הרטבת לילה בגיל 5

מיכל שב

New member
הרטבת לילה בגיל 5

שלום לכולם, יואב בן 5 (עוד חודשיים), גמול ביום מגיל שנתיים ו 10 חודשים. נגמר בלילה בגיל 3 וחודשיים. חודש לאחר מכן, נולד אחיו והוא חזר להרטיב. ניסינו את שיטת המדבקות, הפרסים וכו' וזה לא עזר. לפני כשבועיים הוא ביקש מיוזמתו להוריד את ה"תחתונים של הלילה" (תחתון/חיתול של פמפרס). על כל לילה יבש קיבלנו 2-3 לילות רטובים (לפעמים פעמיים בלילה). בעלי לא הגיב כל כך טוב לפספוסים מה שלדעתי העלה את רמת החששות של יואב. שוחחנו ביננו והוא אף התנצל בפני יואב ומאז הוא מאוד מפרגן לו. היום אחרי המקלחת הוא ביקש שאני אשים לו "תחתונים של לילה". אני סרבתי. הסברתי לו שאני סומכת עליו שהוא יקרא לי אם הוא צריך פיפי, אבל אני לא בטוחה אם נהגתי נכון
אני לא רוצה לפתח אצלו את האפשרות לעשות פיפי בתחתונים כי ממילא הוא לא יתרטב = עצלנות לקום לשירותים בלילה אם צריך. ואני חושבת שזה קשור לעובדה שקשה לו לקבל הפסד. מצד שני אני כן חושבת שאני צריכה לכבד את הבקשה שלו. מה דעתכם?

אורזיגל

New member
מאחר ונכנסים לתקופה של קיץ שווה

לנסות לתת לו לישון ללא הפמפרס. בזמנו כשרז נגמל, בגיל 3 וחודשיים (אפריל), הורדתי לו בבת אחת את החיתול ביום ובלילה. תוך השבוע הוא נגמל ביום ובלילה במשך תקופה של כמה חודשים היה מרטיב בממוצע כפעמיים בשבוע. הרטבה, הרטבה, עד הצוואר, הוא בכלל לא שם לב שהרטיב. זה היה מוזר כי ברוב הבקרים היה קם יבש. לא נראה לי נכון (בהרגשה שלי) לשים לו תחתול. הבנתי שאין מנוס, אלא להיות סבלניים. סיגלנו לנו תרגולת "בוקר רטוב" : מקלחת, כביסה, ניקוי השעוונית שעל המיטה, גם השמיכה היה מכוסה בציפה שעוונית. לא כעסנו עליו, למרות שהיה קשה לנו להתאפק. לא עשינו מזה סימפוזיון, אך כשהיה קם רטוב היינו אומרים : שוב ברח פיפי במיטה, היום בלילה, אם צריך תקרא לנו או להתאפק עד הבוקר. בלילה, לפני שהייתי פורשת למיטה, נהגתי לקחת אותו לפיפי מתוך שינה, הוא שיתף פעולה (אני יודעת שיש ילדים שלא מצליח להם פיפי מתוך שינה, גם הקטן שלי למשל, סירב לפשפש מתוך שינה). בסביבות אוגוסט, חל שיפור ותכיפות ההרטבות הלכה וירדה, הפחתנו הדרגה גם את הפיפי מתוך שינה. בתחילת החורף שאחרי, בגלל הקור, שוב היתה נסיגונת, אך אחרי תקופת הסתגלות קצרה העניינים הסתדרו לו. מאז
. בקיצור מה שאני ממליצה : להתאזר בהמון סבלנות, גם אם לפעמים בא להתפוצץ. לחזור מידי ערב ובוקר רטוב, שצריך להתאפק או לקרוא לאמא/אבא כדי לעשות פיפי באסלה. אם ניתן - להקים לפיפי מתוך שינה. לא לשים תחתול. לא נתנו פרסים על בוקר יבש ולא זוכרת גם ששיבחנו. ניסינו לא לתת לזה מקום מרכזי, אלא התייחסנו לזה כאל משהו שצריך לעבור אותו וזהו. מקווה שתראו שיפור במהלך הקיץ הקרוב.

מיכל שב

New member
הלילה לקחנו אותו מתוך שינה לעשות

(מה שלא עשינו עד עכשיו), ועדיין אחרי 3 שעות הוא קם רטוב

אורזיגל

New member
גם אצלנו זה קרה

מאחר וכתבת שבמשך חודש הוא קם יבש, אז ברור שהוא מסוגל לזה ואין בעיה פיזיולוגית כלשהיא. נראה לי שמה שנדרש זו ס ב ל נ ו ת. האם אתם מטופלים במרכז כלשהוא, האם יש לכם מה שנקרא - מנהל/ת מקרה? אנחנו בזמנו היינו מטופלים במרכז מילמן ומעבר לטיפולים שרז קיבל, היתה לנו מנהלת מקרה (פסיכותרפיסטית) שריכזה את הניהול של המקרה שלנו. בנושאים מהסוג הנ"ל נהגתי להתייעץ עימה. עד היום אני נמצאת עימה בקשר (אם כי לא קבוע) ומתייעצת עימה לפי הצורך. אם יש לכם אפשרות להתייעץ עם איש/אשת מקצוע שמכירים היטב את יואב, מאוד ממליצה לעשות זאת.

מיכל שב

New member
אין לנו כזה../images/Emo4.gif

אנחנו מחפשים לו בנרות מישהו טוב (רצוי באזור פ"ת) שייתן ליואבי תמיכה רגשית. תוכלי לספר על מרכז מילמן?

אורזיגל

New member
מרכז מילמן

מרכז מילמן הוא מרכז יחודי המרכז טיפולים לילדים שאובחנו על הספקטרום האוטיסטי וכן למשפחות שלהם. חבל שלא קיימים בארץ מרכזים נוספים לפי אותו מודל, מאחר והטיפול בהם הוא בכל המכלול, ברמת הילד וברמת המשפחה. מבחינתנו המרכז היה הצלה גדולה. התקבלנו אליו כאשר רז היה בן כשנתיים. ולפני כן, במשך חצי שנה, מאז האבחון, רז טופל במסגרת המכון להתפתחות הילד (
). במחצית השנה הראשונה במילמן רז קיבל טיפול חלקי (כי לא היה מקום לטיפול מלא), אנחנו כמובן הצטרפנו לטיפולים וקיבלנו הדרכה. עבדתי איתו גם המון בבית. התוכנית המלאה במילמן כללה בשנה הראשונה 2 ימי טיפול מרוכזים, אשר כללו 8 טיפולים! בעלות מסובסדת. ברוב הטיפולים נוכח גם אחד ההורים. פעם בשבוע ההורים נפגשים עם מנהלת המקרה, בהתחלה בעלי ואני התחלקנו שבוע/שבוע, אחרי כ-4 חודשים הוא פרש ואני הרווחתי ונפגשתי איתה כל שבוע. אין מילים לתאר כמה נתרמתי (ועדיין נתרמת) מהמפגשים איתה, קיבלתי המון : תמיכה נפשית להתמודדות עם ילד כמו רז, ייעוץ בקשר לרז, התמודדות כל המשפחה עם רז, התמודדות ההורים מול הילדים האחרים כאשר יש אח אוטיסט, התמודדות זוגית, הסברים על הפסיכולוגיה של הליקוי התקשורתי ועוד המון... הטיפולים שרז קיבל היו מגוונים ונקבעו בתחילת כל שנה : ריפוי בעיסוק קלינאות תקשורת ריפוי באומנות ריפוי במוסיקה טיפול בעזרת בעלי חיים פגישה משותפת שבועית של ילד/הורה/מנהלת מקרה טיפולים קבוצתיים הכנה לקריאה ולימוד חשבון (בגיל 5) שכחתי לציין, בהתחלה נערך אבחון מקיף אשר כלל נוכחות של מספר אנשי מקצוע. היתרון של המקום הוא שאת מגיעה, עם כל הבלבול והחרדות של ההתחלה ונכנסת למסגרת מסודרת שנותנת לך מענה כמעט לכל תחום. זה נתן לנו הרגשה מאוד טובה, שאנחנו לא לבד, שיש על מי לסמוך, עם מי להתייעץ, שהילד מקבל מסה של טיפולים ועזרה. בנוסף, עד גיל 3.5 רק היה בגן רגיל באחד הקיבוצים בסביבה שלנו, בליווי סומכת. גם הסומכת נפגשה עם מנהלת המקרה אחת לשבועיים וקיבלה יעוץ והדרכה. ועוד, מרכז מילמן אחראי על ההשמות בגני הילדים התקשורתיים וכן בבתי הספר, לקראת המעבר לגן תקשורתי ואח"כ שילוב עם גן שפתי ומאוחר יותר בי"ס, קבלנו ליווי של המרכז, זה כלל : יעוץ, ביקור משותף בגנים/בתי ספר, היכרות עם הצוותים שם ולאחר מכן סיעור מוחות לקביעת המקום המתאים לילד. אחרון חביב, נהגתי להביא עמי את הבן הגדול מידי פעם ליום טיפולים. היו לכך מספר מטרות: חשיפה לילדים אחרים, לא רק לרז. חיזוק הקשר בין האחים. שיתוף האח בטיפולים - את תראי שכשאסף יגדל הוא יהיה המטפל הכי טוב של יואב. גם אם לא תבקשי ממנו לעשות זאת, תראי איך הוא ייכנס לתפקיד ויפעיל את יואב. כיום הגדול שלי בעיצומו של גיל התבגרות קל, אז מי שמעניין אותו זה הוא עצמו בלבד, אבל הקטן, תענוג לראות איך הוא מפעיל את רז, מכריח אותו לענות לו ולשתף עימו פעולה. חשיפה של הדינמיקה של האחים בפני אנשי מקצוע ויכולת לקבל מהם יעוץ במידה ומתעוררות בעיות. זהו, פחות או יותר.

אורזיגל

New member
לא יודעת מחירים כיום, רז בן 11

והוא טופל שם עד גיל 6.5. עד כמה שידוע לי המחיר מסובסד ומאוד כדאי ביחס לתמורה שמקבלים שם. בקשר לתמיכה רגשית עבור יואב, אם תהיי מעוניינת, אוכל לחפש עבורך המלצות. אני לא יכולה להבטיח כמובן שאצליח, בשל הריחוק הגיאוגרפי, אך אוכל לבדוק עימם או עם מנהלת המקרה שלנו אם הם יכולים להמליץ על איש/אשת מקצוע מפתח תקווה או הסביבה.

מיכל שב

New member
אני אשמח מאוד!

נכנסתי לאתר של מרכז מילמן ואין להם סניפים נוספים בארץ. אני אשמח לקבל המלצה למטפל ריגשי טוב באזור פ"ת. תודה

iris mom of two

New member
לדעתי

לקחת ילד בלילה זה הדבר הכי גרוע. כי את מתכנתת אותו לעשות מתוך שינה. קודם דברי עם בעלך, ושכנעי אותו שיוריד מהילד את הלחץ. דבר שני נסי שוב עם המדבקות, זה יכול לעבוד עכשיו כשהוא יותר גדול. תבטיחי (ותקיימי) מתנה יותר גדולה בסוף חודש יבש (סרט שהוא רוצה - זמן לבד עם אמא או אבא....) תנו תשומת לב חיובית בלבד ללילה יבש, התעלמו מלילה רטוב - כמובן שלהחליף מצעים, אבל מעבר לזה התעלמות. ייתכן שמה שהוא רוצה זה תשומי, אפילו שלילית.

למעלה