הרטבה בלילה

oritpatrick

New member
הרטבה בלילה

שלום,
בני בן ה-3.5 מרטיב במיטה כל לילה, מאז שהוא בלי חיתול, ממש כל לילה, אין הפוגות אפילו לא לפעמים.
בשעות היום כמעט ואין הרטבות אלא אם הוא עסוק במשחק או בטלויזיה אז הוא מרטיב מהתעצלות, כך זה נראה לי.
אני לא שוללת את האפשרות שהוא מרטיב בלילה מעצלות לקום לשירותים, אני כל הזמן אומרת לו אם יש לך פיפי בלילה תקרא לי או לאבא ונבוא איתך, או שתקום לשירותים לעשות פיפי, ולפעמים הוא אומר "אבל אני רוצה לישון", אני מסבירה לו תעשה פיפי ומיד תחזור למיטה.
ניסינו לקחת אותו לשירותים לפני שאנחנו הולכים לישון אבל זה לא עוזר בכל זאת הוא קם רטוב.
אני כבר לא יודעת מה לעשות.... הצעות / הארות יתקבלו ממש בברכה,
תודה מראש.

להבדיל מגמילת יום, גמילת לילה היא פיזיולוגית.

מה שאת מתארת זה ילד שמבחינה פיזיולוגית אינו גמול בלילה.
לתת לו לישון בלי חיתול זה לצפות ממנו למשהו שהוא לא מסוגל אליו מבחינה פיזיולוגית.
זה שווה ערך ללצפות מתינוק בן חודש שישב יציב על כיסא. הוא פשוט לא מסוגל.
בגיל 3.5 זה לגמרי תקין שהוא עדיין לא גמול בלילה, למיטב הבנתי בבנים לא מטפלים בהרטבה לילית לפני גיל 6.
לדעתי הדבר היחידי שאתם יכולים לעשות כרגע זה לדבר איתו ולהסביר לו שזה בסדר שהוא עדיין מרטיב בלילה, שאתם סומכים עליו שהגמילה עוד תגיע ושהוא לא אשם בכלום. ואז להסביר לו שכדי שלכולם יהיה יותר נעים, בעיקר לו כדי שהוא לא יצטרך לישון רטוב, זה לשים חיתול בלילה. אם נראה לך שזה יעליב אותו או שהוא סתם יסרב, יש גם תחתוני חיתול שאפשר לספר לו שהם תחתונים מיוחדים ללילה שיאפשרו לו להישאר יבש בלילה.
ילד מוגדר כגמול בלילה רק אחרי שהוא קם לפחות שבועיים יבש. בין אם זה קורה כי הוא מתחיל להתעורר לפיפי או אם זה קורה כי מפסיק להיות לו פיפי בלילה. יש ילדים שזה קורה להם מיד עם הגמילה ביום, ויש הרבה שזה קורה להם רק אחר כך. הקטנטונת שלי הייתה גמולה ביום מעל שנה לפני שהיא נגמלה גם בלילה, כשהיא הייתה בת 3.5 בערך. בת של מכרה נגמלה בלילה רק בסביבות גיל 5. ילד שעבדתי איתו פעם לא נגמל עד גיל 6, ואז טופל בשילוב של טיפול תרופתי והתנהגותי.

oritpatrick

New member
הארת....

תודה רבה על התגובה
אני ממש לוקחת את מה שאמרת!!!!!!!
אני חייבת לציין שזה קצת מעציב אותי , לא יודעת למה אבל בסדר....
תודה

regvuv1

New member
מבאס...

כמה דברים: קודם כל, הייתי מנסה לקום עוד פעם בלילה לקחת אותו להשתין. פעם הייתי מאוד נגד העניין, למה שנכריח אותו להשתין וכו׳, אבל זה מה שעזר לקטנצ׳יק במשך איזו תקופה שהוא פתאום שוב הרטיב במיטה, וזה גרם לו להתחיל לקום בעצמו, סביב אותה שעה שאנחנו היינו לוקחים אותו, וללכת להשתין. חוץ מזה, לאמצעי אנחנו הסברנו שלפני השינה כדאי לשתות פחות, כי הוא מאוד לא נהנה להתעורר רטוב, אבל הסתבר שהוא היה גומר חצי בקבוק מים כל ערב במיטה בתור מעין טקס הרדמות שלו. כשהוא הבין, הוא הפסיק לשתות וזה מאוד עזר לו, היום הוא (בן6) שותה כמה שמתחשק, גם לפני השינה, ואין בעיה. חוץ מזה אני מסכימה עם קודמתי, לנסות איתו חיתולים שוב, יש ילדים שעצם הרעיון הזה פתאום משחרר מהם איזה נטל והם מפסיקים להרטיב תוך כמה ימים.

oritpatrick

New member
חיתולים

אני אנסה לדבר איתו על חיתולים שוב ואם לא אז תחתוני לילה.
יש משהו מומלץ מבחינת תחתוני לילה?
איפה קונים? סופר פארם?

תודה רבה.

פול-אפס מומלצים - dry-nights של האגיס

אנחנו באותו סרט. זה לגמרי עניין פיזיולוגי - יש אזור במוח שאמור להורות לכליות להפסיק להעביר שתן לשלפוחית בזמן השינה, ויש ילדים שהוא מבשיל אצלם מאוחר (בעיקר אצל בנים אגב) - וזה מאוד נפוץ. אגב בדר"כ זה תורשתי, אם מישהו מכם ההורים היה מרטיב בלילה תוכלו לקבל מושג על מתי זה ייגמר

oritpatrick

New member
תורשתי

אכן גם אני נגמלתי מאוחר יחסית...

אגב אתמול דיברתי איתו שאולי כדאי לשים חיתול בלילה שיהיה לו יותר נעים והוא לא יהיה כל הזמן רטוב , והוא לא ממש הביע התנגדות.... אבל אני כבר לא אשים לו חיתול כי זה מרגיש לי שזה של קטנים והוא ממש בוגר אז תחתוני לילה זה נשמע לי יותר מתאים...

מאד מוכר

בת השלוש וחצי שלנו מרטיבה כבר שנה מאז שהורדנו לה חיתול בלילות. בקיץ הצלחנו להגיע למצב שאם לקחנו אותה פעמיים + בלילה היא קמה יבשה, ואז עם הגיע החורף חזרנו להרטבות שלא נשלטות (לקחנו פעמיים-שלוש בלילה ועדיין החלפנו מצעים באופן קבוע).

והנה לפני שבועיים פתאום היא התחילה לקום יבשה. אנחנו עדיין לוקחות אותה לשירותים לפני שאנחנו הולכות לישון, אבל זה מספיק.
אני לא חושבת שקשור לשום דבר שעשינו, או לקיץ הקרב (כי דווקא היה קר) אלא לבשלות פזיולוגית שלקח לה זמן להגיע...

אנחנו הרגשנו שטוב לה בלי חיתול (רק כך נעלמה סוף סוף הפטריה...) אז לא החזרנו חיתול, אלא פשוט כיבסנו, אבל מעבר ללנסות לקחת לשירותים בלילה ולהיות סבלנים אין לי הרבה מה להציע.

oritpatrick

New member
נמשיך להמתין

תודה על השיתוף, כיף לשמוע שהיא כבר קמה יבשה, נמתין בסבלנות לזמננו.... נמשיך לכבס ולהתנקות בבוקר:)

למעלה