הרולינג סטונס

jony543

New member
הרולינג סטונס

שלום לא מזמן יצא לי לשמוע דיסק להיטים של הרולינג סטונס מאוד אהבתי כמה שירים במיוחד את אנג'י שאני מכיר ממקודם וסוכר חום... השאלה שלי היא על איזה דיסק[ים] אתם ממליציםלי לשמוע בתור התחלה? חג שמח !

AeroTom

New member
../images/Emo26.gif

Sticky Fingers Let It Bleed Exile On Main Street אלו ההמלצות שלי. 3 קלאסיקות ענקיות.

אם אתה לא מכיר אותם בכלל

תתחיל מאוסף - נניח 40 licks, שכולל שירים מתקופות שונות שלהם. לאחר מכן, חפש את האלבומים מהתקופה לה אתה הכי מתחבר, על פי השירים שמצאו חן בעיניך מהאלבום. אל תתחיל מ-Exile on Main Street. זהו אלבום נטול להיטים וקשה לעיכול, בוודאי למי שאינם מכירים כלל את הסטונס. כך, בעצם, גם האלבומים האחרים שלהם מהתקופה, כגון let it bleed או sticky fingers.

AeroTom

New member
אני בדעה שחוסר להיטים לא מונע

חיבור...להפך אפילו. לדעתי הרבה יותר קשה להתחבר ולהכיר ממש להקה מאוסף. כדי ליצור חיבור אמיתי צריך אלבום סטודיו, להיחשף בפני יצירה בפני עצמה ולא אוסף להיטים מכל מיני שנים מתקופות. אצל כל אחד זה בטח אחרת. אבל זו דעתי. למשל אצלי "Forty Licks" היה הדבר הראשון שהיה לי של הסטונס (40 ש"ח בחור בשחור. שקל לשיר, לא נקנה?) והוא לא ממש גרם לי לחיבור גדול. אבל אז קניתי את Exile On Main Street ומשם הגיע ממש החיבור האמיתי. אני תמיד בעד להתחיל עם אלבום סטודיו טוב ולא אוסף רק של להיטים. אצל הסטונס אולי זה יותר תקופות וקצת אחרת, אבל עדיין אני בעד אלבומי הסטודיו, וכל השלושה שהוזכרו כאן הם יצירות גדולות. וב-Let It Bleed ו-Sticky Fingers עדיין יש להיטים או שירים יותר מוכרים (שמופיעים גם ב-Forty Licks), כמו: Brown Sugar Wild Horses Bitch Gimme Shelter You Can't Always Get What You Want

נכון יש באלבומים האלו להיטים

ובכל זאת, אני בדעה שאין לזרוק ניוביז למים העמוקים, לפני שהם יודעים מה זה בריכה, בכלל. האלבומים שהזכרת הם המים הכי עמוקים שיש, אצל הסטונס. לא כולם יידעו לשחות בזה מיד. לא עדיף להתחיל קודם עם בריכת הפעוטות?

AeroTom

New member
תלוי אצל מי ../images/Emo13.gif

פשוט מנסיון אישי שלי (והדעה שלי גם בעניין. לא רק אצל הסטונס, אלא כל הלהקות) יותר קל להתחבר לאלבום סטודיו מאשר אוסף. אוסף מסויים מבחינתי נותן לך אסופת שירים טובים שתגיד עליהם "השירים פה ממש טובים". אבל אלבום סטודיו מביא לך לא אסופת שירים, אלא יצירה אחת שלמה שלא תגיד עליה "השירים פה ממש טובים", אלא "האלבום הזה ממש טוב". ומלדעתי אלבום סטודיו, שהוא יצירה שלמה, יכול להביא חיבור הרבה יותר גדול ללהקה וליצירה מאשר אוסף. אבל אני מסכים איתך בהחלט שלא לכל אחד זה מתאים. שיש כאלה שאכן צריכים את האוסף להיטים בשביל ההתחלה ולהיכנס קודם עם המצופים לבריכת פעוטות. אני אישית פשוט אוהב בכל מתחם בריכות שאני מגיע אליו לראשונה, לקפוץ ישר למים העמוקים Head First (בדרך כלל מים שאני יודע שהם צלולים וידועים גם אולי בעולם הבריכות). בדרך כלל הקפיצה הזאת בעמוקים מביאה לי חשק להישאר שם בכיף וגם לעבור ליותר עמוקים עם התוספת גלים...וזה כיף בכל פעם. אכן מסכים שיש כאלה שיטבעו ולא ימצאו את עצמם שם בפעם הראשונה. אבל אי אפשר לדעת אם לא קופצים פעם אחת ישר לעמוקים...ולדעתי אלבומים כמו אלו שהוזכרו כאן, הם תחליף לא רע למצופים או גלגל נחמד, שישמרו שאפילו אם זה יהיה קשה, עדיין תהיה לך תמיכה ולא תרד ישר לקרקעית

Barmelai

New member
לגמרי מסכים איתך

ושלושת האלבומים שהצעת הם גם ההצעה שלי, מבחינתי הם הלב היצירתי של הסטונז, משם רצוי להתחיל. הסטונז הם גם לא בדיוק מים עמוקים, אין שום קושי להתמודד עם שירי שלושה האקורדים שלהם, צריך רק ללחוץ PLAY ולרוץ עם השירים

.. וזה יהיה פספוס של העיקר.

העומק בשירים של הסטונס הוא רגשי. התמודדות עם מה שהשירים האלו אומרים, אינה פשוטה, גם למי שמכירים את החומר שנים רבות.

Barmelai

New member
מסכים לגמרי

יש לסטונס שירים שהם לא יותר מסך האקורדים והקול הג'אגרי, ויש את השירים עם הערך המוסף, הלכלוך והעומק. את אלה אפשר למצוא בכמויות גדולות בשלושת ההמלצות של ארו טום ובכמויות קטנות באוספי הלהיטים כמו 40 ליקים. אני לא אוהב את כל מה שהסטונס עשו, רק חלק, דווקא החלק שלא בא לבטוי באוספים.

melancholy man

New member
Let It Bleed יופי של אלבום

וגם אצבעות דביקות, אבל אני מסכים עם ציף, 40licks זה אחלה דבר, אם מישהו רוצה לסמוך על המילה שלי עם הרבה כסף הייתי ממליץ על הקופסא המשולשת rolling stones - singles collection the london years שמכילה כמה מהשירים הכי טובים שבני אדם כתבו (בטח ב 40 השנים האחרונות) ומסברים מצויין, למה כמה ואיך האבנים מתגלגלות.

AeroTom

New member
עם כל מה שאמרתי שכחתי להזכיר באמת

שבתור אוסף, "Forty Licks" הוא באמת אוסף טוב.

לגבי הקופסה המשולשת...

דווקא יצא לי לשמוע אותה לא מזמן, והרושם שלי היה שלפחות חצי ממנה מוקדש לסינגלים ו-EPs מוקדמים, שהיו גם בוסריים למדי, וגם גרסאות קאבר לשירים אמריקאיים, היינו, לא ממש משהו מרשים. מעניין שפעם אהבתי מאוד את כל השירים המוקדמים האלו, והיום אין לי סבלנות אליהם. לטעמי, התקופה הזו שלהם הגיעה לשיא אמנותי עם Out of Our Heads (בגרסה האנגלית, לא האמריקאית), וחוץ מהאלבום הזה, על שאר תקופת הקאברים שלהם ניתן לוותר.

melancholy man

New member
לא יודע ציף

בעקבות השרשור אני שומע את הקופסא עכשיו ומאוד נהנה, נכון, הדיסק השני, שכבר מורכב מחומר מקורי (בעיקר של ג'אגר וריצ'רדס) הרבה יותר טוב, ולדעתי גם טוב מהדיסק השלישי, אבל, גם החומרים של הסטונס עדיין מדליקים אותי.

giba70

New member
בנוסף למה שהוזכר

אם אתה רוצה להתחיל מאוסף שלהם, תקנה את Jump Back. יש שם רשימה מכובדת של שירים מעולים, למרות שאפשר היה לעשות עוד שני דיסקים מהשירים המעולים שלהם.

Liorking

New member
Sticky Fingers

אחד האלבום הגדולים בכל הזמנים. מלוכלך, מחוספס וכל שיר נוטף סקס, סמים ורוק'נרול. אחרי זה תמשיך עם Let It Bleed שהוא יותר בלוזי, פחות רוקיסטי, אבל עדיין אלבום אדיר.

LEATHER REBEL

New member
האלבום האהוב עלי ביותר של הסטונז זה

THEIR SATANIC MAJESTIES REQUEST אז אמרו שזה היה נסיון שלהם "לרכב" על הגל הפסיכדלי... אז אמרו! לי זה דווקא נשמע כמו פארודיה על הגל הפסיכדלי, ממש כמו שלגששים היה את "הפארודיה על הגל הקל".

jony543

New member
יש לי בעיה עם אוספים

הרבה זמן שמעתי פינק פלויד וביטלס [בעיקר הם...] באוספים ואחרי ששמעתי סופסוף אלבומים לא יכלתי להפסיק וכעסתי על עצמי ששמעתי אוספים לפני

fenriz

New member
אני הכי הייתי ממליץ על

Out Of Our Heads. פתיחה ענקית עם הריף של Mercy Mercy, המשך דרך שירים טובים ומוכרים כמו The Last Time, Play With Fire, The Spider and the Fly, וכמובן הלהיט (איי קנט גט נו) סיפוק. וגם מה שבינהם פצצתי וR&Bי לפנים, כולל הקאבר המופלא 'דטס האו סטרונג מי לאב איז'. אלבום שכל שיר בו מעולה - מהתקופה הכי טובה של הסטונס (השנים 64-65). עם סטיקי פינגרס ואקסייל הייתי מחכה, לוקח זמן עד שקולטים אותם ומבינים כמה גדולים הם. חוץ מזה אפשר גם להתחיל עם Between the Buttons, ניצנים של פסיכדליה (יותר משתלבת מאשר מהאלבום שבא אחריו), ורשימת שירים מנצחת (במיוחד 5 השירים הראשונים וגם האחרון). אה וגם אפשר להתחיל עם בגרס בנקווט. טוב נו בעצם אפשר עם כל האלבומים עד 73 הם שולטים (וגם פה ושם אחרי 73)!!1

psychodoodle

New member
יותר ממליץ דוקא על האלבום

הזה AFTERMATH , יותר מוצלח מגובש ומענין מ Out Of Our Heads לדעתי .אחרי זה צריך לגשת לשלישיה המנצחת של Beggers banquet , Let it bleed, Sticky fingers .האלבום שלהם EXILE ON MAIN STREET הוא over-rated לדעתי ומלא בחצוצרות מבאסות ,שלי קצת מפריעות באלבום של הסטונס.

melancholy man

New member
האמת היא

שאם נמשיך ונחפור בקשר לסטונס, נגלה שבין 64 ל 73 יש להם בערך 15 אלבומים כמעט שווים באיכות שלהם וששיכים לכל רשימת 10 האלבומים הכי טובים בתולדות הרוק (לפחות מבחינתי). בכל מקרה, הנה איזה אלבום או שנים שלהם שאני ממליץ בלי בעיות (לא בטוח שהייתי כותב את מה שכתבתי שם היום, וגם למדתי מאז לעצב קצת יותר טוב מאמרים בתפוז... אבל האלבומים בהחלט שווים)

למעלה