הריון ברחם דו קרני

meytal78

New member
רחם דידלפי

אלה שלום, אכן מדובר ברחם דידלפי. עשיתי צילום רחם אחרי 2 הפלות וחשבו אז שיש לי רחם חד קרני. בחדר הלידה גילינו שיש מחיצה בנרתיק, ובניתוח הקיסרי אמרו שרואים מחיצה לכל האורך. בדיקות US נוספות שנעשו ע"י בשני בתי חולים שונים בחיפה הביאו למסקנה שיש רחם דידלפי. לצערי, בדקתי וחיפשתי ולא מצאתי אף מומחה בתחום של מומים במבנה הרחם שיודע יותר מאחרים על סוג הרחם הזה. צריך רופא שבאמת מתמחה בUS ומכונת US משוכללת, שבדר"כ אין במרפאות פרטיות, אבל יש בבתי חולים. אין לי שם ספציפי לתת וגם לא אמרת מאיזה איזור את בארץ. לגבי לידה במועד, אישית קשה לי להאמין, אני מקווה הפעם ללדת לפחות בשבוע 34 (כמו בלידה הקודמת) ואם אצליח להגיע ל- 36 אהיה האמא המאושרת בעולם. אגב, מאז שכתבתי פה באתר גיליתי שההריון בצד ימין ולא בצד שמאל, כך שאני יותר אופטימית. המון בהצלחה, מאחר ואין מה לעשות עם רחם דידלפי (בהנחה שזה המקרה שלך) פשוט להיכנס להריון ולהיות במעקב הריון צמוד ושמירת הריון ממש מתחילת השליש השני ואפילו קודם.. שנזכה להמון ילדים בריאים, חג שמח מיטל

meytal78

New member
תשובה

הי אלה :) תודה על האיחולים, גם אני מקווה להריון משעמם וארוך.. למצוא רופא טוב שאת סומכת עליו וגם מומחה בהריון בסיכון, זה לא דבר קל כלל וכלל. אני עברתי כ 5-6 רופאים עד שהגעתי לרופא שגם מתמחה בהריון בסיכון וגם אנושי ונחמד, שאני באמת סומכת עליו ומלווה גם את ההריון הנוכחי שלי. כדאי לחפש מי הרופאים שמתמחים בהריון בסיכון בקופ"ח שלך באזור מגורייך ובמקביל לשאול נשים בפורומים האם הן יכולות להמליץ על אחד מהם. בהריון הקודם לא עשיתי תפירת צוואר הרחם, אבל היה מעקב צמוד (פעם בשבועיים) על אורך צוואר הרחם והעוברית. היינו בהיכון כל הזמן ודנו בשאלת התפירה כמו בשאלת הזריקות להתפתחות ריאות העובר, במהלך השליש השני ובייחוד ככל שהתקרבנו לשבוע 32. לא קיבלתי זריקות פרוגסטרון. המון בהצלחה מיטל

meytal78

New member
רחם דידלפי

הי ליטל, אני יכולה להבין את התחושות שלך ולדעתי הן מוצדקות. אני מאזור הצפון ולא מכירה באזור המרכז, אבל ממליצה לך פשוט להחליף רופא לעבור לרופא אחר שגם מתמחה בהריון בסיכון אני לא יודעת מה עברת עד היום והאם זה הריון ראשון או לאחר מס' הריונות/לידות נוספות. נתונים אלו משפיעים על ההחלטה אם לאשר שמירת הריון. איך נודע לך שיש לך רחם דו קרני-דידלפי? בד"כ זה מידע שמגיע רק לאחר כשלונות להיכנס/להחזיק הריונות, ולא מעט בדיקות. אם את ממש חוששת וגם מרגישה בגוף שאת זקוקה להפוגה כדי לשמור את ההריון כמה שיותר זמן, כי כל יום נוסף ברחם זו מתנה, וחוסך עוד כמה ימים בפגייה... ופגייה זה לא כיף :) אם לא תמצאי רופא אחר שיאשר אני הייתי מוציאה את עצמי לשמירה, גם אם זה אומר לא לקבל משכורת ואף לסכן את התשלום על חופשת הלידה.. אבל כל אחת והבחירות שלה וכמובן שצעד כזה גם מאוד ישפיע על המצב הכלכלי. המון בהצלחה, מיטל

meytal78

New member
הריון ברחם דו קרני

ד"ר רימון שלום, אני בהריון שבוע 7, נצפה עובר עם דופק. זהו ההיריון הרביעי שלי לאחר שני הריונות שהסתיימו בהפלה טבעית ושלמה בשבוע 6 והריון שלישי שבו נולדה בתי בשבוע 34, ירידת מים, וניתוח קיסרי אחרי שאבחנו מחיצה בנרתיק. בתחילה חשבו שיש לי רחם חד קרני אך לאחר בירורים מעמיקים גילו כי יש לי 2 מערכות נפרדות. אינני יודעת אם זה נקרא רחם דופולרי או דוקרני. ההריון של בתי היה בצד הימני, שהוא גדול ומפותח יותר מהצד השמאלי. הניתוח הקיסרי יצר פחת מעבר בין הרחמים, וההריון הנוכחי השתרש ברחם השמאלי. אני חוששת נורא לגורלו של ההיריון וכמובן שכמו בהיריון הקודם אכנס לשמירת הריון בסיום השליש הראשון. רציתי לשאול לדעתך המקצועית לגבי הסיכונים של הריון בצד שלא חווה עדיין הריון ושזוהה כפחות גדול מהצד השני. אני תוהה לגבי מידת האלסטיות של רחם זה וחוששת מלידה מוקדמת, ומילד שיוולד מוקדם מדי ועשוי להיות פגוע מבחינה גופנית בשל כך. מה ניתן לעשות? אשמח לכל עצה, מיטל

הריון בסיכון

השאלות בהחלט במקום אך לצערי אין בידינו תשובה ברורוה בהחלט קיים סיכון ללידה מוקדמת אין דרך להשפיע על מבנה הרחם מציע מעקב הריון בסיכון ומעקב צואר הרחם משלב מוקדם כבר בסקירה מוקדמת

meytal78

New member
שאלה נוספת

תודה על תשובתך הכנה האם לאור האמור, כדאי לשקול הפלה? הדברים לא נאמרים בפזיזות וזה לא קל, בייחוד אחרי שראיתי דופק, חבל לי שלא עשיתי מעקב זקיקים לפני הנסיון להיכנס להריון, כדי לראות מאיזה צד אני מבייצת.. תודה מיטל

למעלה