הריון אחרי גיל 40

keren05

New member
הריון אחרי גיל 40

שלום לכולם, אני מבקרת כאן מדי יום והפעם החלטתי להעזר בכן. אני בת 42 וחצי, מזה שמונה חודשים בטיפולי פוריות במחזורים טבעיים. בחודש האחרון התחלתי לקבל טיפולים כימיים זריקות וכדורים. ובבדיקות האולטראסאונד והדם נראה שאין לי זקיקים בכלל. לפני שבועיים נבדקו ההורמונים שוב ע"י בדיקת דם ולצערי הגדול מאוד נתבשרתי שהסיכויים שלי ירדו לאפס, והפתרון הוא תרומת ביצית. מבקשת לשאול האם אתן חושבות שהרופאים נותנים פתרוןזה בקלות מדי, ואולי יש עוד דרכים לטפל, אבל הדרכים האלו ארוכות מסובכות ויקרות מדי? האם שמעתן על נשים שלמרות שנתנו להם סיכויים קלושים הם הצילחו להרות עם ביצית שלהן למרות הכל??? תודה שאתן פה קרן

anatc

New member
שלום קרן, ראיתי ששאלת גם בפורום של

זיידמן, והנושא אף קרוב אלי (בת 40 וחצי). בכל מקרה, את במקום הנכון, מאחר ויש כאן קבוצה מכובדת של בנות בוגרות ומנוסות שמנסות להרות ויכולות לעזור. רציתי לשאול, לפני הכל, האם בשמונת החודשים האחרונים - בטיפולים על מחזורים טבעיים - נעשה מעקב זקיקים ב US ובדיקות דם? (אלמנטרי) את כותבת שהרופאים אמרו כי "הסיכויים ירדו לאפס" כלומר, משווים לתקופה אחרת. יש לך מושג למה בדיוק? (למשל, ערכי FSH המרמזים על הרזרבה השחלתית) דבר נוסף, פריון האשה הוא תורשתי, בסטיה של חודשים ספורים לכאן או לשם. אם יש באפשרותך לשאול את אמך מתי אצלה המחזור התחיל "לזגזג" - תוכלי לקבל אינדיקציה לא רעה למצבך. בכל מקרה, הייתי ממליצה לך להתייעץ עם רופא המתמחה בפריון האשה, לבוא אליו מצויידת בתוצאות כל הבדיקות הרלוונטיות מהשנים האחרונות, כדי להעריך את מצבך נכוחה. קיימים מומחים המתייחסים בכובד ראש לסיכויי האשה להרות, ולא משלים ומושכים זמן (וכסף). אחד מהם הוא זה שהתייעצת איתו בצורה וירטואלית (לא מהווה תחליף לייעוץ פנים מול פנים). זה נכון ש"כל יום קורים ניסים", ובוודאי יפנו אותך לפורום אמריקאי בנושא הריון אחרי גיל 40, אבל אל תשכחי שהניסים הם היוצאים מהכלל. אני בעד להסתכל למציאות בעיניים, באומץ ובנחישות, להיות אופטימית אבל לא נאיבית. אני בעד לקבל את כל הנתונים האפשריים, להתייעץ עם כל מי שאפשר, ולעשות החלטה, תהייה אשר תהיה. אין קשה ומתסכל יותר מחוסר וודאות, ומאחר ואנחנו לא בנות עשרים, ואפילו לא בנות 30 - אם צריך תרומה כדי להיות אמא - אז תהיה תרומה. אנחנו לא נאהב את ילדינו פחות, נכון? וחוץ מזה, אנחנו נהיה אמהות מצויינות. חשוב רק לא לבזבז זמן! אנחנו צריכות להיות ערות לנושא הגיל בהקשר של אישורי קופ"ח לטיפולים. בהצלחה רבה ענת

הרמוניה

New member
סיפור מעודד

יש לי חברה בת 45 שעברה מספר נסיונות IVF שלא הצליחו. קופת חולים סרבה לממן לה המשך טיפולים-בגלל הגיל. היא התחילה לברר אודות תרומת ביציות ואימוץ ובנתיים הכירה מישהו.... היום היא בהריון בשבוע 8 (עם דופק והכל) כשהדבר ה"מדעי"היחיד שנכנס להתהליך היתה ערכה לבדיקת ביוץ..... אותי זה נורא מעודד אם כי נראה לי שכשההורמונים עולים(FSH) זה באמת מצריך כמעט נס שיהיה בהצלחה הרמוניה

רומי 007

New member
גם אני מכירה סיפורים מעודדים

כולל מישהי בת 43 שבIVF ראשון עם זקיק בודד שהפך לביצית בודדת ולעובר בודד הצליחה להוליד ילד מתוק. קרן -שיהיה לך בהצלחה וברוכה הבאה. רק שימי לב שמה שאת מקבלת זה לא "טיפולים כימיים" חס וחלילה (בכינוי הזהמתייחסים לכימותרפיה). את מקבלת טיפול הורמונלי ויש הבדל גדול. שוב הרבה בהצלחה

טוט

New member
ועוד סיפור מעודד

התפרסם לפני שבוע-שבועיים ב"ידיעות אחרונות". אם שכולה שבנה נהרג בעת שירותו הצבאי, ילדה לאחרונה בן. גיל האם: 46. בכתבה בעיתון סופר כי היא ובעלה החליטו לאחר נפילת הבן לנסות להביא עוד ילד. הרופאים אמרו להם : 0 סיכוי. וזמן קצר לאחר מכן התברר שהאישה התעברה, בדרך הטבעית, ללא שום התערבות. וכאמור, ילדה לאחרונה בן בריא.

הסיכויים ירדו לאפס? מישהו מחמיר כאן

המציאות היא שאנחנו נולדות עם כל הביציות שיהיו לנו אי פעם והן הולכות ומתבגרות יחד איתנו. אלא שבניגוד אלינו, שהולכות ומשביחות עם הזמן ובגיל 40 אנחנו בשיא פריחתנו, פוריות הביציות שלנו מתחילה לרדת בהדרגה החל מגיל 30 ויורדת דרסטית בגיל 35. עם זאת, לא כולן אחידות ורבים הסיכויים שבין הביציות הזקנות יש עוד כמה וכמה טובות ופוריות שטומנות בחובן פוטנציאל לילד בריא. אני מנחשת שהאבחנה שקיבלת נקבעה על בסיס בדיקות הדם שעשית לקביעת הפרופיל ההורמונלי שלך, שם נמצאו ערכי FSH גבוהים. אני צודקת? אם כן, האם הקביעה נעשתה על פי בדיקה אחת גבוהה בודדת או מעקב רצוף של מספר חודשים שבהם תמיד ה-FSH שלך היה גבוה? אני משתתפת מזה למעלה משנה בפורום אמריקאי (שענת הזכירה) של נשים מעל גיל 40 המנסות להרות ואחד הדברים החשובים שלמדתי שם הוא שבגילנו (אני בת 41) רמת ה-FSH מתנדנדת מחודש לחודש ויכולה להגיע לגבהים ובחודש שלאחר מכן לרדת לרמות סבירות. בחודשים האלו של FSH נמוך יש לנו סיכויים טובים. במרכזי פוריות בארה"ב ובקנדה שמתמחים בנשים מעל 40 נוהגים לתת פרוטוקול טיפול רק בחודשים "טובים" כאלה - בין היתר בגלל העלות הגבוהה של הטיפולים שם. כאן לא נהוג לבדוק FSH בכל חודש (בין היתר בגלל שהטיפולים לא עולים לנו כסף...). יש רופאים שמעריכים את רמת הפוריות שלך על פי ה-FSHהגבוה ביותר שנמדד לך ועל פיו פוסקים "הסיוכיים אפס". תרומת ביצית היא הפתרון ה"קל" במקרה הזה, אבל כפי שלמדתי כאן בפורום, האפשרות כמעט שאינה קיימת בארץ באופו ציבורי (התור מאוד ארוך) ועלות ייבוא ביציות גבוהה מאוד. אני אישית מאמינה ששם המשחק הוא התמדה והתעקשות. כדאי לחזור שוב על בדיקות הפרופיל ההורמונלי ולראות האם יש לך חודשים "טובים". בחושים כאלה, לנסות לקבל הורמונים ולראות כיצד את מגיבה ולא להסיק מתגובה עלובה בחודש אחד לגי הסיכויים שלך בכלל. שמינה חודשים של נסיונות, מתוכם חודש אחד "עם עזרה" זה לא זמן ארוך ואני עדיין לא הייתי מרימה ידיים. בהצלחה

קרן, אנחנו פה לכל דבר שאת צריכה

לשאלות ולמיכה ולאהבה... והכי חשוב שיהיה לך

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

כשאת אומרת הסיכויים ירדו לאפס, כנראה שבבדיקת הדם הFSH שלך הרקיע שחקים. הורמון הFSH הוא ההורמון מייצר הזקיקים. כאשר מאגר הזקיקים בשחלות מצטמצם, השחלות "מאותתות" להיפופיזה לייצר עוד FSH די להצליח לעבוד טוב יותר.ככל שהמאגר קטן עולה רמת הFSH. מעל FSH 19 (אם אני זוכרת נכון) לא מאשרים יותר טיפולי IVF, שכן ברמה כזאת אין סיכוי להפיק ביציות. אבל בדרך כלל לא מסתפקים בבדיקת דם אחת. חוזרים על הבדיקה חודש אחרי חודש כדי לראות אם הרמה יורדת. כאשר הרמה נמוכה יותר יש עדיין סיכוי. אני עם FSH 10-12 ועדיין מטופלת, אם כי התוצאות עגומות למדי. ברגע שהFSH עובר את הסף באמת הסיכויים הם פחותים במיוחד. ואז אין מה לעשות, שום טיפול מסובך ויקר לא מניב ביציות שלא קייצות, והפתרון הוא אכן תרומת ביציות. בקישורי הפורום (סרגל אפור למעלה) תמצאי לינקים לפורומים באנגלית של נשים עם FSH גבוה, שם תוכלי לקבל אינפורמציה נוספת. גם כאן יש מעט מידע, אני לא יודעת עד כמה הוא מעודכן. אני מקוה שתשבי איתנו ויהיו לך עוד בשורות טובות. בנתים תקראי את שני כללי הברזל של הפורום. בהצלחה
נועם

keren05

New member
תודה על התמיכה

מאוד עזרו לי כל ההתייחסויות. אתמול זו היתה הפעם הראשונה שנרדמתי בלי בכי. תודה שאתן פה קרן

נוג

New member
מאחלת לך ../images/Emo50.gif ולא להרים ידים

יש הרבה סיפורים על הצלחות גם כאשר הכול נראה שאפסו התקוות. בהצלחה ומקווה שהדרך לא תהיה ארוכה ומעייפת. נוג

למעלה