הרהור קטן

spheonx

New member
הרהור קטן

אני מצויד ב vexira antivirus (אחד הילדים של avp ו avx) אנטיוירוס לא רע אני חייב לומר, מזהה וירוסים בדואר האלקטרוני, מזהה וירוסים על ההארדדיסק ועידכון מהאינטרנט נעשה בלי בעיה - די נוח. בזמן האחרון אני מקבל באאוטלוק אימיילים מכל מיני ספקים שאומרים שהוירוס שנשלח מכתובת הדואר שלי הכיל וירוסים ונמחק כתובות אלה אגב בחיים שלי לא ראיתי עלה בראשי הרעיון שאולי אני באמת נגוע אבל סריקה מלאה של המערכת לא מצאה שום וירוסים, בנוסף כאשר אני מקבל באאוטלוק מכתבים נגועים האנטיוירוס קופץ ומתריע, כלומר אני מוגן מפני רוב הוירוסים שרצים להם בדואר האלקטרוני האם צריך לדאוג? או שוירוס מאחד החברים שלי פשוט זייף את כתובתו לכתובת שלי שהוא מצא בספר הכתובות?

uzi2

Active member
שתי האפשרויות אפשריות

יתכן כמובן שיש וירוס ספציפי שהאנטיוירוס שלך לא מזהה ושנדבקת בו. וכמובן אפשרי גם שיש למישהו אחר וירוס במחשב שמפברק כתובות שהוא מוצא באותו מחשב, ומכאן מטעה חלק מהמערכות לזיהוי וירוסים לחשוב שזה הגיע ממך. המכתבים הללו לא כותבים מהו הוירוס המדובר? אפשר כמובן לנסות לסרוק עם אנטיוירוס אחר את המחשב, וע"י כך לקבל "חוות -דעת נוספת". למשל להוריד Antidote ולסרוק איתו את המחשב. אם יש וירוס, אפשר לנסות להסיר אותו למשל עם F-Prot for DOS. אם אין, אז צריך לראות אם אפשר לאתר את המחשב הנגוע, אבל ראשית כדאי לברר מה משתי האפשרויות היא הנכונה.

אם אלו הודעות אוטומטיות, סביר להניח

שהוירוס אומנם ממך. נכון שיש וירוסים המשנים את שם השולח, אבל זה רק בתצוגה. ב HEADER של הדואר ישנה הכתובת האמיתית ממנה הגיע ה EMAIL. ומערכות אוטומטיות באנטיוירוסים ל GATEWAY יחזירו הודעה לשולח ע"פ ה HEADER ולא ע"פ השם המפוברק (נראה לי כך). תנסה להריץ סריקה ONLINE מ MCAFEE או TRENDMICRO.

למעלה