הריבית

amirkol

New member
הריבית

שלום לכם, חיפשתי מעט לאחר שיטוטו בפורום (לא בפעם הראשונה- למרות שלא כתבתי כאן) ותהיהתי למה איני רואה שום הודעות לגבי הורדת הריבית השבוע? אחר הכל, הריבית הכי נמוכה שהייתה פה, יהיה מעניין לראות דיון בנושא, שבת שלום, אמיר.

דור לוי

New member
דיון על מחירי הריבית והדיור

ראשית ברוך הבא אמיר לכותבים בפורום
. טוב עשית שהעלת את הנושא - בכלל לא רק אליך: ברגע שנראה לכם שיש נושא הרלבנטי לפורום מוזמנים להעלותו - לא לחכות שמישהו אחר יעשה זאת. לגבי דיון על מחירי הריבית (יחד עם מחירי הדיור) העלתי את הנושא לדיון כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=865&msgid=44911917 (ובמקביל העלתי את הנושא בפורום נדלן). אשמח לשמוע דעות נוספות.

amirkol

New member
שלום

ראשית כל היה מאוד מעניין לקרוא את דברייך. לא ידעתי כי בנק ישראל מפרסם את הריבית רק אחרי 93'. אני בהחלט חושב שזה קשור למשבר 85' וייתכן שהגורם המרכזי להחלטה על הפירסום הוא ההשלכה שיש לכך על הציפיות. המטרה היא לגרום לכך שלא היהו ציפיות אינפלציוניות ע"י הוכחה לציבור כי בנק ישראל נחוש בכוונתו לעמוד היעד האינפלציה ועל כן הוא מפרסם את הריבית. אתה חושב שנתוני הריבית לשנים שלפני שנות הייצוב זמינים או חסויים או לא קיימים מסיבה כזו או אחרת? אני חושב שאם אכן הריבית במגמת ירידה כולנו נרוויח מזהגם בטווח קצר וגם בארוך אך אני חושש שהפאד יעלה ב קרוב את הריבית ואנו לא נוכל להישאר בפער כזה מהם, אני חושב שזה נמוך מפערי הסיכון הגלומים בין שני המשקים. לגבי הנדל"ן, אני פשוט לא בקיא בתחום ומעדיף לשמור את דעותיי הלא מלומדות בתחום הספציפי הזה לעצמי, שבת שלום לכולם, אמיר.

דור לוי

New member
בשורה תחתונה - לא יודע...

אם מישהו כן יודע לאמר אשמח... בכל מקרה כל אחת מהאפשרויות שהעלת יכולה להיות נכונה:
אני בהחלט מכיר מצבים שמידע לא מונפק לציבור וגם לא למי שמתפקידו לקבל מידע כזה. הסטטיסטיקן הממשלתי פרופ שלמה יצחקי ביקר קשות את האוצר בנושא. יש כמה קישורים ממאמרים בנושא. אפשרות אחרת:
בעבר לא היתה משמעות לשער חליפין יציג כי היתה מערכת מסובכת של עשרות שערי חליפין שנועדו לתמוך בכל מיני מקורבים ותעשיות שונות. ייתכן שמשהו דומה היה גם בתחום הריבית. בשנים האלו (85+-) הייתי בבנק ישראל, אבל עסקתי בנישה מאוד ספציפית ולא הייתי ער לנושא. ======================================== לעניין הפער מהריבית בארה"ב: לדעתי, השאלה מה נחשב פער גדול/מספיק דומה לשאלה האם הריבית עכשיו גבוהה או נמוכה. אנו שופטים זאת מנקודת המבט שבה אנחנו נמצאים, הכוללת מרכיב מסויים של ראייה הסטורית חלקית של מה שאנחנו זוכרים. יכול להיות שפער של 2% הוא מספק למניעת תנועות הון, ויכול להיות שפער של חצי אחוז יספיק. יכול להיות שזה תלוי בתנאים נוספים במשקים השונים ...

דור לוי

New member
עדכון:

בימים האחרונים שמעתי התבטאויות גם של קליין וגם של סוקולר על הצורך הצפוי להעלות את הריבית בגלל הקטנת המרווח הצפויה מול ארה"ב. לדעתי, זה כשלעצמו יכול להשפיע על הציפיות להעלאת ריבית, שכתוצאה יגרמו לדינמיקה שתגרום לצורך ממשי להעלאת ריבית. אין בזה כשלעצמו אמירה ישירה על הצורך בהעלאת הריבית בישראל. העלאת ריבית המתבצעת בארה"ב וצפויה להימשך נובעת בין השאר 'מניהול לקוי' של הכלכלה שם, שגרם במדיניות מרחיבה ובהגדלת הגרעון לצמיחה על חשבון ציפיות אינפלציוניות וכפי שכתבתי הגדלת הגרעון...

למעלה