הרחבת בית 60 מ"ר

h a l o o

New member
הרחבת בית 60 מ"ר

שלום, אני מעוניין לרכוש בית בגודל 60 מ"ר היושב על שטח של 500 מ"ר. לבית אין ממ"ד. אני מעוניין לבצע הרחבה לאחר רכישת הבית לצורך ממ"ד בגודל 12 מ"ר וחדר נוסף בגודל 12 מ"ר. אבקש הערכה מתוך נסיונכם, מה העלות בה מדובר במידה וההרחבה הינה על פני השטח (הממ"ד והחדר הנוסף לצד המבנה הקיים), במידה וההרחבה הינה ממ"ד וחדר נוסף מעליו ומה העלות במידה והממ"ד הינו מתחת לפני השטח והחדר הנוסף מעליו. תודה רבה ! לירן

על פני השטח זול הרבה יותר

לחפור מרתף רק לממד זה ביזבוז כסף אדיר. לך על ממד מעל פני השטח

h a l o o

New member
מה בגדול המחירים ?

אני מנסה להגיע להערכה גסה כלפי מעלה לביצוע העבודה, אגב, יש איזשהו מענק לבניית ממ"ד בגולן ?

בינא

Member
הדרישות בגולן שונות ממקומות אחרים

היות וזה נחשב מבחינה בטחונית כאזור א' עם הדרישות הגבוהות ביותר. רצוי לברר עם הג"א המרחבי ולקבל מהם מה הדרישות בכתב לממ"ד. בנוסף...לא כתבת באיזה ישוב בגולן ולא כתבת מה עומק הקרקע הקיימת. בצוע ממ"ד בסלעי הגולן, יחייב פעולות חציבה יקרות יותר מהממ"ד עצמו. יש לקחת בחשבון כי עלות ממ"ד על-קרקעי סטנדרטי הוא בין 100-120 אלף ש"ח, כולל הכל. בצוע ממ"ד קבור בקרקע הגעשית החרסיתית הכבדה של הגולן יחיב איטומים בעלויות גבוהות ובתוספת, מה שנקרא "חצר אנגלית" שייקר עוד יותר. קח בחשבון שרק חציבה בסלע יחד עם איטום ובצוע הממ"ד + פיר מדרגות וחצר אנגלית (בלי החדר מעליו יעלה לך קרוב ל-1/4 מליון ש"ח...

h a l o o

New member
פייי..

אוקי, ירדתי מהעץ ! ממ"ד עילי ועליו חדר... נראה לי יותר סביר... הבנתי שיש מענק מהמדינה של 14-15 אלף ש"ח לצורך העניין. לגבי החדר הנוסף, מה לדעתך תהיה עלותו (חשבתי על סגנונות נוספים כמו בניה קלה, זה יכול להתאים גם מבחינת הנוף לכינרת... אני משער שמבחינת מחיר, הדבר עשוי להוזיל את הבניה, אני צודק ? עלולים להיווצר סדקים בחיבור בין הבית הקיים להרחבה ?

בינא

Member
לא ברור לי למה אתה מתעקש לבנות על הממ"ד

ולא כתבת היכן בגולן ואיזה קרקע יש מתחת לבית שלך... אם הקרקע חרסיתית כבדה, בטוח שתהיה סדיקה בין החדש לישן ולכן חובה לתכנן תפר שיקבל את התזוזות (יש דבר כזה - תפר מתוכנן). הסיבה היחידה לעלות לגובה ולא לבנות על הקרקע, יכולה להיות בגלל שהמגרש קטן ויש מגבלה בשטח המותר לבניה, אבל אם גודל המבנה הקיים הוא רק 60 מ"ר, לא תיתכן בעיה כזאת. המלצתי - בנה ממ"ד עם חדר ושירותים נוספים כאשר הרצפה יצוקה עבור כל הפונקציות האלה ועדיף ממ"ד גדול. אופציה נוספת - בנה ממ"ד בגודל כפול, עם דלת לממ,ד ודלת רגילה לחדר, הכל באותה יציקה אבל עם בידוד של טיח תרמי מבחוץ וציפוי גבס ירוק מבפנים (אותו מרכיבים לפני היציקה ויוצקים כנגדו), גם של התקרה וגם של הקירות. תקבל כך, בידוד תרמי ואקוסטי לא רע. על גג הממ"ד, במקום הטיפול הרגיל של מדה ואיטום, בצע גג פנל מבודד שמורכב על קונסטרוקציה מורמת של 5 ס"מ מהגג כדי ליצור גם הצללה וגם מעבר אוויר בקיץ. זה קיים במבוא-חמה ועובד מצויין בקיץ. בחורף, חובה לחמם בכל מקרה, אבל אז חימום גז הוא היעיל ביותר.

h a l o o

New member
הישוב הוא אניעם

אני מעוניין בקומה נוספת מעל הממ"ד לצורך הפרדה, בנוסף, הביתה הוא ב"עומק" כלומר, יש בית שמסתיר את הנוף. אם אבנה קומה נוספת, אהנה מהנוף הזה. הגינה לא כזו גדולה, אני לא רוצה להקטין אותה מעבר לנחוץ, זה לא בנה ביתך של דונם... זה קטן בהרבה ואם ארצה צימר בעתיד, אני צריך מקום בשבילו. לגבי מקלחת ושירותים, אני חושב לעשות את זה דווקא בחדר מעל הממ"ד.. אני עדיין לא בעל הבית, אני שוקל אם לקנות אותו או לבנות בית חדש בבנה ביתך. השיקול הוא בעיקר כלכלי, לכן אני מנסה להבין מה עומד בפני אם אקנה את הבית ובהמשך להשמיש אותו לצרכים לעומת בניית בית חדש. מה מחיר הבניה המתוכננת ? (בערך) אגב, מה דעתך בנושא ? חדש או הרחבה ? חימום גז זה לא בשבילי, אני אוהב עצים

למעלה