הריון ודלקת פרקים

ask333

New member
הריון ודלקת פרקים

אני אובחנתי כחולה בדלקת פרקים לפני כשנה לאחר מספר חדשים שסבלתי אולם הדלקת פרקים לא אובחנה כראוי. ברצוני לברר על לקיחת תרופות בזמן הריון. אני לוקחת תרופות קונבנציונליות כ10 חדשים: פרדניזון במינון אפסי של 1 מ"ג(ירידה ממינון של 30 מג), פמוטידין אחד ביום וסלזופרין 4X500מג. בררתי (בהפניית הראומטולוג המטפל שלי) במכון התרתולוגי בי-ם ואמרו לי כי אין בעיה בהריון בלקיחת התרופות, או יותר נכון כי אין ממצאים שזה בעיתי. אני חושבת להפסיק את התרופות לזמן ההריון- מצד אחדחוששת שהמחלה תחזור ותתקוף אותי, אולם מצד שני אני מפחדת מההשפעה של התרופות על הילד - קשה לי להאמין שאין כל השפעה (לרעה כמובן). בחיפושי אחר מידע בנושא מצאתי באתר InfoMed שאלה של מישהי במצב דומה. וזה חלק מהתשובה שניתנה לה: "לטיפול יכולות להיות השלכות על האם - אספירין יכול לפגוע במנגנון ההמוסטזיס (עצירת דימום) שחשוב למהלך הלידה עצמו. אספירין ונוגדי הדלקת האחרים יכולים להביא גם לסגירה של הדוקטוס בעובר (כלי דם שמחבר בין אבי העורקים לעורק הריאה השמאלי ונסגר באופן טבעי לאחר הלידה), אם כי זהו טיפול מקובל בהריון אם האישה היא סימפטומטית והתועלת עולה על הסיכון. גם לסטרואידים יש השלכה על העובר..." השאלה+התשובה במלואם בכתובת: http://www.infomed.co.il/questions/q_092405_1.htm האם יש בעיתיות בהפסקת התרופות בזמן ההריון? אם בתחילת ההריון נטלתי תרופות וכעבור חודש - חודשיים החלטתי להפסיק-האם יכולה להיות לכך השפעה על העובר? הרופא המטפל שלי טען כי אין בעיה עם לקיחת התרופות, אך עדיין הדבר מציק לי ואשמח לשמוע על מקרים דומים ועל פתרונות אפשריים אחרים. תודה.

הריון ותרופות

ההשפעה של הריון על מחלת המפרקים תלוי במחלת המפרקים- אם מדובר בדלקת מפרקים שגרונית , היא עשויה להשתפר בהריון ובחלק מן המקרים אכן ניתן להפסיק את הטיפול במהלך ההריון. במקרים אחרים, כמו זאבת, לא מומלץ להפסיק את הטיפולים השונים. באופן כללי, אכן פרדניזון וסלזופירין אכן מותרים בהריון והחשש מפגיעה בעובר או באם בסך הכל אינו מוצדק. לי באופן אישי יש לא מעט חולות אשר נכנסו להריון עם הטיפולים המצויינים , ללא בעיות מיוחדות

למעלה