הרהורים

Doctor Evil

New member
הרהורים

היום היה לי שיעור היסטוריה. הם למדו על השואה. אני למדתי כמה הם חסרי השכלה. לפעמים אני פשוט מרגיש כל כך לא שייך, כאילו "מה לעזעזאל אני עושה פה בכלל?!". העובדה שאני היהודי היחיד בכיתה, ובין היחידים בכל הבית ספר, לא ממש עוזרת. אני פשוט לא מצליח להזדהות איתם. אז לפני שאתה ישר מחליטים שבית ספר יהודי זה סתם מקום של "סנובים עשירים", תחשבו שוב. זה לא כיף להיות שונה, בין אם אתה יהודי, נוצרי, גרוזיני, מרוקאי, תימני או פולני.

בסדר זה לוקח זמן עד שלומדים

קח את זה בקלות -אל תתרגש-ואל תראה לאף אחד שאתה לחוץ אם אתה לא מבין משו שם תשאל- זה לא צריך להתבייש תשאל זה הכי טוב. מקווה שעזרתי יום נעי םרועי

Doctor Evil

New member
.....

זו ממש לא הייתה הבעיה שאליה התכוונתי. אין לי שום בעיה עם הלימודים, ובמיוחד לא בנושא כמו השואה.

justnoa

New member
../images/Emo150.gif

גם אני ואחי כנראה הישראלים/גם ישראלים, היחידם בבית ספר, זה מה שאמרו לנו שחושבים שזה, וזה מוזר... כאילו לא שזה מפריע לי או משהו, אבל פשוט אני רגילה לראות את כל השרשראות הענקיות של המגן דוד האלה, ועכשיו זה צלבים ופתאום היום תפסתי את עצמי יושבת בשיעור וחושבת על זה שבעצם אני יושבת בין גויים... לא שזה הפריע לי או משהו, פשוט אף פעם בחיים שלי לא הייתי במצב כזה עזבו... סתם ילדה משוגעת

CosmikDebris

New member
עזוב אותך מעשירים סנובים,

בית ספר קטן, 0 חברים שיש לי אתם משהו במשותף. הסיבה היחידה שיש לי חברים זה כי אני ישראלי קצת פסיכי, וההורים שלהם ישראלים. אני רוצה חברים כי הם חברים של מה שאני, ומה שאני מייצג. בבית כמו שלי הרבה יותר קשה למצוא את זה.

sivani

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה זה בדיוק מה שחברות שלי שלמדו בבצפר היהודי כאן עברו,וזה למה הם גם עזבו אותו אחרי חצי שנה. וזה לדעתי גם מה שאח שלי הקטן עובר,ולא מגיע לו!

Doctor Evil

New member
אוקייי... המצב שלך שונה.

את הולכת לבית ספר ציבורי, ובאזור שלך גרים המון יהודים. ובמקרה שלי- אין.

Doctor Evil

New member
דווקא לדעתי בית ספר קטן זה יתרון

ואני גם אסביר לך למה. בבית ספר קטן, כשבא מישהו חדש, אז ישר הוא מכיר את כולם וכולם אותו. הרבה יותר קל להתחבר עם אנשים ככה.. וחוץ מזה, על מה אתה מדבר? יש לך חברים שהם מזדהה איתם. זה בדיוק מה שאמרתי. לא אמרתי שאין לי חברים, כי יש לי, ואני דווקא מרוצה מאד מהמצב החברתי שלי. אני פשוט לפעמים מרגיש שונה. ואתה, שהולך לבית ספר יהודי קטן, בחיים לא תבין למה אני מתכוון.

ברור שברגע שמגיע מישהו חדש

כולם מתחברים איתו, כבר נמאס להם אחד מהשני אז איך שמגיע מישהו חדש אנשים מתלהבים ונדבקים אליך עד שגם לך נמאס ואז ברגע שמגיע מישהו חדש גם אתה נעשה מאלה שנדבקים לחדשים. אני אומרת לכם, עזבו בית ספר ישראלי\יהודי\ציבורי - בית ספר בינלאומי זה הכי שווה!

בי"ס בינלאומי

זה בערך כמו בי"ס אמריקאי רק שיש בו אנשים מכל העולם ועוברים בגרות בינלאומית...

eb182

New member
אני אוהבת להיות שונה

ואני אוהבת את זה שאני בין הישראלים היחידים פה

MissUnKnown

New member
אני מבינה אותך

אבל מצד שני, אני לא מוכנה להיות בביצפר שאין בכלל שיכבה שלי...כלומר אין י"א. ובקשר אלי...לי דווקא אין ביע הלהיות "יהודיה" גם ככה לא ראוים את זה..חוץ משאני מברת עברית... וזה שאני מישראל אומר להם נורא מעט חוץ משמיד ששאוים או על המלחמה או על בית לחם. לי יותר מפריע העיניין שיש פה את הקתולים ההדוקים...והם די משטלתים על ביצפר וזה גורם לי להרגיש לא בנוח... חוץ מזה כול המנטיוליות הניו זילנדית ...זה בעצם חלון ראווה ....מרוחק שכזה.

Julia16

New member
היי אורן..

(קוראים לך אורן, לא?) תראה, אני נורא מבינה אותך כי גם אני בבית ספר פה היהודיה היחידה ואולי יש עוד ילד יהודי אחד בשכבה שלי אבל הוא מתנהג כמו כל שאר האנגלים ולא ממש מראה את העובדה שהוא יהודי וחוץ מזה גם אין לי ממש קשר איתו. אז מכל הבית ספר הענק הזה שאני נמצאת בו, חוץ ממני וממנו אין עוד ילדים יהודים וזה ממש מדכא. ואני גם זוכרת מתי שלמדנו על השואה בהיסטוריה, לפני כמה שנים, כל כך הזדעזעתי מהתגובות של הילדים בכיתה. הם היו כל כך חסרי רגישות וחסרי עניין בכלל לשמוע על השואה, ורובם בכלל בחיים שלהם לא שמעו מה קרה שם ולא ידעו שזה התרחש בכלל. הכי נורא, היה כשצפינו בסרט ווידאו בשחור לבן שצילמו מהמחנות השמדה והראו את האנשים שהיו פשוט עור ועצמות ונראו כמו שלדים, ואני זוכרת שאיזה ילדה אחת אמרה 'וואו, קול!'.. כאילו, אני לא חושבת שהיא קלטה בכלל שזה היה תמונות עם אנשים אמיתיים, נראה לי שהיא חשבה שזה איזה טריק שעשו או איפור או משהו...בקיצור, זה היה ממש מזעזע.. ואיך שזה פשוט לא עניין אותם.. אני זוכרת שאחרי זה הייתי מדוכאת כזה אבל זה לא ממש חדש בשבילי..חח.. בכל מקרה, זה דפוק להיות היהודייה היחידה ושאף אחד כאילו לא מבין את התרבות שלי וכל זה, אבל אין מה לעשות, צתרגלים. תנסה למצוא יהודים מהשכונה אם יש, זה יכול לעזור. פה לצערי הקהילה היהודית היא נורא קטנה, אז אין לי אפשרות להכיר עוד יהודים, אבל איפה שאתה גר באמריקה, בטוח יש. הכי חשוב זה להיות חזק וכן לזכור שאתה יהודי, דווקא ברגעים שאתה מרגיש לבד ושאולי היית מעדיף פשוט להיות כמו כולם.

מה זה הצורך הזה למצוא חברים יהודים?

מילא ישראלים אני מבינה כי זו אותה תרבות וכו' אבל מה זה "יש עוד ילד יהודי אחד בשכבה שלי אבל הוא מתנהג כמו כל שאר האנגלים ולא ממש מראה את העובדה שהוא יהודי"? זה שהבן אדם נולד יהודי אבל הוא חי כל החיים שלו באנגליה אומר שהוא צריך "להתנהג כמו יהודי" (איך מתנהגים ככה??), הוא בסך הכל אנגלי שחוגג את פסח וחנוכה ושאר החגים. אישית לי אין חברים יהודים פה (בעצם אולי 1-2 אבל זה לא עקרוני) ואני לא מבינה למה אני צריכה להתנהג שונה או להסתובב עם מגן דוד ענק על הצוואר בגלל שאני יהודיה? זו כולה דת, זו לא תרבות וזה לא אומר שכל היהודים מתנהגים כמו ישראלים.... ולגבי ההערות בקשר לשואה, כל זה נובע רק מבורות ואין ממש מה להאשים אותם. ככה חינכו אותם וכל מה שאפשר לעשות זה לנסות להסביר להם...

Julia16

New member
תראי...

אץ צודקת מצד אחד, כי גם אני באמת שמתי לב שהמון יהודים אנגלים לא מתנהגים בצורה שונה מהאנגלים הגויים, כי כמו שאת אומרת, רק בגלל שמישהו נולד יהודי, לא אומר שהוא מבין את התרבות היהודית ומה שזה מסמל ומתנהג בצורה שונה. אבל, יש אנגלים יהודים שכן יותר קשורים לדת ומתנהגים בצורה אחרת והאופי שלהם הוא שונה וצורת המחשבה שלהם שונה. למשל, הם מתעניינים בדברים יותר פילוסופיים, הם יותר חמים ומקבלי פנים, יותר פתוחים וסקרנים, וכו'.. וכאלה אנגלים יהודים הייתי רוצה לפגוש, לא כאלה שסתם כתוב בתעודת זהות שלהם שהם יהודים. מה שהתכוונתי כשאמרתי שהוא יהודי אבל לא מראה את זה, זה אומר ש.. הוא פשוט לא מחובר לצד היהודי שבו.. אם אפשר להגדיר את זה ככה.. כלומר, הוא לא מתנהג כמו יהודי אלא סתם כמו אנגלי טיפוסי (אוהב לשתות, לא ממש מתעניין בדברים יותר עמוקים ושמעבר לתחומי ההתעניינות האנגלים הטיפוסיים.. אולי לך זה קצת קשה להבין את זה, אני לא יודעת. ואני לא אומרת שאתה צריכה להתנהג שונה הוא עם איזה מגן דויד ענקי על הצואר. להיות יהודי זה לא משהו שצריך להוכיח אותו או להראות אותו לכל העולם, אבל זה משהו שאת מרגישה בתוכך, ואם את לא מרגישה אותו, ואם כל הדת היהודית לא ממש משנה לך, אז חבל. אבל זה בחירה שלך וכל אחד חי לפי איך שהוא מרגיש.

ושוב את אומרת את מה שאמרת קודם...

אין כזה דבר תרבות יהודית, מה זה "צד יהודי"? מה זה "התנהגות של יהודי"? בן אדם שנולד וגדל בארץ מסויימת תהיה לו את התרבות של אותה ארץ בין אם הוא יהודי, קתולי, מוסלמי או בודהיסטי (ושאר שלל הדתות). זה שמישהו יהודי לא אומר שהוא יותר נחמד, יותר מעניין או וואטאבר. אתה רוצה להגיד לי שכל האנשים בישראל מתעניינים בדברים פילוסופיים ומעניינים? לא. רוב האנשים מושפעים מהתרבות שהם גדלים בה (אם מתעלמים מהדתיים שזה כבר שונה..) - לא מהדת. איך שאני רואה את זה, הדבר היחיד שמשותף לי ולכל היהודים בעולם זה שאנחנו חוגגים את אותם חגים. זהו, לא יותר מזה. יהודי שגדל באוסטרליה לא תהיה לו תאותה מנטליות של יהודי שגדל בארגנטינה או בכל מקום אחר בעולם. שוב, זו רק דת, זה משהו שאת מאמינה בו, זה לא סגנון חיים (אלא אם את דתייה...)

למעלה