הרהורי כפירה

פלגיה

New member
הרהורי כפירה

אתמול האיש לקח את טל בלילה ואמר שהוא מרדים אותה. אחרי חמש דקות הוא חזר מאושר ושמח ואמר שהיא נרדמה. זה היה ב- 11 בלילה. היא קמה שוב ב- 6 בבוקר, כלומר שינה של 7 שעות. יפה, לא? אז מה הסוד שלו? - הוא הרדים אותה על הבטן. הוא טוען שאם היא ישנה על הגב התנועות שלה מעירות אותה, וגם כאבי הבטן, ואם היא ישנה על הבטן הכל רגוע. אז מה - יש פחות מוות בעריסה כשישנים על הגב, אבל אולי זה בגלל שעל הגב ישנים פחות טוב? חוץ מזה - טל בת חודשיים היום, עלתה ב- 2 ק"ג מאז הלידה, ופתחה מועדון מעריצים - השכנה בת השנתיים וחצי שבאה לבקר אותה 3 פעמים ביום לפחות. יום טוב לכולן.

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif

אדוה ישנה על הבטן מגיל 8 שבועות. היא פשוט סרבה לישון אחרת. אז שמנו מבטחינו בבייבי סנס ונתנו לה.

טאניוש

New member
אולי זאת אחת הסיבות

כי לא כל כך יודעים מה הקשר. אני משכיבה את לאון על הגב והוא ישן אך ורק על הצד (מסתובב בעצמו מאז שנולד). הוא מחבק את מגן ראש, נצמד אליו עם האף (אני כל הזמן חוששת אין לא אויר אבל הוא נלחם על מגן ראש במרץ אין מה לעשות...) וככה ישן. אנסה לצלם את זה אולי. וישן בלי עין רע... לא אגיד כמה שעות
.

7נתי7

New member
לאון ומילקי תאומים אולי???../images/Emo6.gif

גם מילקי ישן כשהוא מחופר בתוך מגן הראש וגם אני לא אספר כמה הוא ישן לא מוכן לישון על הבטן,למרות שכשהיה קטן יותר ישן כך הרבה,אבל לא בלילה. קצת פחדתי. זה הכל סטטיסטיקה,הרי לא ידועה הסיבה האמיתית.

happy

New member
ליהי ישנה על הבטן מגיל כמה שבועות

היא פשוט נרדמת ככה הכי טוב. היא לא מוכנה לישון בשום צורה אחרת. לגבי מוות בעריסה הרופאה אמרה לנו לדאוג שהחדר לא יהיה מעל 22 מעלות ולדאוג לאוורר אותו. יש לנו BABY SENCE והוא תמיד מופעל כשהיא ישנה. אני יודעת שבזמני לפני 30 שנה היה מומלץ להשכיב תינוקות על הבטן. לדעתי אם היא ישנה טוב על הבטן אז לתת לה לישון על הבטן.

פלגיה

New member
לא רק לפני 30 שנה

הבכורה שלי בת 12 והשניה בת 11. בדיוק בשנה בין הלידות שלהם התפרסמו ההוראות להשכיב תינוקות על הגב. זה היה מדהים לראות אותה תינוקיה, אותו בית חולים, הפרש של שנה - ותינוקות הפוכים. בגלל זה אני קצת מטילה ספק בכל ההוראות הללו. האיש שלי אומר שעל הבטן רגועים יותר כי אין כאבי בטן. אגב - ביום היא מצליחה לישון רק כשהיא עלי בתוך ה"תינוכיס".

happy

New member
אצלנו ליהי ישנה בכל מצב

כמו ההורים שלה. גם אני וגם בעלי יכולים לישון כל החיים. אם אין שעון מעורר אנחנו יכולים לישון בלי סוף. ובנתיים גם ליהי יכולה לישון בכל מקום. כשהיא היתה בת חודשים שלושה היא הכי אהבה להרדם עלי במנשא. היום כשהיא במנשא היא רוצה לראות את העולם ולא נרדמת היא ילדה מאוד סקרנית.

טאניוש

New member
חצי ../images/Emo32.gif רעיון!

כמו שיש שרשור טיפים שבועי (שאף פעם אין לי מה לתרום בו) אולי נעשה שירשור תמונות שבועי? עם נושא? יש באיזשהו פורום, ממש לא זוכרת באיזה (אבל שימו לב שהרעיון לא שייך לי, זכויות היוצרים, אתם יודעים
). למשל בעקבות השרשור הזה - תמונות של הפשושים ישנים
.

../images/Emo62.gif רעיון מעולה../images/Emo70.gif בשבוע שעבר

להזכירכן, היה שרשור "פוזות קיץ"
מה קיבלנו
שרשור של המון המון תמונות מקסימות, חלקן אפילו קשורות לקיץ
תיכף אפתח שרשור עם נושא.

קובולט

New member
אצלינו ישן על הבטן עוד מהפגיה

ישן טוב מאוד והביבי סנס עשה את עבודתו נעמנה!!!

כל הכבוד לילדה, שלי ישנה על הגב

ובלי חוקי מרפי- גם 7, 8 שעות רצוף בלילה. בתקופה האחרונה היא ישנה על הצד שהיא מסתובבת אליו. בהתחלה הייתי מניחה אותה בין שני משולשים לפעמים על הצד ולפעמים על הגב. זה נכון שיש להם רפלקסים בידים שקופצות להם ומעירות אותם, אבל גם על הגב היא ישנה טוב אז אני לא מתערבת. ואגב לא השתמשתי בבייסנס היא איתנו בחדר ואני שומעת כל פיפס.

סינטה1

New member
רותם למזלי ישנה כל הגב

כשהתחילה להתהפך בחרה להרדם על הבטן והרבה ישנה על הצד.

נוריה

New member
כמה עובדות על ...

האמת היא, פלגיה, שהאינסטינקט שלך נכון. הסכנה אצל תינוקות קטנים הינה בכך שמנגנון ההתעוררות בעת הפסקת נשימה עדיין לא תמיד עובד (בניגוד לבוגרים שכן עובד) וע"כ יש סיכון שבעת שינה עמוקה וארוכה תהיה הפסקת נשימה והתינוק לא יתעורר (חס וחלילה). תינוק שמתעורר לעיתים קרובות יחסית, השינה שלו קלה יותר ויש יותר סיכוי שאם תהיה הפסקת נשימה הוא מיד יתעורר, ישנה פוזיציה, והכל יהיה בסדר. כלומר, אם תינוק מתעורר הרבה בגלל שהוא על הגב - בכך השגנו את המטרה ועקפנו את המכשול של המנגנון שעדיין לא מפותח. טבעי שתינוק ישן טוב יותר על הבטן אבל אם חס וחלילה חס וחלילה הוא מהתינוקות עם הסיכון למוות בעריסה (ואת זה לרוב לא נדע מראש), השכיבה על הבטן באופן טבעי תאפשר לו לישון עמוק יותר ואז להסתכן בכך שהוא לא יצליח להתעורר במידה ויש הפסקת נשימה. בייביסנס אמור לפתור לנו את הבעיה הזו, אני חושבת. הייתי לפני זמן מה בהרצאה שבה רופא הילדים אמר שהוא מבין שההורים בסה"כ רוצים שילדיהם ישנו טוב (כי גם ההורים רוצים לישון טוב) אבל הוא מתחנן בפנינו שלא נקטר שהתינוק מתעורר הרבה כי זה בסה"כ מנגנון הגנה של התינוק והוא בעצם לטובתו. אין ספק, שיש קשר הדוק בין שינה על הגב למוות בעריסה. באוסטרליה, מקרי המוות בעריסה ירדו בצורה מעוררת התפעלות בשנה שההורים קיבלו את ההוראה להשכיב רק על הגב. כך גם בכל מדינה אחרת בה ההורים ביצעו את ההוראות. הסיכון כמובן יורד עם הנקה, חימום לא גבוה מדי בחדר וללא עישון בתוך הבית. אני, עם הגדולים השכבתי על הבטן בכלל בלי לחשוש, ואין לי בייביסנס. עם שחר - אני יותר חרדה מבעבר ועד עכשיו הוא ישן על הגב בלבד כשהוא בעריסה וכשהוא איתי במיטה - על הבטן או על הצד (תוך כדי הנקה...). בימים האחרונים אני משכיבה אותו על הבטן כי הוא מתעורר הרבה גם ככה אז אני חשה יותר בטחון ביכולת ההתעוררות שלו במידת הצורך. הוא הרי מתעורר הרבה גם ללא צורך
...

פלגיה

New member
תודה על ההרצאה המלומדת

כשהיא איתנו במיטה היא ישנה על הגב. אני מעדיפה שהיא תתחיל את הלילה אצלה במיטה ורק אם יש צורך תגיע אלינו. אני לא מאמינה גדולה בבייבי-סנס (והאמת גם לא בשום דבר אחר. התינוק של השכנה שלי מת שעה אחרי שהיא באה לכסות אותו בשמיכה ולבדוק שהוא נושם והכל בסדר
) אני אמשיך עם הרהורי הכפירה (נראה לי שאני אשכיב אותה על הגב, אבל אני לא אגיד כלום לבעלי)

Tנקר בל

New member
תומכת בעמדתה המלומדת של נוריה ../images/Emo13.gif

גם שינה בחדר מחומם בטמפ' גבוהה, יוצרת את אותה תופעה של שינה עמוקה כמו זו של שינה על הבטן, וזה בדיוק הגורם למוות בעריסה. חוץ מזה - הניגוד לאינסטינקט שלנו - מוות כתוצאה מחנק מפליטה של התינוק שכיח יותר במקרים של שינה על הבטן. עוד לגבי מוות בעריסה ושינה על הבטן- שמעתי הרצאה של ד"ר שימל, מנהל הפגיה בשע"צ, הוא אמר שמיקומון (שני המשולשים שמשאירים את התינוק על הצד) שווה ערך בדיוק לשינה על הבטן. המלצת משרד הבריאות היא אך ורק להשכיב על הגב. גם על יעילות הבייבי סנס כבר שמעתי כמה וכמה עוררין
.

למעלה