזר המחזור ההנקה קצת משבשת את העניינים אז יכול להיות שזה המצב אצלכם. אני הייתי:
א. מחליפה רופא
ב. מבקשת בדיקות דם ומעקב זקיקים כדי לראות מתי במהלך החודש את מבייצת ואיך הביוץ מבחינה הורמונלית. זה יעזור לכם לבדוק האם יש איזשהו קושי וגם לתזמן את יחסי המין טוב יותר.

My Aria

New member
היא לא רוצה

היא לא רוצה לתת לי מעקב זקיקים עד שלא אגמול את בני. המחזורים שלי נהיו ארוכים (37-45) יום והיא אמרה שעם מחזורים כאלו אי אפשר לעבוד. אוף בא לי לבכות

אוי היא מעצבנת

אני נכנסתי להריון עם בתי הבכורה במחזור שבו הביוץ היה ביום 39. נכון, הסיכויים קטנים אבל זה אפשרי.
אני ממליצה לך בחום למצוא לך רופא שתומך בהנקה. אם תיכנסי אלינו לפורום (317) תמצאי שם רשימה של רופאים שלא יעשו כל כך הרבה בעיות.

My Aria

New member
עודדת אותי.

אני אסתכל. את מכירה מישהו בכללית באיזור המרכז?

א. תחליפי רופאה.

יש רופאים הרבה יותר ידידותיים שם בחוץ.

ב. תקראי את הספר "שיטת המודעות לפוריות", יש דברים שאת יכולה לגלות על המחזור שלך לבד בבית גם בלי מעקב זקיקים.

לשני הסעיפים

אני מניחה שזה מאוד אישי, וכמו שבנות חלקו כאן מנסיונן, יש נשים שכל עוד הן מניקות בלילה הביוץ שלהן מתעכב. הנסיון שלי היה דווקא אחר, וכעבור שנה המחזורים חזרו לסדרם, למרות הנקה ממושכת ומרובה.

באופן אישי, כשהייתי באותו המצב, היה לי חשוב להמשיך עם ההנקה של הגדול. היה לי יותר קל להתמסר לילד הקיים מאשר לילד העתידי, כשלא הייתי לגמרי בטוחה שאם אפסיק או אוריד הנקות זה אכן יקרה.

משהו לא מניסיוני ומשהו מניסיוני

בדיוק היום דיברתי עם מישהו על אשתו שעדיין מניקה בחודש השביעי להריונה, ככה שאפשרי זה בוודאות.

לעומת זאת, כבוגרת קשיים להרות ולבייץ ללא קשר להנקה, למיטב ידיעתי באמת יש בעייתיות במחזורים ארוכים, אם כי כמו שציינו כאן זה אפשרי. בעיני השאלה הגדולה יותר היא עד כמה אתם ממהרים עם ההריון. אם ההנקה מפריעה - האם תשני בה משהו? אם התשובה היא לא - לדעתי אין טעם במעקבים שהם טרטור לא קטן ועבור חלק מהאנשים גם סתם מלחיצים.

אגב, מסכימה איתך במאת האחוזים שהגישה של הרופאה שלך לא משהו בלשון המעטה, אבל מהיכרותי עם רופאי נשים ופוריות רובם יחוו עמדה מקצועית דומה אם גם יותר מעודנת ודיפלומטית. ייתכן מאוד שחלקם יבואו יותר לקראתך בעניין הבירור.

בהצלחה! מאחלת לך הריון תקין במהרה!

נינושה2

New member
רגע אני לא מבינה, אם יש מחזור אז יש ביוץ, לא?

בלת"ק
מה הקשר להפסקת הנקה? כבר הגיע המחזור, למה להפסיק?
לי לא הגיע המחזור יותר משנה בגלל ההנקה, אז הייתי יכולה להבין המלצה כזאת, אבל ברגע שכבר הגיע המחזור? למה להפסיק?

נינושה2

New member
אה עכשיו קראתי וראיתי שהמחזורים ארוכים

אבל כבר יש בהחלט עם מה לעבוד. איזו רופאה מגעילה.

My Aria

New member
האמת שהיא ממש טובה

אבל כנראה שלא ממש מעניינת אותה ההנקה, אלא רק לעזור לי להכנס להריון בכל מחיר ואני מעדיפה לא לשלם את המחיר.

השאלה היא למה הלחץ שלה ושלך

כתבת לי כשתובה לשלאה כאן למטה בשרשור שאת כן לחוצה להיכנס להריון תוך חצי שנה, ז"א למעשה, את רוצה הריון עכשיו..

תראי, כמו שאת יודעת, מחזורים ארוכים באמת יכולים לעיתים להיות ללא ביוץ, או פשוט עם סיכוי נמוך יותר להרות, ואז יש כמובן סיכוי להיכנס להריון אבל קטן יותר בכל מחזור, מה שיכול להאריך את משך הזמן עד שנכנסים להריון.

הפעוט שלך בן שנה וחצי. את יכולה להוריד את תדירות ההנקה, ובכך כנראה להוריד את רמתו של הורמון ההנקה (ששמו נשמט מזכרוני לרגע) ולהעלות את סיכויי הכניסה להריון בחצי שנה הקרובה. לא מדובר על פיצקי בן שישה חודשים שניזון מהנקה בלעדית, מדובר על פעוט בן שמונה עשר חודשים, כך שאין בעצם סיבה בריאותית שבגינה לא כדאי להפחית את תדירות ההנקה בגיל שנה וחצי אם רוצים להיכנס להריון ומהר.

לא כתבת בת כמה את ולמה את לחוצה להיכנס להריון תוך חצי שנה גג, אבל אני כן חושבת שהרופאה שלך אולי הייתה בוטה אבל כנראה שאמרה לך את האמת הסטטיסטית(בדגש על סטטיסטית!):
אם את רוצה להיכנס להריון מהר ורוצה למקסם את הסיכויים לכך, כדאי להפחית בתדירות ההנקה.
אם את רוצה לקחת סיכון ולומר: "אני מניקה בתדירות גבוהה כי זה טוב לי וטוב לפעוט ומוכנה לקחת את הסיכון שההריון לא יבוא כ"כ מהר" אז סבבה, לגיטימי לגמרי! אבל תהיי מודעת לכך שאי אפשר לרצות את הכל, גם הנקה תכופה גם מחזורים ארוכים, וגם הריון מהר. לפעמים זה מצליח, לפעמים לא, על המזל...

למעלה