הרהורים

לשינוי יש 15 מנדטים.

אין ספק שלשינוי היו הישגים כמו פירוק משרד הדתות והפסקת קצבאות הילדים (שחזרה לאחר החלפתו של ביבי באולמרט), אבל הבעיה היא ששינוי הופכת לבובה בידי המפלגה השלטת בכל הנוגע למצע ביטחוני בתמורה לחופש (לא גדול במיוחד) בתחום הדת והמדינה.

chaos1988

New member
...

ביטלו את חוק טל החרדים כבר לא מקבלים מאות מיליונים כמו פעם (פשוט לא שמים לב) פירוק משרד הדתות ובכללי - הרגשה שאת יודעת שיש מישהו שנלחם למען זכויותייך הדתיות

chaos1988

New member
מסכים

הם עשו צעד נכון לקראת השגת מטרה אך לא השלימו את המטרה ובנוגע לעניינים בטחוניים - מי שמצביע לשינוי לא מצביע לה בגלל המצע המדיני שלה (אין לה) ככה שהוא לא לא צריך להיות מוטרד אם שינוי תלך עם השמאל או עם הימין... זאת אומרת שלא צריכות להיות לו ציפיות מפליגות בתחום המדיני משינוי

איזה צעד?

לביטול החוק כל עוד אין חוק חלופי, אין שום משמעות. הרי עד למיסוד חוק טל המצב היה זהה בפועל להיום. מי שמצביע לשינוי לא מצביע לה בגלל המצע המדיני שלה (אין לה) ככה שהוא לא לא צריך להיות מוטרד אם שינוי תלך עם השמאל או עם הימין... זאת אומרת שלא צריכות להיות לו ציפיות מפליגות בתחום המדיני משינוי. זו בפירוש התבטאות מוזרה. מי שמצביע לשינוי לא מוטרד בכלל בשאלה "למי להצביע בבחירות הקרובות". אני, כמו פותחת השרשור, תוהים למי להצביע. מדוע שלא נהיה מוטרדים אם שינוי תלך עם השמאל או עם הימין?

chaos1988

New member
...

בביטול חוק טל יש משהו תודעתי, זה שלב כלשהו בשינוי המצב - זה מראה על מגמה מסויימת שלצערי שינוי לא הצליחו להביא לידי ביטוי מספיק אז בוא אני אגיד לך ככה - אם אתה לא רוצה ששינוי תלך עם הימין - אל תצביע שינוי, אם אתה לא רוצה שהיא תלך עם השמאל - אל תצביע שינוי כי שינוי תלך עם מי שתהיה בשלטון וזה הגיוני כי הם לא באים לייצג דעה מדינית - ככה שאם הם ילכו שמאלה או ימינה זה ייקבע על פי מי שיהיה בשלטון ורק שם הם יוכלו לקיים את מה שהם מבטיחים בבחירות - וההבטחות שלהם הן לא הבטחות מדיניות

"משהו תודעתי"

זה לא שום שינוי מגמה, המגמה נשארה כפי שהייתה. אם יהיה קיצוץ במס הכנסה בעשרה אחוזים, ותוספת של מס חדש - "מס תעסוקה", שגובה עשרה אחוזים נוספים, זו לא תהיה מגמה חדשה. אל תצביע שינוי כי שינוי תלך עם מי שתהיה בשלטון וזה הגיוני כי הם לא באים לייצג דעה מדינית - ככה שאם הם ילכו שמאלה או ימינה זה ייקבע על פי מי שיהיה בשלטון ורק שם הם יוכלו לקיים את מה שהם מבטיחים בבחירות - וההבטחות שלהם הן לא הבטחות מדיניות. אני לא מבין איך זה מבטא בעיניך יתרון בעד הצבעת שינוי. העירפול המדיני הוא חיסרון מובהק שראוי להתייחס אליו. לשינוי כן יש הבטחה מדינית. היא מובעת בתור עמדה מדינית מוצהרת במצע שלה. העובדה שהיא בפועל משמשת כבובה לרה"מ המכהן ללא קשר אליו מהווה רמייה של הבוחר. ויותר מכך, אני לא מבין איך אפשר להתגאות בכך שהעמדה המדינית היא "ללכת שמאלה או ימינה על פי מה שיהיה בשלטון". גם אם התחום המדיני פחות חשוב לך קשה לי להאמין שתתמוך במפלגה שתצביע בעד טרנספר, אם יהיה צורך, או תצביע בעד מפלגה שתתמוך בשיבת פליטים.

chaos1988

New member
לא הבנת אותי

א. בנוגע לחרדים - זה שביטלו את חוק טל היה צעד חשוב, אבל זה שהם לא השלימו את המטרה כמו שארמתי זו בעיה - אז בבחירות הבאות הם כן יוכלו להשלים את זה - אי אפשר לומר שהם לא עשו דבר - כי הם כן עשו משהו. כמו שלמשל עמיר פרץ עוד לא עשה שום דבר - אבל כבר כולם רק מדברים על מצע חברתי רק בגלל שהוא התחיל לדבר על זה - זה שינוי מגמה ב. לא אמרתי שזה היתרון של שינוי - פשוט שינוי לא מגבילה את עצמה שמאלה או ימניה, היא מגבילה את עצמה למתינות - היא לא תתן יד לטרנספר ולא תיתן יד לשיבת הפליטים - היא לא תתנגד לשמאל או ימין כל עוד זה לא קיצוני - אני פשוט מציג לך כאן עובדה. לשינוי אין מצע מדיני חוץ מהדברים הכללים של - המשך תהלים השלום ובלה בלה ... וזה הגיוני - אפילו בין חה"כ של שינוי אין שום הסכמה מדינית, ולרוב הם זוכים לחופש הצבעה בנושאים כאלה אני לא מראה את זה כיתרון - אלא כעובדה שיש להתחשב בה

שים לב

ביטול חוק טל מבלי לחוקק חוק שיסדיר גיוס בני ישיבות, זה לא צעד חשוב כי אם צעד חסר משמעות. הסטטוס קוו בו בני ישיבות אינם מתגייסים לצה"ל או לשירות לאומי זהה בדיוק לזה של חוק טל אלא שלפני שנה פשוט נקרא בשם אחר. אם אעלה את מס ההכנסה ואשנה את שמו ל"מס כיף!" הוא לא יהיה חיובי יותר ממקודם. למען האמת הוא לא יהיה שונה בשום דבר ממקודם (בעצם, חוץ מהעובדה שהעלו אותו). ביטול חוק טל מבלי ליצור סטטוס חלופי הינו אקט פופוליסטי שנועד לקבור את החוק בדרך נוחה לכולם - החרדים יוכלו להמשיך להשתמט בעוד ששינוי תוכל להציג בגאווה את הוועדה שכביכול פועלת לגיוס בני ישיבות ורחוקה רק X צעדים (כשבפועל לא הושג שום דבר. בכל אופן, מהי לדעתך ההתקדמות בביטול החוק? אני לא מצליח לחשוב על אחת.

chaos1988

New member
השאלה היא כזאת

מה הן בעצם הדעות שלך? ספרי לנו ואולי נוכל לכוון אותך למועמד המתאים בכל מקרה - לאף אחד אין מפלגה שתפורה עליו לגמרי ולצערי - אין אף מפלגה שהיא לא מושחתת מעל כל ספק אז את צריכה לחשוב מה יותר חשוב לך מבחינת הדעות שלך

למורים יש נציגים בכנסת....

וגם למנהלי בתי הספר יש נציגים וגם להסתדרות האחיות יש נציגה בכנסת, וגם לרופאים יש... רק לילדים אין אף נציג ואף לוביסט (הלוביסטים עובדים בכנסת בשכנוע חברי הכנסת לחוקק חוקים נגד ילדים תמורת טובות הנאה. כך על כל פנים הוכח בקונגרס בברזיליה, שם חברות תרופות וחברות תקשורת שילמו שוחד על הצבעות ומימנו לבעלי תפקידים קמפיין לראשות הממשלה).

sq1

New member
מה הבעיה נתניהו , קודם צריך להדוף

את השחיתות והעומד בראשה והמתאים ביותר זה נתניהו כי מי רוצה דיקטטור?!

זה רק אני או ש ...

נתניהו מזלזל בציבור הבוחרים שלו , מה הוא חושב , שאם הוא יפרוש יומיים לפני ההתנתקות מישהו יאמין לו שקשה לו עם זה ? מה זה הבולשיט הזה...

למעלה