הריון הנקה וטוראט

yalinam

New member
הריון הנקה וטוראט

אינני זוכרת מי מבנות הפורום סיפרה שהיא מניקה כרגע. ורציתי להתייעץ איתך, או כל מישהי אחרת שיש לה טורט/טיקים וילדים/שהיא בהריון: איך עברה תקופת ההריון? האם הטיקים לא גרמו לך עודף מתח העלול לסכן את העובר? האם כרגע כשאת מניקה ועושה טיקים, זה לא מבהיל/מעיר את תינוקך? אשמח שתספרו לי על תקופת ההריון וזו שאחריה.. תודה למשתפות..

היריון, הנקה וטוראט ../images/Emo26.gif

אני משערת שאת מתכוונת אליי... תקופת ההיריון היתה תקופה מאוד מאוד נעימה. ככל שההיריון התקדם, סממני הטוראט נחלשו. חלק גדול מהטיקים פשוט "נעלמו" (לאחרונה הם חזרו, לצערי). גם אלו שנשארו, היו פחות אינטנסיביים. חשוב לציין שהופיעו אצלי המון חרדות בהיריון, אבל אני לא בטוחה שזה קשור לטוראט, כיוון שהבנתי שהמון נשים (עם או בלי טוראט) מתמלאות חרדות בהיריון ראשון. הפחיד אותי איך העוברית מגיבה לטיק של כיווץ שרירי הבטן, אבל הגניקולוג שלי אמר שהיא לא מרגישה כלום. כיוון שלא הייתי שקטה, הלכתי לרופא מאוד נחשב (שהיה מנהל האולטרסאונד בקופ"ח מכבי), והוא הראה לי (באולטרסאונד) שגם כשאני מכווצת באופן פתאומי את כל הבטן, התינוקת בפנים בכלל לא מגיבה... היא ממשיכה בפעילותה בסבבה... קצת אחרי הלידה, פחדתי "לטקטק" לייד התינוקת, כדי שלא תפנים את הטיקים שלי. בשלב מסויים התייעצתי עם כמה טוראטניקים (גברים) מהפורום, שאמרו לי שהם מטקטקים באופן חופשי לייד הילדים שלהם. זה נתן לי ביטחון להיות מי שאני ולא לחשוש לטקטק בסביבתה. מעולם לא ראיתי שהיא נבהלת מהטיקים שלי. למעשה, היא מקבלת אותם בצורה כל כך טבעית... הלוואי שכולם היו מקבלים אותי כמו שהיא מקבלת... לגבי הנקה - את הטיקים בבטן אני עושה ממש בעדינות כדי לא להלחיץ אותה. לא שמתי לב לתגובה מיוחדת שלה לטיקים אחרים בזמן הנקה. מעולם לא ראיתי שהיא מתעוררת מטיקים שלי (גם כשהיא נרדמת עליי). היא מתעוררת רק מרעשים חזקים. היא תינוקת מאוד-מאוד רגועה (קיבלה את הטמפרמנט של אבא שלה). אני חוששת ממה שיקרה בסביבות גיל שנה, אז תינוקות מחקים את הוריהם בכל דבר. אני מאוד לא מעוניינת שהיא תמצמץ בעיניים מתוך חיקוי שלי... מצד שני, אחרי ששוחחתי עם טוראטניקים (שילדיהם אינם טוראטניקים), נראה לי שאף אחד לא נהיה טוראטניק בגלל שחיקה את הוריו... כדי להיות טוראטניק צריך שיהיה בך ממש דחף אמיתי לטקטק. אבל זו רק דעתי, ימים יגידו.

yalinam

New member
איזה מקסימה את

ממש תודה על תשובה כנה הטיקים גורמים לי למתח שלא יתואר, ואני מפחדת לאבד את התינוק, כי אני יודעת שסטרס זה מזיק מאוד לפני ובתקופת ההריון... אני כבר לא יודעת מה לעשות. אין לי כוחות. התעייפתי כבר מהטיקים האלה. אני כותבת לך בעצב, אבל מודה לך ששיתפת אותי- יש לך בת מתוקה! תודה מקרב לב

ש ל י ק

New member
מאחלת לך שתעברי את תקופת ההריון

בשלום

למעלה