הרהורים

מיקי*

New member
הרהורים

חזרתי כרגע מהעצרת, ואני לא יכול שלא לשתף אתכם במחשבותיי. ראשית הייתי בהפגנות וברבות, אבל אני לא זוכר עצרת כזו. קודם כל ההרגשה. אולי זה בגלל ירושלים והמקום גורם. ואולי זה משום שהיו שם (גם אם זה לא נראה) אנשים שהם בעצם מהשמאל, אבל ירושלים מבחינתם זה בכל זאת משהו אחר ולכן הם באו לעצרת שבהגדרתה הינה ``ימנית`` (למרות שאני מסתייג עמוקות מחלוקה מלאכותית זו). שנית בגלל הכמות אני זוכר הפגנות הומות אדם בכיכר מלכי ישראל, הפגנות ועצרות שממש מילאו את כל איזור הכיכר וסביבותיה. אבל אני לא זוכר המון אדם כמו שהיה היום בירושלים אל מול שער יפו. ממש הרגשתי כמו בזמן יציאת מצרים. ושלישית משום שזו לא היתה הפגנה פוליטית במהותה, אלא עצרת זעקה ותפילה לשמירה על הדבר (האחרון אולי - על פי רבים) המאחד ושומר על שלמות האומה. כי מי שמוכן לוותר על ירושלים (ואף על חלקים ממנה) ועל ריבונוות על מקום המקדש, אינו יכול להמשיך ולשיר לשנה הבאה בירושלים. ולא יכול להמשיך ולומר כי הוא ציוני בוותרו על ציון. אמנם כפי שכבר אמרתי בצ`אט אני כבר לא כ``כ בטוח שעצרות והפגנות באמת עוזרות כדי להשפיע על השלטון. אבל אני בטוח שעל דעת הקהל בארץ ובעולם, עצרות כגון אלו משפיעות גם משפיעות. וכל מי שלא היה שם אולי לא ידע על מה אני מדבר (וחבל) אבל מי שהיה אני מאמין שותף לתחושותי (שלצערי אינני מצליח לבטא ברורות כפי שהייתי רוצה). אז בתקוה שלא נצטרך לעוד הפגנות ועצרות ושנדע להתאחד למרות כל הסיבוכים והמשברים. כי רק באיחודנו טמון סוד כוחנו. לילה טוב לכולם

אבי*

New member
על מה אתה בכלל מגבר

אל תטעה את הציבור ותגיד שזוהיא עצרת תפילה זו הפגנה פוליטית נטו חבל שכל הציבור הנקרא ``דתי`` שהיה בעצרת לא היה ביום רביעי שעבר בכותל בתפילה שהיתה שם תאמין לי לגבי הדעת קהל בארץ ובחו``ל אם היו כמויות כאלה של אנשים בתפילה בכותל המערבי זה היה יותר אפקטיבי מעצרת שלא עושה על אף אחד רושם {חוץ מהמשתתפים} ראה איזה זיכרון יש בארץ מהעצרת תפילה של החרדים נגד ביהמ``ש העליון

מיקי*

New member
עם כל הכבוד

אני מצטער מאד, אבי, על כך שאתה חושב שזו היתה הפגנה פוליטית. היו שם אנשים שהיו מכל גווני הקשת (כולל שמאלנים) שבאו להביע הזדעות וזעזוע עמוק מכך שבכלל מוכנים לדבר על ירולשים ומקום המקדש. הדבר היחיד שנאמר שם היה החיבור העמוק שאנו מחוברים עם ירושלים וכך ש``אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני`` איננה רק סיסמא אלא מהות. לא דובר שם לא נגד הממשלה וגם לא נגד הערבים ואפילו לא נגד קלינטון (יוזם כל הבלאגן), אלא רק בקשה לא להתנתק משורשינו ולהמשיך להיות מחוברים אל שורשינו.

אבי*

New member
היכן המפגינים כל הזמן?

אם זה ענין של מהות של אם אשכחך ירושלים ולא הפגנה פוליטית {אפילו שניסו לתת לה ציביון שלא כזאת} אז היכן כל המפגינים נמצאים כשבבתי הכנסת מתפללים 3 פעמים ביום ``ותחזנה עינינו `` ו``לירושלים עירך ב ר ח מ י ם תשוב``? לדעתי זוהי המהות בתפילה ולא בעצרות פוליטיות בלי שום סממן יהודי ולהזכיר לכולם שלא רק לנפנף בקדושה של ירושלים שהיא קדושה דתית אלא גם ובעיקר להוסיף לעיר קדושה וזה ודאי לא ע``י עצרות כאלו

למעלה