הרחקה מב"ס

אלה444

New member
הרחקה מב"ס

שלום. אני אם לתלמיד בכיתה י"א.בכיתת בגרות. במהלך השנה היו לבני המון בעיות משמעת הערות והרחקה. ציונים גרועים . המנהל זימן אותנו לביה"ס והחליט כי בני לא ימשיך ללמוד בתיכון. היינו די בשוק . נכון שהיו בעיות משמעת- איני מקלה ראש . אבל לא מדובר בילד אלים או מופרע לא ילד שמעשן או שותה .אלא יותר "מעשה "קונדס" והתחצפות. אני מאוד מודאגת מההחלטה פוחדת מחוסר מסגרת ומהתדרדרות של הילד . מה אוכל לעשות?אנא מבקשת עזרה תודה

איך הנער מגיב לכך?

שיחה עם הנער ולנסות לשמוע ממנו מה דעתו, האם הוא מרוצה מכך או שגם הוא מופתע? האם יש לו רעיונות מה לעשות? בלי שיתוף פעולה שלו לא ניתן לעשות כלום. הוא מעבר לחוק חינוך חובה. אם ההחלטה הזו היא שוק בשבילו, אולי הוא יהיה מוכן לשנות את התנהגותו ואז כדאי לקיים שיחה עם ביה"ס ולכתוב יחד - ביה"ס, הנער וההורים, הסכם עללגבי השלמות לימודים, התחייבות להתנהגות נאותה וכו'. האם הוא מעוניין לעבור לבי"ס אחר? האם יש בי"ס מתאים באזור שיש סיכוי שיהיה מוכן לקבלו? אגב, האם יש לנער לקויות למידה כלשהן?

אלה444

New member
תגובה...

הבן שלי מופתע מההחלטה החד משמעית להפסיק את לימודיו . הוא מוכן להתחייב לשנות את ההתנהגות. מתחנן לצאנס נוסף. היתהלי שיחה איתו אתמול . הוא ממש מיואש ואז הוא אמר לי .."אני לא מאמין שזקרואותי מהי"ס , יש ילדים כל כך מופרעים שעושים דברים חמורים וממשיכים ללמוד . הוא אמר לי ..."זה כמו לאיים על ילד שאם תעשה כך וכך..תקבל מכה והמכה לא מגיעה ...ברגע שמקבלים מכה זה כואב- ואז מבינים ומתעוררים...אלו הם דבריו. לגבי לקוי למידה - אף פעם לא נעשו מבדקים וכמו כן , מצד ביה"ס אף פעם לא הופנה לקבל יעוץ מיועצת בי"ס אולי יש בעיה שוב מדובר בילד טוב ....בבית הוא מקסים ממושמע כך גם בחברה ומחוץ לביה"ס ילד מחונך שלא מתחצף אבל לאורך כל הדרך בבי"ס - היו בעיות "משמעת"- לא אלימות או התפרעות. אנא , איך אוכל לעזור לו פוחדת מהתדרדרות איך אפשר לזרוק ילד ולהשאירו ללא מסגרת. מי יקבל אותו עכשיו ? תודה

יפה שהקשבת לו, זהו תפקידך

אמירה יפה לגבי המכה. חשבל שהוא היה צריך את המכה הכל כך כואבת בכדי להבין. כפי שכתבת בתחילה היו לו ציונים גרועים, היו עונשים והרחקות, כך שהוא "קיבל מכות" אך לא כואבות מספיק. חבל שאז לא הדגשתם לו את חומרת המעשים. אני מצטרפת לאמירה "עכשו האחריות עליו" - מה הוא מוכן לעשות? הוא צריך להחליט-הוא צריך לעשות. מה שאת יכולה לעשות זה להקשיב לו, לשאול אותו מה הוא רוצה ולתמוך בו. הוא בוחר - הוא אחראי. הוא כבר נער די בוגר. אם הוא ממושמע בבית, אם הוא בשוק מהזריקה, הוא ימצא כיוון - אקסטרני, עבודה. בגרויות אפשר להשלים גם לאחר הצבא. העיקר שימצא מסגרת כלשהי ולא ישאר בבית בחוסר מעשה ויסתובב ברחובות - זה מה שעלול לגרום להתדרדרות. ואני חוזרת כדי להדגיש את הנקודה - הוא צריך לעזור לעצמו. הוא עשה מעשים שלא יעשו, התוצאה הטבעית שלהם היא הזריקה מבי"ס, הוא צריך ללמוד מכך, אם ההורים יסדרו עבורו את הדברים - הוא לא ילמד לקח.

פלגיה

New member
אם הוא ואתם

מאוד רוצים שהוא ימשיך ללמוד בבית הספר - אל תוותרו. אל תקבלו את ההחלטה כגזירה משמיים. תמשיכו לבקש, ולהתקשר, ולפנות ולהתחנן ואפילו לבכות. לפעמים בית ספר רוצה לראות עקשנות של התלמיד והוריו, ואחרי התעקשויות הוא מוכן לוותר. אני זוכרת כשאני למדתי בתיכון העיפו בכיתה י"א שתי תלמידות על אותה עבירת משמעת שעשו יחד (ברחו שתיהן לאילת בלי להודיע). אחת מהן חזרה אחרי חודשיים, ואחת נשארה בחוץ. הכל היה תלוי במידת העקשנות והתחנונים של ההורים. אז זה לא קל, וזה מצריך עבודה, ויכול לקחת זמן. אבל אם אתם נואשים - זה מה שנראה לי שהכיוון צריך להיות.

אולי הוא צריך למצוא פשוט בית ספר אחר,

אם בבית ובמקומות אחרים הוא מנומס והתנהגות שלו בבית ספר הוא לא עברייני אולי מתאים לו בית ספר דמוקרטי ? (אני עובדת בבית ספר כזה, הרב עושים שם בגרות ולדעתי הם מקבלים גם לי"ב. ) איפה אתם גרים?

רווית11

New member
אם הבן רוצה בגרות-שיעבר לאקסטרני. אז מה אם הו

לא אלים???-הוא מפריע לכיתה שלמה ללמוד?! הוא במילא מורחק הרבה מהכיתה ולא לומד. אז כדאי למצוא מה הבעיה שלו (קצת מאוחר מדי לחכות עד יא'-לא), ולא לנסות לטייח את הבעיה. כיתה/מורים לא צריכים לסבול בגללו. אולי הוא לא מתאים בכלל ללימודים-שילך לעבוד.

עוד אלה

New member
שיקח אחריות על עצמו!

את לא יכולה להיות אחראית על מעשיו! אם הוא רוצה ללמוד שילמד ו"המון בעיות משמעת הערות והרחקה. ציונים גרועים ." לא עושות אותו לילד טוב. יש אקסטרני או עבודה!

אביבקיץ

New member
למה היית בשוק? חפשו מסגרת יותר מתאימה

היו לו המון בעיות משמעת, מה שאומר שהוא מפריע לנערים אחרים ללמוד יש לו ציונים גרועים, מה שאומר שהוא לא ממש מפיק מהמסגרת שהוא נמצא בה וכנראה לא מתאים אליה אז למה אתם מופתעים? תראי, אולי זה יהיה בסוף לטובה. אין שום ערך בהישארות בכיתת בגרות אם הנער לא מתאים לשם. חפשו מסגרת שמתאימה לו. חבל על השנים שהוא היה מתוסכל כי לא הצליח. תמצאו לו משהו שהוא טוב בו. שהוא ייהנה, וגם ירגיש טוב כי הוא יצליח, סופסוף.

אלה444

New member
מקבלת את מה נכתב כאן

מבקשת יעוץ והכוונה . מה עלינו לעשות? אסור שישאר בלי מסגרת. זה ילד שניגש ל4 בחינות בגרות עם ציונים גבוהים!!!!

לבקש שוב פגישה עם צוות בית הספר

ולנסות למצוא פיתרון משותף תוך התחייבות של שני הצדדים - שלו - להתמיד בלמידה, לא להפריע,לא להציק, לא להיות שובב, ושל בית הספר - לאפשר לו להתחיל את שנת הלימודים ולראות אם הוא עומד בהבטחותיו ומסוגל לקיים אותן כדי להמשיך וללמוד.

אם הוא ניגש ל4 בחינות בגרות עם ציונים גבוהים

רוב הסיכויים שהם לא באמת מתכוונים לזה, ורק רוצים לנער אותו (ואתכם). כמו שפלגיה אמרה, אם תתעקשו - הוא יחזור. אני מכירה כמה וכמה שבגיל זה עשו ה-כ-ל בשביל שבי"ס יעיף אותם (כי ההורים לא הרשו להם לעזוב) ולדאבונם זה לא קרה, היות והם מעלים את הממוצע של בי"ס בבגרויות.

dify

New member
לא בכל בי"ס זה כך

לפעמים משאירים את החלשים אבל השקטים וכן מעיפים את הבעיתיים, כי הם אלו שסוחטים יותר מידי זמן ואנרגיה של המערכת. ובהחלט מקובל להעיף מתיכונים טובים דבר ראשון את אלו שההתנהגות שלהם בעייתית, גם אם הציונים שלהם טובים. זה תלוי בתיכון.

אבל כאן משאירים את הבעיתיים מאוד

דהיינו, את האלימים. לעומת זאת, על כאלה שאינם באמת בעייתיים אלא מקסימום מבריזים ואולי מדי פעם מועפים לאחר כבוד מהשיעור כי דיברו או התחצפו, אפשר ללחוץ. הקומונה שלי מהווה ראיה לכך שזה לא עניין של תיכון

dify

New member
דווקא בגלל זה שכתבת פה מציעה לך כיוון אחר

יתכן שלבן שלך משעמם בבי"ס. יתכן שהוא צריך מסגרת יותר מאתגרת, יותר עמוסה, שכקל לו מידי הוא משועמם ומחפש להעסיק את עצמו. אז אם ניגש ל4 בגרויות והוציא ציונים טובים, זה כנראה מעיד על יכולת תפיסה גבוה, בפחות מאמץ ופחות השקעה ממה שנדרש מילדים אחרים. יתכן שהמסקנה היא שהוא יכול להסתדר גם לבי בי"ס. אני בטוחה שהרעיון יזעזע אותך אבל אני כן מציעה לחשוב עליו ברצינות. הוא יכול לצאת לעבוד, ולהשלים את הבגרויות לבד, או בעזרת שיעורים פרטיים שיתנו לו ברבע מהזמן את מה שבבי"ס מורחים על שנה שלמה. הוא ירגיש מאותגר ומעוניין, הכסף שהוא ירוויח יכסה את העלות והכי חשוב- הוא יוציא תעודת בגרות מלאה מתוך תחושת הישג אישי ולא מתוך תחושת שיעמום ומועקה. אגב, הבגרות תחשב אקסטרנית, תכלס תהיה לו תעודת בגרות כמו לכל ילד אחר, מבחינת לימודים אקדמאיים, למיטב ידיעתי, אין שום הבדל או קושי עם תעודת בגרות שכזו. אגב, הכרתי בחור שחשב שבי"ס קטן עליו ובחר לעזוב את הלימודים בסוף כיתה י', הוא יצא לעבוד וגילה שהעולם לא מחכה בזרועות פתוחות לאנשים בלי תעודת בגרות, זה לדעתי היה השיעור החשוב ביותר שלמד בחייו, שנה אחרי זה הוא חזר לתיכון, הם הכריחו אותו לחזור שוב על כיתה יא |(למרות שמבחינת הגיל הוא התאים לי"ב) והוא לא רק שסיים בבי"ס בגרות אלא בדיוק בגלל שהיה בעל יכולות גבוהות בהרבה מהממוצע הוא עשה תוכנית בגרויות מורחבת ומאתגרת, שחלק ממנה הוא תיגבר בשיעורים פרטיים על חשבונו (למשל הוא עשה 5 יחידות מחשבים באופן עצמאי). הוא חזר חדור מוטיבציה, השקיע המון, הוציא ציונים מעולים, בצבא הוא הגיע לתפקיד מאד משמעותי והיום באזרחות הוא מסודר היטב מבחינה מיקצועית, וזה הילד המשועמם שבכיתה י' החליט שאין לו מה לעשות בבי"ס.... אז לפעמים לתת לו ללמוד בעצמו ולא מתוך מחוייבות זה אחד השיעורים הכי משמעותיים בחיים... תשאלי את הילד מה הוא רוצה... בכל מקרה אם הוא כן רוצה מסגרת והתיכון הזה לא מוכן לקבל אותו- אז אין ברירה אלא לחפש מסגרת אחרת, ואולי זה יהיה שיעור עבורו שגם אם הסביבה לא מאתגרת אי אפשר לעשות מה שרוצים, לכל דבר יש מחיר... גם זה שיעור חשוב...

עם זה אני לגמרי מסכימה

מי שבבגרויות מוציא ציונים טובים ובבי"ס ציונים נמוכים, אז בי"ס זה החלק שעדיף לוותר עליו כאן.

הרחקה

עושה רושם שהילד צריך הדרכה מכוונת ואבחון פסיכולוגי... האם יכול להיות שהוא סובל מהפרעת קשב? מניסיוני, הן כמורה והן כמופרע קשב בעצמי, הרי שרבים מהילדים עם בעיות משמעת שאינם אלימים, אך בעלי יכולת תקינה, סובלים בעצם מחוסר שקט כלשהו, בין אם הוא ממקור אורגני - הפרעת קשב, או רגשי אחר... חשוב לבדוק את הנושא לפני שהמצב יתדרדר....

למעלה