הרהורי כפירה

yos mar1

New member
הרהורי כפירה

טוב, אז טרם רכשתי כרטיסים לניל יאנג. מכמה סיבות:

ראשית, די נמאס לי מהופעות ענק. לאחר שיברון הלב (שטרם התאחה) מההופעה של דילן בר"ג הבטחתי לעצמי
שלא אדרוך עוד בהופעות איצטדיונים למעט מקרים חריגים. וכן, אני יודע, פארק הירקון זה לא ר"ג וניל יאנג הוא בהחלט מקרה חריג.

הסיבה השנייה היא שיותר מדאיגה אותי. תבינו, אם הייתם שואלים אותי לפני 5-10 שנים מהי הופעת החלומות שהייתי רוצה לראות בארץ, בודדים ביותר היו מקדימים את יאנג קשישא. הבעיה היא שבשנים האחרונות אני מרגיש רווי מניל אינג. לא הכנסתי דיסק ישן שלו באופו יזום כבר לפחות 3 שנים, אלבום חדש שלו הוא כבר לא אירוע מרגש בשבילי (למרות שאני מקפיד לשמוע אותם בצאתם). זה לא שלא קורה לי להרגיש רווי גם עם אמנים אחרים שאני אוהב, אבל איכשהו תמיד נדלק הניצוץ מחדש שמחזיר אותי לחיקם, לשמיעה חדשה, להתרגשות מחודשת ולגילויים חדשים.
איכשהו עם יאנג, הניצוץ מסרב להידלק (או לפחות מאוד מתעכב).

העובדה שצ'יק קוריאה וסטנלי קלארק מופיעים באותו ערב לא עוזרת הרבה.

Barmelai

New member
איש-איש וניצוצו הוא

הכל בסדר, אל תרגיש רע עם עצמך. אז לא תקבל את ניל יאנג. לא קרה כלום. לנו יהיה יותר. לגבי צ'יק קוריאה, אין מצב שהייתי הולך גם אם צ'יק היה טורח לפתוח את היומן ולבדוק מה מציגים בארץ באותו יום, ובא ביום אחר. אבל את קוריאה ראיתי לפחות 4 פעמים, בהרכבים וזיווגים שונים ותמיד נהניתי. אל תחשוב יותר מדי, לך לצ'יק ותהנה, עד כמה שאפשר להנות בערב שיאנג מופיע בפארק הירקון ואתה לא שם

yos mar1

New member
גם אני כבר נכחתי ב-rtf האחרון בקיסריה

היה תענוג.

אני עדיין לא רוכש לשום מופע - מחכה לניצוץ

oren29at

New member
דרך הניצוץ

ראשית, אפתח ואומר: אני מבין אותך, ואפילו מזדהה עם החלק שמתייחס למוזיקה החדשה של יאנג. עשר השנים האחרונות, פלוס מינוס (יותר לכיוון הפלוס) לא עשו טוב למורשת המוזיקלית שלו. חלק מהאלבומים חלשים באופן מביך, וחלק אחר גרוע יותר- הוא בינוני (יש לי תזה שאומרת שמוזיקה בינונית גרועה יותר ממוזיקה גרועה. אולי ארחיב על זה בהזדמנות).

העניין הוא שבהופעה, אחד מסימני ההיכר הגדולים ביותר של יאנג, זה שבעצם הכשיל אותו כאומן יוצר בעשור ומשהו האחרונים, משחק לטובתו בכל הכח: אלמנט המיחזור.

כתבתי פעם, מזמן, שניל יאנג הולך במעגלים. הוא חוזר על עצמו ועל התבניות המוזיקליות שלו כבר איזה 40 שנה. בעשרים ומשהו השנים האחרונות הוא לא מנסה לחדש, ומכה בכל הכוח בסלעים הישנים- אקוסטיים או חשמליים. האלבום האחרון שבו הוא ניסה משהו חדש, והצליח בענק, היה Sleeps With Angels שהיה אפלולי למרות שהוקלט עם קרייזי הורס. באופן טבעי, כשאתה עושה את אותו הדבר שוב ושוב, לא מן הנמנע שמעיין היצירה יתייבש, או לפחות לא יניב מים באופן רציף.

ופה מגיע עניין ההופעות: ניל יאנג מסוגל, בכל ערב נתון, להרכיב כל סט ליסט שהוא, מכל התקופות, מכל מיני שירים, אפילו בלי "Cinnamon Girl" ו "Like A Hurricane", אקוסטיים וחשמליים, ועדיין להיות הכי אפקטיבי בעולם. אמנם לא קניתי כרטיס עדיין, אבל אין מצב שאני לא אהיה שם, ואין מצב שאני לא אהנה.

אז מה יחזיר לך את הניצוץ, אם כך? אני מציע ללכת על אלבומי הופעות. ולא הרשמיים שבהם, אלא הלא רשמיים. אתה יכול להתחיל עם ה Archive Series שיאנג הוציא בעשר שנים האחרונות. אלה אמנם הוצאות רשמיות, אבל הן לא סובלות מהפוסט פרודקשן המעיק שמעקר אלבומי הופעות שיצאו במשך העשורים שקדמו למילניום הנוכחי. תתחיל עם ההופעה מה Fillmore East מ 1970, זאת שמצלצלת באזניים שעה אחרי שהתקליטור הסתיים. אחר כך דלג ל Live at Massey Hall 1971 האקוסטית והמושלמת.

משם והלאה זה הזמן לדברים הפחות רשמיים: Cow Palace 1986 הוא תקליטור כפול מבוסס הקלטת רדיו באיכות סבירה ++ עם תחושת קירבה אדירה לבמה ולניל והלהקה. מומלץ בחום, גם כי חוץ מביצועים מעולים לקלאסיקות, יאנג מבצע שם כמעט את כל שירי האלבום הנשכח Life, מה שיתן לך הזדמנות (במקרה ואינך מכיר) לאמת את מה שרשמתי למעלה- שכל סט ליסט של יאנג עושה את העבודה.

השלב הבא הוא חיפוש בוטלגים באינטרנט. יש הרבה כאלה, ישנים מאד וחדשים יותר, באיכויות משתנות, אבל מה שחשוב בהופעות זה האנרגיה, ופחות איכות צחצוח הסאונד. אם תשאל לדעתי, אני ממליץ על שתי הופעות כאלה: האחת נקראת Last Album, שם שמתייחס מן הסתם לשיר "Last Dance". רוב השירים שם (15 במספר) לקוחים מהופעה מה 11 למרץ 1973, ואז יש עוד 11 שירים משתי הופעות אחרות, שאפשר לוותר עליהם. בכל מקרה, ההופעה הזאת (11.3.1973) אדירה ממש.

השניה נקראת Hitchhiker on the Road, הקלטה מה 21 למאי 2010, מהסיבוב שבא בעקבות האלבום הבינוני מאד Le Noise. יאנג חמוש שם בחשמלית או באקוסטית או בפסנתר, ונותן ערב בלתי נשכח, הפוך לגמרי מ Le Noise. הסאונד פה נקי וצלול, ורוב הסיכויים שבגמר ההאזנה אתה תנדור נדר לא להחמיץ את ההופעה בארץ.

בקיצור: עזוב אותך מאלבומי האולפן הקלאסיים. ניל יאנג חי וקיים. צריך רק לדעת איפה.

yos mar1

New member
אורן ידידי, תודה על ההפניות

זאת לא הבעיה. את רובן אני מכיר. גם מדף היאנג הפיזי בבית מאיים להתמוטט.
פעם כשהייתי שומע את הפתיחה של powderFinger הייתי מחסיר פעימה, היום זה כבר לא כ"כ מסעיר.

רגע, קורה משהו מוזר... תוך כדי כתיבה אני מזמזם את השיר...

Barmelai

New member
אתה פשוט ב overload

קורה במשפחות הכי גרועות. הפתרון בשבילך הוא להפסיק לשמוע ניל יאנג בכלל. תתנזר לגמרי עד ההופעה. אם גם זה לא יעזור, לפחות הסקס יהיה מצויין.

oren29at

New member
הה הה הה (צחקוק אפל)

הנה התחלת לזמזם. תיכף יגיע "Welfare Mothers" באופן לא רצוני, ומשם והלאה, אני כבר רואה אותך מתחבר באינפוזיה למדף הקורס, תוך שאתה יודה חצים בבובת הוודו של צ'יק קוריאה.

אבוד לך, וכמו שאתה רואה- טוב שחלקת איתנו. אנחנו כאן כדי לעזור. כלומר- לסבך.

arieltr

New member
עושה רושם אתה בברוך לא פשוט

איה תפנה צעדיך בשבעה עשר ליולי?
האמת ממה שזכור לי במעורפל בתאריכים כאלה אני הייתי נכנס למקרר בד"כ, אבל היות ופניך מופנות החוצה הדילמה ש'ך באמת ברורה.
אני לא אצליח כנראה לחתוך לך אחד מהשניים היות וקוריאה על קלארק מצויים אצלי במקום מכובד מאוד על המדף פה ואין שום סיכוי שאני אשים פה לינק לשירים אדירים שאני מאוד אוהב רק כדי לבנות חזית נגדית. גם עם הביצועים כיום לא יענו על כל הציפיות של פעם.
בעקבות שיברון הדילן, כל שאוכל לומר זה - עשה תיאום ציפיות עם המציאות. דלג ביו טיוב לראות אם מה שחברי RTF נותנים כיום באמת מיישר קו עם מה שאתה חושב שתקבל. את דעתי הדי ברורה על מה שיאנג והסוסים נותנים בהופעה הספציפית שתבוא לישראל תוכל למצוא באגף יאנג במאמרי הפורום תחת Hey Hey, My My.

האמת יוס-מאר ידידי, היית צריך ללמוד ממני. אני ראיתי את הנולד כבר לפני עשור ומילטתי דרכי החוצה ליבשת הכי רחוקה ושוממה שמצאתי על כדוה"א. בחייאת הפצרתי באנשים סביבי את הדילמה שראיתי בחזוני אבל אף אחד לא האמין שדבר כזה יכול להתרחש וליפול בתאריך שכזה. אנשים קראו לי הזוי בזמנו ועכשיו הם מסתובבים בערי ישראל עם אבן כבדה על הלב כי אינם יכולים להכריע לאיפה ללכת.
מבחינה אישית אפילו הגדלתי ועשיתי, וכדי לוודא שאני באמת מכוסה מכל כיוון ולא נשארו פתחי מילוט לתאריך הספציפי הזה בחודש יולי, אז גם אירגנתי את יום חתונתי על ה-17 ליולי כך שאני קבור ביום זה מתזוזות עצמאיות ומפוקפקות למיניהן. מה יותר טוב מזה? הופעה של ניל יאנג, פחחח....

yos mar1

New member
תגיד, מה יהיה על המוזמנים?

באיזו דילמה אתה מעמיד אותם?
שלא נדע...

arieltr

New member
החתונה הייתה לפני עשור ב-17/07/2004

אני חסכתי לכל המוזמנים את הדילמה, והם אפילו לא ידעו את זה בזמנו. טיפוס נחמד אני

רק עכשיו הם מתעוררים להעריך את זה אבל I'm not there

arieltr

New member
ועכשיו שאני חושב על זה

ביקור בישראל ביולי וחגיגת אניברסרי עם יאנג ועוד 50אלף בפארק יכול להיות רעיון לא רע...
הולך לחפש את הגברת...

oren29at

New member
עזוב אותך מאוסטרליה, מה כבר יש שם?

מלא אוסטרלים. אין כמו ישראל ביולי, היכן שגם המחשבות שלך מזיעות.

צלחת המרק המהבילה ביותר במזרח התיכון מחכה לך, חבר. כל שנשאר לך זה להגיע, לעשות "פו",ולהתחיל ללגום מהשוליים. וכל זאת, לצלילי ניל יאנג.

למעלה