הרטבה סהרורית

כרמית מ.

New member
הרטבה סהרורית

בני, בן 5.5. עד לפני מספר חודשים, הרטיב בלילה בקביעות ("הרטבה ראשונית"). בקיץ עשינו טיפול עם פעמונית, שזכה להצלחה מהירה וגדולה - ההרטבות ירדו במהירות ולאחר שישן יבש במשך חודש שלם, הכרזנו על סיום הטיפול. מאז, מדי פעם הוא מרטיב, אבל זה החריג, לא הרגיל כמו מקודם. עם או בלי קשר, בתקופה האחרונה (לאחר הטיפול, כאמור, לא יודעת אם קשור), היו לו כמה אירועי סהרוריות - קם מהמיטה, יוצא לסלון יושב קצת על הספה לידינו, וחוזר (או שאנחנו מחזירים אותו) למיטה. הכל ב"כאילו עירנות", אבל לא ממש. לאחרונה, זה כנראה השתלב. לפני כמה ימים הוא קצת בכה מתוך שינה. נגשתי אליו, והרגעתי אותו. תוך כדי כך, שמתי לב שהפיג'מה שלו יבשה, אבל השטיח רטוב, באופן לא ברור. (הצעתי לו ללכת לעשות פיפי, הוא רצה, אבל לקח קצת זמן עד שהפיפי יצא. זוכרת שזה היה לי מוזר.). הלילה, אבא ממש ראה אותו: מתפשט, ומשתין על השטיח... חשוב לומר שזה נעשה מתוך שינה, ולא בדווקאיות עירנית. הוא לא מודע לכך, ולא זוכר את זה. אין לי מושג איך ניגשים לזה אפילו (אי אפשר לתת לזה לחלוף מעצמו, גם כי זה עלול לקחת זמן רב, וגם כי תוך זמן קצר החדר יתחיל להסריח מאד. מנסיון... להוציא את השטיח בעייתי, כי זו קוביה טרומית והרצפה קפואה). כרגע עולה לי רעיון, להוציא לכמה ימים, ואז תשאר שלולית, שאולי תאפשר להביא את ההשתנה למודעות שלו (בבוקר).

לאה_מ

New member
האמת? גם לי אין רעיונות ../images/Emo12.gif

הייתי מתייעצת במרפאת הרטבה או ברופא שטיפלו בכם.

רק הצעה טכנית לגמרי

מה לגבי לפרוס על השטיח ניילון גדול? (גם לא יהיה קר, וגם אפשר להחליף/לנקות). ובכל זאת גם איזו חצי מילה- גם אני וגם אחי היינו הולכים מתוך שינה ומדברים מתוך שינה. זה עבר לנו...

תּמר

New member
גם אצלנו זה קרה!

אחד הילדים (שכמעט אף פעם לא הרטיב במיטה: נגמל ביום ובלילה ביחד), קם באמצע הלילה , לא שמע אותנו מדברים איתו, והלך ישר למטבח. פתח את התנור, ועשה שם פיפי
זה די מפחיד כשזה קורה, ואין לי רעיון איך למנוע את זה (מלבד הקפדה על פיפי לפני השינה) אצלנו זה לא חזר על עצמו.

דורית1900

New member
גם אצלינו קורה לפעמים

לא לעיתים קרובות, אבל קרה כבר פעמיים שלוש שהשטיח הורטב בצורה כזו. לי נראה היה שמישהו פשוט רצה ללכת לשירותים והיה רדום ומבולבל. אבל, זה באמת קרה רק מעט. אני מודה גם שלא הערתי מאומה לילד בבוקר.

כרמית מ.

New member
גמנחנו לא אמרנו כלום.

אין טעם, הוא לא מודע לכך. מטריד אותי קצת שהסהרוריות התחילה לאחר הטיפול, כאילו הצלחנו להתנות אותו לקום כשהוא צריך פיפי, אבל לא תמיד הוא מספיק עירני בשביל להגיע למחוז חפצו... וגם, מטרידות אותי התוצאות, אם מדובר על יותר מפעם-פעמיים מקריות. לשים ניילון נשמע לי מסוכן - החלקה באמצע הלילה היא לא סימפטית (אם כי ככה הוא בטוח יתעורר
), עבורו, עבור אחותו, או עבורנו הניגשים בעת הצורך... להתייעץ עם המטפלת בתכנית ההרטבה נשמע טוב.

לורליי43

New member
זה דווקא הדבר הראשון שלדעתי כדאי

לנסות. להגיד לו שזה מה שקרה. להביא את המודע ללא מודע. נכון שהוא לא עושה את זה במודע, אבל אני יודעת שאם יש מצב של חלומות רעים, מנסים לדבר עליהם ולתת פתרונות. אני אפילו זוכרת שכילדה היה לי סיוט חוזר, שבסופו של דבר למדת לשלוט בו- מתוך חלום. אפשרות נוספת- לחבר את הפעמון לשטיח.

maya100

New member
לא עצה, רק להרגיע שזה קורה אצל כולם

אחי בתור ילד היה כל כך היסטרי מפספוסים שהוא עשה ה-כ-ל העיקר שלא להשתין במיטה. עכשיו, מה זה הכל? בעיקר להשתין בפינת החדר ולפעמים גם פלתוח את דלת הארון ולהשתין פנימה. הכל מתוך שינה כמובן...
אני חייבת לציין בגועל משהו, שמכיוון שהיה לו בחדר שטיח מקיר לקיר ההורים שלי הצליחו להיפטר מהריח רק בדרך אחת - עברנו דירה!

למעלה