הרהורים ...

נאבק

New member
הרהורים ...

אני משוחרר שנה ומובטל פחות או יותר אותה תקופה, למדתי תחום במחשבים ויש לי שאלה למנוסים שבינכם ... אני רואה המון הצעות עבודה, אבל לצערי כולם מבקשים מס´ שנים של ניסיון (כמובן שלי אין). האם לשלוח קורות חיים בכל זאת ? או שאני רק מבזה את עצמי ? לעומת זאת אני מאמין ביכולות שלי ומאמין שאוכל לאייש כמעט כל משרה בתחומי. אני אשמח לשמוע הצעות, הערות והמלצות ...

naty3

New member
הרהורים..

צרף מכתב לקורות החיים שלך (שלא יעלה על דף אחד), ובו תסביר למה בכל זאת כדאי למעסיק לקחת אותך לעבודה, למרות שאין לך ניסיון. נסה להדגיש את יכולותיך וכתוב אותן כך ש"יחפו" על העובדה שאין לך ניסיון. אתה לא מבזה את עצמך, כי המעסיק לא מכיר אותך. תמשיך לשלוח קורות חיים לכל מקום אפשרי, כי רק ככה יש סיכוי. הרי ידוע ש-95% ממקומות העבודה דורשים ניסיון. מה למדת במחשבים? תבדוק אם זה מוכר כמקצוע אזרחי (כתוב בספח "אישור על העסקה במקצוע", משהו בכיוון הזה, שמקבלים ביחד עם תעודת השחרור. אם זה מוכר- תברר עם הצבא איך מוציאים תעודה והנה יש לך 3 שנים ניסיון...! בהצלחה!

אני מצטער לבאס אותך

אבל אחרי הצבא החלטתי ללמוד טכנאי מחשבים למדתי 1 . ועבדתי חודש עם מישהו דרך הקורס שלמדתי בו במעבדה אלקטרוניקה שהייתה לו שהוא לא הסכים לשלם או לרשום אותי בתור עובד שלו (ניצול) 2 .אחר כך מצאתי עבודה בתור טכנאי מחשבים (והתחלתי לעבוד במעבדת הרכבות של מחשבים (פוטרתי עקב המיתון ) 3 . בו זמנית ראיתי שהשוק לא נותן היזדמנות פתחתי עסק עם עוד שותף למחשבים בלי נסיון בלנהל עסק העסק התחיל לרוץ (סגרתי אותו גם בגלל בירוקרטיה מוגזמת וגם בגלל שותף שלא ידע מה זה מחשב (היה רק טוב במילים ) כמובן שיש לך עסק אתה לומד אבל יש עוד הרבה דברים אחרים מסביב 4 .אחר כך הייתי פו ביום ניסיון ושם ביום ניסיון היו כאלה שרצו שאני עבוד חודשיים בחינם (זהירות ניצול ) אמרתי להם שיחפשו אותי בסיבוב 5 . אחר כך ניסיתי להיתנדב במקצוע על מנת לצבור נסיון אבל לצערי גם שם לא נותנים לך היזדמנות להיתפתח אלא מעדיפים שתתנדב ותישאר על אש נמוכה (עזבתי כי צריך להיתפרנס ממשהו ) 6 . אחר כך פניתי למשרד העבודה שאת כל אלו שעוברים קורסים למינהם דרך משרד העבודה ובאופן פרטי שמשרד העבודה יפתח סדנאות מעשיות על מנת לצבור ניסיון שהשוק דורש ניסיון של מינמום 2-3 שנים ואז נוכל להיקלט בשוק האזרחי בצורה יותר קלה ממשרד העבודה אמרו שהעניין בטיפול כנראה בעוד 100 שנה יטפלו מיצטער אחי אבל זו האמת אני לא מרחם על אלו שמשתחררים עכשיו מהצבא איזו בומבה יקבלו ואני אומר לך באופן רשמי אין עם מי לדבר זה או לפתוח עסק לבד או חברה ולהפסיד המון על מנת לצבור ניסון או ללכת לסוכנות נסיעות הכי קרובה לקנות כרטיס ולהגיד תודה רבה על הכל ולעוף מפו קיבינימט (אגב אם יש לך קשרים חזקים או הרבה מזל אז אולי תוכל להישתלב בשוק אם לא חבל על הזמן )

נאבק

New member
עם גישה כזאת ...

אתה ממש לא מבאס אותי ... נראה לי יותר שהבעיה אצלך, אם היית מפסיק לנסות ללכת אחרי שהיית נופל כשהיית תינוק לא היית יכול לרוץ עכשיו ... בכל מקרה תודה על העצה

yoadmike

New member
אגב פתיחת עסק!

תחשוב על זה טוב !!! נכון שזה נשמע מפוצץ ורחוק שנות אור ממך. יש לך חברים ? (למי אין ?) צרפו כוחות קחו את הכסף שהצבא נותן (זה בערך 15100 ש"ח ) תפתחו איזה סנדוייץ בר או משהו בסגנון האוכל במקום נחמד . קצת פירסום ץ מילה פה מילה שם ןיאללה להריץ עניינים ! מקווה שתצליח ! BEER - MAKE UGLY PEOPLE HAVEING SEX SINCE 1862 היתה בירה גם במצרים אבל זה לא נחשב ( הי הי הי הי)

תראה אתה עדיין צעיר

גם חבר לשעבר שלי שהיה לו חלומות מפוצצים נפל לו האסימון אחרי שהוא החליט שהוא רוצה הטבה בתנאים היות והיה לו נסיון של שלוש שנים (במזל טוב) על מנת שהשוק האזרחי יעשה לו טובה ויקבל אותו בכל אופן הוא החליט לצעוק שהוא רוצה ככה וככה ואחרי כמה פעמים השתיקו אותו כמו טטלה כי הוא רצה תוספת שכר ואחרי זה הוא רצה מכונית ורק אז נפל לו האסימון שהמדינה מסריחה מהשורש ואחרי שניתן לך זמן היתאוששות באזרחות יפול גם לך האסימון אבל זה יקרה ואז תזכור טוב טוב את מה שאני אומר כאן שאם השורש רקוב הפרח בסוף ינבל ולא יעזור בית דין והשורש זה הממשלה שלך ושלי אז נכון אם תיכנס לשוק העבודה או שיש לך קשרים חזקים במיוחד או שיש לך יותר מזל משכל תיכנס תבין
אתה צעיר ניתן לך קצת זמן להישתפשפ באזרחות​

למעלה