הרואין...

Noodles Inc

New member
הרואין...

שלום. שאלה לי אליכם יש לי ידידה שמשתמשת בהרואין. אני לא יודע שום דבר על הסם הזה. אני רוצה לדעת מה ההשפעות של הסם הזה ועד כמה הוא חזק. איך אני יכול לעזור לה להפסיק עם כל הטמטום הזה ולהמשיך את החיים שלה (היא עדיין לא בת 18)?
 

dcl

New member
נודלס

הרואין (מכונה גם "חומר") הוא סם המופק ממורפין שהוא חומר המשמש לשיכוך כאבים. זהו חומר ממכר מאוד שמופק בתהליך כימי והאיכות שלו משתנה כי סוחרים לרוב אינם מוכרים חומר נקי, אלא מערבבים אותו עם דברים שונים. הרואין גורם לרוב להתמכרות תוך שבועיים וההתמכרות היא חזקה. אני מציע שתפנה לגורמים מקצועיים כמו אל-סם (אם היא לא נסגרה בינתיים) שמתמחה בטיפול בבני נוער. חשוב להדגיש שהיא חייבת לקבל עזרה וצריך לעודד אותה לפנות להוריה, או ליועצת בית הספר . אנסה לחפש מספרי טלפון.
 

zoro3

New member
רק להיום של מכורים אנונימים

30 באוגוסט לעשות טוב, להרגיש טוב "אנחנו בוחנים את מעשינו, תגובותינו ואת מניענו. לעתים קרובות אנו מוצאים שמצבנו טוב יותר ממה שהרגשנו." טקסט בסיסי, עמוד 42 הדרך שבה אנו מתייחסים לאחרים חושפת בדרך-כלל את המצב הנפשי שלנו. כשאנו שלווים, אנו מתייחסים לאחרים בכבוד ואהדה. לא מאוזנים, אנו מגיבים בחוסר-סבלנות וקוצר-רוח. אם אנו עורכים חשבון נפש בסדירות, נשים לב שזה נעשה בצורה מחזורית: אנו מתייחסים בצורה רעה לאחרים, כשאנו מרגישים רע ביחס לעצמנו. אבל יכול להיות שחשבון-הנפש לא יגלה את הצד השני של המטבע. כשאנו מתייחסים טוב אל האחרים, אנו מרגישים טוב ביחס לעצמנו. כשאנו מוסיפים את האמת החיובית הזאת לעובדות השליליות שאנו מגלים על עצמנו בחשבון-הנפש, אנו מתחילים לנהוג בצורה שונה. כשאנו מרגישים רע, אנו יכולים לעשות הפסקה, להתפלל ולבקש הדרכה וכוח. אז נחליט להתייחס לאנשים שסביבנו באהדה, בעדינות ובאותה דאגה שהיינו רוצים שהאחרים יגלו כלפינו. ההחלטה לנהוג בחביבות יכולה לקיים ולטפח את האושר ואת שלוות-הנפש שאנו מבקשים. השמחה שאנו נשרה על אחרים, תשפיע עליהם, וזה יחזק את המצב הרוחני הטוב שלנו.. רק להיום: אני אזכור שאם אני אשנה את הפעולות שלי, המחשבות שלי ישתנו בהתאם.
 

dcl

New member
טלפונים

של תחנות אל-סם. 03-5462076 בתל אביב. חיפה - 04-8666543 תבדקי אם הם עובדים וכמו כן יש את עמותת על"מ עם מרכזים בערים רבות.
 

Pure SilenCe

New member
אני גם מציעה לך

לפנות למרפאה הקרובה ולבקש חומר בנושא וכן כתובת של תחנת מידע בנושא סמים. ככל שתקבל יותר מידע, כך תוכל להציל את ידידתך שכן, הירואין, שכפי שנכתב לך כבר, כינויו "חומר", הינו סם חזק מאוד, ממכר מאוד והכי נורא - קטלני אל תניח לידידתך ליפול. >וואי איזו מועקה נהייתה לי פתאום<
 

Noodles Inc

New member
מרפאה כלומר קופת חולים?

ואני מקווה שאני אוכל לעזור לה. אני לא עד כמה היא תלותית בסם
 
למעלה