הרטבה של אוכל

hectorz

New member
הרטבה של אוכל

שלום,

בעקבות כמה שבועות שבהם הכלב לא ממש רוצה לאכול (כבר קרה בעבר) עשיתי קצת מחקר באינטרנט וראיתי שאחת האופציות לגרום לכלב לאכול היא להרטיב את האוכל במים חמים. הפתרון הזה אכן עזר - הכלב אוכל בתיאבון רב את האוכל לאחר שאני מרטיב אותו במים חמים.

שאני לא מרטיב את האוכל הכלב לא רוצה לאכול אותו. לא נראה לי שיש לו בעיה בשיניים כי הוא לועס דברים קשים. השאלה שלי האם להרטיב את האוכל באורך קבע זו טעות, כלומר אני לא בטוח שאני רוצה להרגיל את הכלב לאכול רק אוכל רך. מה מומלץ לעשות? (מעבר לטיפים הרגילים של האכלה בשעות קבועות, לקחת את הקערה לאחר 10 דקות וכדומה)

כד"א אני ניסיתי כבר מספר גדול של סוגי אוכל ובגדול יש לי כנראה כלב אנין טעם כי את רוב הסוגים הוא לא אוהב.

DogsPCI

New member
שלום, אני לא מומחה בתזונה, וממליץ לך כמובן

להרים טלפון לווטרינר ולהתיעץ.
&nbsp
מהמעט שאני יודע: לא אמורה להיות בעיה קריטית עם הרטבת אוכל, וזה אפילו מומלץ!! אבל כן אומר שני דברים:
&nbsp
1. אוכל יבש אמור לעזור מעט בניקוי השיניים. אוכל רטוב לא רק שלא עוזר, אלא מגביר את הצורך לצחצח. אז אם אתה מצחצח שיניים לכלב כל יום - אין בעיה.
&nbsp
2. האוכל המורטב גם מכיל מיים, ואם הכלב שותה כרגיל ובנוסף מקבל מיים בתוך האוכל זה אולי יגרום לו לצורך מוגבר לעשות צרכים.
&nbsp
בהצלחה, ושוב שאל ווטרינר.

ממה שאני יודע

אוכל יבש לא אמור לעזור ולא עוזר בנקיון השיניים (כי הכופתיות נשברות בקלות מידי, וזה לא תורם כלום לשיניים מהבחינה הזו. הן לא קשיחות מספיק.)
&nbsp

DogsPCI

New member
יש כמה חברות כמו יוקונובה למשל שטוענות שיש

להם פורמולה מיוחדת העוזרת לנקיון השיניים.
&nbsp
בכל מקרה כתבתי כי זה אמור לעזור מעט :).
במקביל אוכל מורטב נדבק לשיניים יותר מאשר אוכל יבש, ומצריך ציחצוח שיניים יותר קפדני. ומצד שני האוכל המורטב אמור להיות הרבה יותר קל על מערכת העיכול.
&nbsp
שוב, לא מבין גדול, אבל אלו הדברים שאני שמעתי בעבר.
&nbsp
לילה-טוב.

למעלה