הריון ואפילפסיה

טל157

New member
הריון ואפילפסיה

שלום,
אני בחורה בת 24 עם אפילפסיה מגיל 16, סה״ כ 4 התקפים ומאז שימוש בטופמקס לא היו לי התקפים מלבד התקף אחד כשנחשפתי לאורות חזקים של אורות מהבהבים.
לצערי בהריון אינני יכולה לקחת למיקטל- בתחילת האפילפסיה נתנו לי למיקטל וכל גופי הוצף בפריחה, חום, שקדים בפה מנופחים, חום 41 וזה רק במינון 50 ואחרי שהפסקתי עם בלמיקטל תוך שבועיים התופעות חלפו וזה סיכון להתחיל שוב לקחת כי למרות שלא היו לי אז התקפים, התופעות היו חמורות בהרבה.
ההתלבטות שלי בין קפרה לטרגטול.
כעת במעבר מטופמקס לקפרה או לטגרטול מה הסיכון שאחווה מצב כה מסוכן כגון סטטוס אםילפטיקוס שכולל מוות? האם מישהו עשה מעבר מתרופה לאחרת שיוכל להמליץ לי כיצד לפעול מלבד המינונים, בכלל על ההתנהגות למשל בזמן המעבר? רני לוקחת ביום 200 מ״ג טופמקס כבר 8 שנים.
הבנתי של קפרה יש אחוז מומים יותר קטן מטוגרטול, אך זה יכול להוביל לשינוי התנהגותי מאוד כבד כמו הזיות או פסיכוזה.
יש פה מישהו שנוטל את התרופה ויכול לספר לי עליה? כי התופעות נשמעות מפחידות מעט..
בנוסף יש מישהו שנוטל טגרטול שיכול לספר לי על התרופה כי שמעתי שזה יכול לעורר פריחה..
שאלה נוספת- יש מקורות בהם רשום שאפשר ליטול קפרה לבד ויש מקורות שרשום שצריך ליטול ביחד עם עוד תרופות. מה נכון והאם אם אקח אותה לבד זה יצליח להשתלט לי על ההתקפים כפי שהיה בעבר? כי אולי זה תרופה יותר חלשה. מה יוצר חזק טופמקס או קפרה- כי לא פלא אולי שכתוב שאת תרופת קפרה צריך לקחת במשולב עם עוד תרופות..
אשמח לשמוע מאנשים שהשתמשו בטרגטול וקפרה במהלך ההריון וילדו גם ילדים בריאים וגם במקרים פחות טובים זה יעזור לי לשמוע וללמוד וכן אותו הדבר אשמח לשמוע לגבי התרופה טופמקס, שכה עזרה לי אך מחשש לנזק לעובר אני כנראה אצטרך להחליפה, האם נשים ילדו ילדים בריאים בשימוש בטופמקס?
שאלה נוספת- עלתה במוחי אפשרות של אם פונדקאית אך האם גם הביצית שלי מכילה את התרופה עצמה? אין סיכון למעבר לאפילפסיה לילד דרך אם פונדקאית ולמומים במידה והאם הפונדקאית בריאה לחלוטין?
בנוסף- אם במהלך ההריון אני חווה התקף ולא נפגעת זה מעלה לי את הסיכון שלילד יהיה אפילפסיה?
ושאלה אחרונה- הבנתי שבמהלך 3 החודשים הראשונים נבנים האיברים של הילד אז אם אז אפסיק לקחת את התרופה ואמשיך אחרי 3 חודשים אחרונים זה יצליח לגונן על הילד? ואם יקרה התקף ב-3 חודשים האחרונים אז זה פחות קריטי כי שמתי לב שההתמקדות היא ב-3 חודשים הראשונים, השליש הראשון..
ומה אתם חושבים לגבי תרופות צמחיות לאפילפסיה, האם זה באמת עוזר כתרופה יחידה לאפילפסיה בלי שימוש בתרופות רפואיות? יש כאן מישהו שמשתמש בתרופות מרפא צמחיות? אשמח לשמוע על פטנטים שעוזרים נגד אפילפסיה שמונעים בכלל התקפים או לפחות את רובם ולא רק מהטבע, כל דבר אחר אפשרי שבאמת נמצא יעיל..

תודה מכל הלב,
טל.

טל157

New member
בנוסף..

אם אני לא לוקחת תרופה ב-3 החודשים הראשונים של ההריון שאז נבנים האיברים של העובר ושוכבת כל הזמן על המיטה, ואז מתחילה ליטול את התרופה למשל טרגיטול או קפרה לאחר שניסיתי אותה לפני ההריון במינון המתאים וראיתי שזה עזר- אז זה בסדר לפעול כך? מצד אחד אני שוכבת על המיטה מין הגנה מפני התקפים ורק בשליש השני מתחילה לקחת תרופות נגד אפילפסיה- כשהאיברים כבר נבנו כי האיברים נבנים בשליש הראשון לא?
מצב כזה ללא תרופה יכול להוביל לסטטוס אםילפטיקוס כי כן יש לי מוקד אפילפטי במוח אך אני כן מאוזנת.

בנוסף- האם ידוע לכם אם לטרגיטול או לקפרה יש השפעה קוגניטיבית על הילד כמו פיגור או הפרעה יותר קלה וכמה אחוזים בערך?
יש תרומה מסוימת שגורמת להגי פחות הפרעות קודניטיביות? זה ידוע ולא משנה אילו הפרעות פיזיות היא גורמת כי את זה אפשר לראות באולטרסאונד.

תודה רבה..;)

taltal48

New member
זה כל מה שאני יכולה לענות עליו

ידי שלי לוקח קפרה, למיטב ידיעתי ההתנהגות שלו לא השתנתה כל כך מאז שהחליף לקפרה מלמיקטל, וגם לא שום תופעה אחרת שהוא יודע לספר עליה. הוא לוקח רק קפרה לא עם שילוב.

לי אישית טגרטול גרם לפריחה אחרי חודש אבל בתיכון שלי עבד מאבטח שהיה משהו כמו 10 שנים עם טגרטול בלי פריחה

מעולם לא חוויתי היריון או קשר לתרופות אחרות, כל תרופה משפיעה על כל אחד בדרכים שונות, אני ממליצה לך להתייעץ עם נוירולוג/אפיטולוג על כל הסיפור

בהצלחה ושבת שלום

למעלה