הרחבת זיכרון

הרחבת זיכרון

יש לי נייד DELL INSPIRON 1000 וכשאני פותח כמה תוכנות או עמודים הוא נהיה איטי, אז הבנתי שכדי שיעבוד יותר מהר אני צריך להרחיב לו את הזיכרון הפנימי שהוא כרגע 256M השאלה שלי איך אני עושה זאת, למי אני פונה? ולפי הידוע לכם כמה צריך לעלות כזה חלק? תודה

Jan22

New member
לכמה אתה רוצה להרחיב ?

ראשית כל ,אתה צריך לבדוק מהי קיבולת לוח האם מבחינת גודל ומהירות של רכיבי זיכרון (רכיב זיכרון בעל 2 פרמטרים :גודל מבחינת MB ,ומהירות מבחינת MHZ) .תבדוק מהי המהירות הגבוהה ביותר שלוח - האם תומך בה (DDR 1 או 2) ותקנה בהתאם . את המידע אפשר להשיג באמצעות EVEREST ,תוכנה להצגת חומרה ,דרך גוגל - DOWNLOAD EVEREST; בשדה של MOTHERBOARD-MOTHERBOARD.

ואפשר פשוט

להתקשר ליבואן (אומניטק) לתת את הדגם ולקבל את סוג הזיכרון המתאים לו. חבל שבגלל טעות קטנה השקעתך תרד לטימיון

bar666xp

New member
הדרך הכי פשוטה לדעתי זה

פותח את הפתח להוספת/הלחפת זיכרון (לרוב בין 2 ברגים ל6 ברגים) מוציא את הצ'יפ הקיים (256M) הולך לכל חנות מחשבים (עדיף כזאת שיש בה מעבדה) ואומר שלום אני רוצה כזה XXXמגה כשישאלו אותך מהירות/תדר וכו' אתה תמיד יכול להגיד לא יודע ביגלל זה הבאתי את הצ'יפ הזה.
אם אתה רוצה קודם לדעת איזה צ'יפ יש לך בדיוק וכו' 2 המלצות... 1. CPU-Z תוכנה קטנה שנותנת אינפורמציה על המעבד הזיכרון הלוח-אם...והיא חינמית
2. להיכנס לאתר החברה ולראות לפי הדגם של המחשב מה המקסימום והמינימום שתואם (אולי תחליט להחליף את הקיים כי מהירותו איטית בנוסף להיותו רק 256M). להזכירך ברוב הניידים יש מקום ל2 צ'יפים בילבד!

Jan22

New member
בר ,תהיה בריא אתה ,מה לפתוח ברגים?

חחחח ,עם תוכנת זיהוי חומרה אתה יכול לדעת ה-כ-ל ,גם איך קוראים לאמא של מי שהמציא את הצ'יפ!

תודה רבה לכל העונים, הורדתי את התוכ

את התוכנה וברשותכם אביא תמונות מסך של תוצאות הניתוח של התוכנה

bar666xp

New member
לא אמרתי שלא הכוונה הייתה למי שרוצה

לקנות צ'יפ ולא סגור על מה מי כמה למה הדרך הפשוטה/קלה ביותר.... טוב נו אחרי שקראתי שוב רק דיסלקט כמוני יצליח להבין מה שניסיתי לומר.. לא חשוב וברור שאפשר גם צינתי זאת שתוכנה כמו CPU-Z חינמית ונותנת אינפורמציה.... הינה דוגמה על הזיכרון...בHTML-REPORT מופיע... # of memory modules 2 Module 0 Samsung DDR PC2700 - 512 MBytes Module 1 PDP Systems DDR PC2700 - 512 MBytes פירשון מהיר 2 צ'יפים 512 אחד סמסונג השני PDP שניהם DDR PC2700 אני ינסה להעלות את הדו"ח HTM כולו...

bar666xp

New member
נ.ב. בדו"ח מופיע המעבד 800MHZ~

זה ביגלל הטרדלינג המעבד עובד ב2000MHZ בעיקרון לפי הצורך כך גם המכפלות בין 4 ל10 בדגם המעבד (AMD Athlon 64BIT ClawHammer) בקיצור מצריך קצת ידע/הכרות עם החומרה כדי לפרש נכון את הנתונים אבל בגדול אם השתמע מדבריי שהדרך היא לפתוח לא זאת היתה הכוונה. הכוונה הייתה שהדרך הנוחה ביותר מול איש המכירות/חנות/מעבדה היא להציג את הרכיב.

למעלה