הרחיבו אופקים!

pasteran

New member
הרחיבו אופקים!

דרים היא לא הלהקה הכי טובה בעולם. היא להקת הפרוג מטאל הכי טובה זה כן. אבל יש להקות מטאל שעושות מוזיקה עוד יותר מסובכת (אם היא יותר טובה זה שאלה של טעם). Cynic, Spiral Architect, Watchtower ועוד. כל הלהקות האלה משנות מקצבים סולמות נחשים וסולואים יותר הרבה ויותר מהר מדרים וגם מLTE . מי שאוהב בדרים את הדברים האלה בעיקר חייב להכיר אותם ולדעת שדרים לא הכי טובים בזה. אמנם לדרים יש אלמנטים אחרים שעושים אותה להקה יותר טובה (ובעיקר שירים כתובים היטב, איזון בין מלודיה למורכבות) לדעתי, אבל אם מחפשים איזונים אז Rush כמעט טובים כמו דרים (רק בסאונד נקי). אני לא מזלזל בפורטנוי וההחברה, אבל יש נגנים יותר טובים מהם וכדאי לכם לשמוע אותם... אוצו לחנויות התקליטים הקרובות לביתכם!

Uv Kruvi

New member
ממ...

מסכים... אני חושב שמעטים האנשים ששומעים רק דרים... אם אתה שומע דרים אתה חייב להכיר את ספיירל והשאר... (אני מכיר רק את ספיירל ממה שציינת, אבל אני בטוח שהשאר באותו סגנון)

EROTOMANIA

New member
בא לך לשלוח לי שירים שלהם

באייסיקיו? אני לא מוצאת אותם בקאזה... ואל תדאג, יש לי אינטרנט מהיר... זה לא ייקח הרבה זמן...

theriddler

New member
או קי......תודה רבה....(i´m cynic)

אל cynic הגעתי דרך sean malone..(gordian knot , osi..יש שם קטעים נחמדים...ממש ממש אהבתי את textures (לפחות את ההתחלה-אמצע) אבל אין כמו מטאל טכני בשביל ללמד אותך ששינויי מקצבים זה לא הכל... חסר ב cynic (לדעתי) ובספיראל (מה הבעיה של הזמר שלהם?? ...ועוד אומרים שלה-ברי מסריח) קצת את החלק של ההרמוניה.... החלק האחרון בקטע האינסטרומנטלי במטרופוליס part 1...שולט ...אני מת עליו... אבל לשמוע 5 (הלוואי) או 10 דקות של זה...גורם לי לכאב ראש רציני (וזה לא משנה עם אני מבין מה הולך או לא) זאת הבעיה (שלי) עם כל ה technic (prog) metal ד"א......pasteran....יש גם את spastic ink שהם גם בסגנון ....והבנתי שגם death עושים technic prog metal (of doom) (לעזאזל עם הסוגריים!!!!) אם אתם רוצים המלצות כמובן שיש את rush ...שיש להם המון קטעים טובים......( והמון לא לצערי) Pain OF salvation שעושים prog metal מעולה ...וכל דיסק שלהם הוא קונספט ....שווה להקשיב ולהבין.....ממש טובים ARK (לא the ark שהיא להקת פופ גרמנית)...מטאל נחמד מאוד ....מומלץ לחפש ולשמוע . וכמובן porcu..............אתם יודעים מה?, לא משנה!

theriddler

New member
אופס

מצטער על ההערה על המלודיה...לא שמתי לב שרשמת על זה (אני פשוט קורא כל שורה שלישית......זה חוסך זמן...)

NiGa

New member
אז?

אחרי 2 קריאות מעמיקות של ההודעה שלך אני נשאר רק עם השאלה המאוד צינית הזו: אז? אז מה עם יש עוד? אז מה אם יש יותר מהירים, יותר חלקים, עם אפקטים יותר מרהיבים, עם יותר שינויי קצב, עם סולואים יותר מהירים? אני אוהב את דרים בגלל המהירות והשינויי קצב? בוא נגיד, שזה מה שמשך אותי אליהם, אבל זה בטח לא מה שמחזיק אותי אצלהם - אחרת כבר מזמן הייתי שומע גם סימפוני, וספירל ארכיטקט ולא יודע מי עוד... לכל להקה יש את הסגנון המיוחד שלה - ואני חושב שכל אחד פה יסכים (חוץ מקריד ופרל ג´אם
). דרים ת´יאטר פשוט עושים את מה שאני אוהב. עם כל הכבוד לראש ולמקומם המכובד בתולדות בפרוג, אני ממש לא אוהב! אוקיי, טיפה YYZ, טיפה טום סוייר - אחרי שמיעה של כ 30 שירים שלהם שהורדתי, הבנתי שאני לא מפסיד כלום... לפחות לא יותר מדי... אני חושב שכולם צריכים לרדת מהעץ של "לרדת על מה שהולך". כמובן אתה לא ירדת - אני לא אומר כך, אבל יש נטיה כל הזמן לומר - הם לא הכי טובים הכי מהירים, היחידים בעולם וכו´ וכו´... אז מה?! זה כמו לומר לך שחברה שלך היא לא הכי יפה בעולם, ויש יותר מצחיקות וחכמות ויפות ממנה...
בקיצור, סבבה על המידע ועל הטירחה, באמת!

cha ching

New member
אאוצ´...

אבל יותם צודק- דרים אולי מדהימים אותי בגלל המהירות ושינויי קצב, ושאר בול*יט... אבל מה שמשנה זה המוסיקה עצמה. המנגינה...

pasteran

New member
אז ככה:

קודם כל גם אני אוהב הרמוניה ומלודיה. אם הייתי נוטש לאי בודד כנראה שהייתי מעדיף את abba gold על spiral. ברצינות! (על מטרופוליס 2 לא הייתי מוותר). אבל מה שמפריע שיושבים להם אנשים בבית שמושכנעים שדרים הם הכי טובים בכל מה שהם עושים ולא מסוגלים להבין שכן, יש יותר מוזיקה יותר "מורכבת" מדרים. זה יכול להיות לכיוון פרוגי (yes,GG) או לכיוון טכני (מה שהזכרתי). ואני רק רציתי לעורר בהם עניין כזה. יש כאלה שממש מתגאים בהערצה ךדרים כאילו הם מבינים במוזיקה הכי בעולם בזכות זה והם לא! לצערי אין לי אמפישלושים של המוזיקה שדיברתי עליה, אלא רק כמה דיסקים. Gordien knot לא ברמה של cynic. אם כבר יש את פרוייקט ה- Explorers Club שכולל כמה מהענקים בפרוג מטאל (לבריי ובוזיו למשל) שגם הצליחו להוציא משהו טוב (לינק למטה). על spastic שמעתי לא את. לגבי Death יש להם נטייה טכנית אבל הvocals. בעייה (בכלל יש להקות בלאק ודת´ טכניות ומתקדמות, אבל השירה לבעלי לב חזק), יש control denied שזה פרוייקט לכיוון פרוגי של הגיטריסט שלהם ז"ל עם קולות נורמליים. ובקיצור יש מה לקנות!

NiGa

New member
נו אוקיי,

הבנתי אותך פחות או יותר... סתם זה מין נכנס למודה לתפוס את דרים ת´יאטר ולהתחיל הם לא הכי טובים יש נגנים יותר טובים מה המתופף/גיטריסט הזה חושב ת´צמו וכו´ וכו´...

pasteran

New member
אני לא באופנה

לגבי המתופף. פורטנוי הוא הוא מתופף הרוק מספר אחד כיום, ואחד מהטובים בכל הזמנים (בלי ג´ז- זה לא פייר). כשידיד שלי מתופף ג´ז צעיר ירד עליי ועל דרים שהם מתלהבים ("אנחנו יכולים לשנות מקצבים גיחי גיחי") מיד הגבתי באלימות מילולית! בשביל כבוד צריך לעבוד..

NiGa

New member
שמע,

כמו שאמרת שאנשים מתלהבים שהם שומעים דרים, אנשים גם מתלהבים מלומר: "כן, דרים האלה בסדר... המתופף שלהם... אפשר לחשוב... אני שומע מוזיקה יותר מסובכת" ת´מבין? אנשים שאומרים שדרים זה רק שינוי מקצבים הם הומואים, מהסיבה הפשוטה שהם לא מבינים את ההיגיון שמאחורי המוזיקה - ואני לא אתיימר לומר שגם אני מבין... אבל שאנשים לומדים בבתי"ס הכי טובים בעולם למוזיקה, יוצא משהו שהוא קצת מעבר ללשבור מקצבים בשביל הסבבה... :)

למעלה