הרהורי על "Per Manum"

1Shir

New member
הרהורי על "Per Manum" ../images/Emo58.gif

א. נואל רוהר זאת הפעם הראשונה שמראים אותו בסדרה, נכון? אלמלא דוגט היה פונה אליו, מה היה אמור לקרות? סקאלי ומרי הנדרשוט היו מצליחות לברוח והיה נולד התינוק החייזרי. אם הן מלכתחילה לא היו בורחות, גם אז היו משאירים את הנדרשוט בחיים ומחליפים לה את התינוק? נואל רוהר העמיד פנים שהוא לטובת סקאלי אך בעצם הוא פעל באופן כפול על מנת לשמר את האמון של דוגט ולשרת את אינטרסי החייזרים? איך בכלל הגיע רוהר להיות חייל-על? השימוש בדוגט באמצעותו היה מתוכנן? מאיזה שלב בדיוק? היתכן שבין השאר בגלל קשריו עם רוהר נבחר דוגט לאקס פיילס ולמציאת מאלדר? ב. לשיפרס בלבד - "הפעם הראשונה" של מאלדר וסקאלי טוב לדעתי עדיין הפעם הראשונה היתה ב- all Things (כי יכול להיות שלא??? וזאת לא שאלה רטורית אם למישהו יש ספק תענו) הפלאשבק שבו הוא מסכים להיות האבא מתרחש לפני all Things (כי רואים שהיא מאוד נבוכה לבקש ממנו והיחסים ביניהם עדיין לא ממש קרובים) לעומת זאת הפלאשבק שבו היא מודיעה לו את התוצאות מתרחש אחרי all Things. כלומר all Things והפעם הראשונה היו איפשהו במרווח הזמן הקצר הזה. אני חושבת שכאשר היא הודיעה לו את התוצאות, לפי התגובות של שניהם ראו שהם כבר כן ביחסים אינטימיים (עצם העובדה שהוא חיכה בבית שלה, המשפט שהוא אמר לה- never give up.., היא התכוונה לנשק אותו בפה אבל בסוף המשיכה לחבק אותו). ובאותו פלאשבק של Per Manum נוצר וויליאם
(כמובן שזה לא מסתדר עם אמילי מעונה 5 אבל איך שלא תסתכלו על זה הפרק הזה לא מסתדר עם עונה 5 כך שאין מה לעשות, זה אחד החורים הבלתי פתורים המובהקים בסדרה ופשוט צריך לעצום עיניים חזק חזק ולהכחיש אותו)

Gilliana

New member
הבטחתי לעצמי שאני לא אזכיר את זה...

אולם עקב הנסיבות אני ממש מתקשה להמנע מכך - הריון של 12 חודשים כן מסתדר עם משהו? משום שסקאלי בפירוש היתה בהריון במשך שנה שלמה. עכשיו לגבי השאלות: לעשות ספקולציות מה היה אילו - אני לא נוהגת לעשות את זה כי אני לא רואה בכך טעם. קרה X ולא Y. מה שכן - אני מניחה שבשום מקרה החייזקרים לא היו מניחים לילד של הנדרשוט להתגלות ולמען האמת - אנחנו לא ממש יודעים אם אכן היה מדובר בתינוק חייזר. רוהר כמובן היה "סוכן כפול" שניסה להגיע לסקאלי ולויליאם דרך רכישת אמונו של דוגט. יחד עם זאת אני לא חושבת שזו הסיבה שדוגט נבחר מלכתחילה לתפקיד בתיקי ה-X. אני כבר לא זוכרת - החלטה של מי זו היתה בכלל? רוהר היה אחד המושתלים של החייזרים בדרגים בכירים של הממשל והחוק הפדרלי, חלק מהקונספירציה. ואת תהרגע אותי עכשיו, אני יודעת - אבל כפי שזה נראה לי כל הפלונטר של הפרק הזה באשר למתי סקאלי ביקשה ממאלדר להיות האב של תינוקה ומתי נודעו התוצאות נובע ממעקב עלילה לקוי של כריס שכבר הסתבכך עם עצמו בכל הסיפור.

למה 12 חודשים?../images/Emo58.gif

היא גילתה שהיא בהריון כשמאלדר נעלם. מאלדר נעדר 5 חודשים בערך. שלושה חודשים אחר כך הוא חזר לחיים. הגענו ל 8 חודשים פחות או יותר ומעט זמן אחר כך (סביר להניח שחודש) היא ילדה. הגענו ל 9 חודשים בדיוק....

Gilliana

New member
לא לא - זה לא הולך ככה, אין "בערך"

יש רק בדיוק. אין מי שיודע יותר טוב ממך מתי נולד ויליאם נכון? עכשיו - בפרקים Within ו-Without נמצאות קבלות השכרת המכונית של מאלדר מיד לפני העלמו - תאריך הקבלות הללו הוא מאי. סקאלי הרי גילתה שהיא בהריון ניד לאחר שמאלדר נעלם - Which makes it גם כן במאי. ב-The Gift סקינר מציין שמאלדר נעדר מאז מאי האחרון - שוב, סקאלי גילתה את דבר ההריון מיד לאחר שמאלדר נעלם.

Gilliana

New member
../images/Emo12.gif

אני בהלם! את אומרת על וויליאם Super soldier???

מצד אחד

יש משהו בעניין הבחירה של דוגט לתיקי ה X (אל נא נשכח כי קרש הוא זה שהביא אותו לשם) אבל מצד שני כשניתנה לו ההזדמנות לצאת משם הוא לא רצה. הוא החליט להשאר והשאלה היא האם קרש תיכנן שכשהוא ייתן לדוגט את ההזדמנות לצאת , דוגט יחליט להשאר למרות הכל.. (סביר להניח שכל מי שמכיר את דוגט יידע שהוא ישאר).

1Shir

New member
זה בדיוק מצב ה- win-win שלהם

אם דוגט נשאר, הוא הורס לעצמו את הקריירה וכמו כן ממשיך להיות מנוצל ע"י רוהר. אם הוא עוזב, אפשר להיפרד לשלום מהאקס פיילס.

למעלה