הרהורים של בוקר

הרהורים של בוקר

היום בבוקר התעוררתי הרבה לפני השעון...לא יודעת מה גרם לזה ולא יודעת איך זה שכל מה שהסתובב לי בראש זה הילד שלי...מה יהיה ואיך יהיה, ואם הוא יצליח ואיך הוא יתמודד... המחשבות האלה תופסות אותי לא מעט, אני מניחה שכמו את כל ההורים, רק שאני לפעמים מרגישהשאני רוצה מהן קצת חופש, קצת שחרור, אני אפילו מדמיינת איך היו נראים הדברים אם לילד שלי לא היה ADHD עם כל התוספות...איך הדברים היו נראים בבית, איך הם היו נראים בגן ואיך..ואיך...ומה שהכי גרוע זה רגשות האשמה על המחשבות האלה - כאילו אני בוגדת בו, בבן שלי.... טוב די...השתפכתי קצת, בטח תסלחו לי. שבת שלום לכולכם. אפרת

AYELET1

New member
בוקר טוב אפרת ../images/Emo42.gif

אני חשבתי פעמים רבות "מה היה אילו". ביחוד כשבהבן היה צעיר וחששתי מבעיות קשות מאד (קשות בהרבה מ-ADHD! כיום אני יודעת שאלו ליקויי למידה "בלבד" - הגדרה המקיפה בערך מליון וחצי מצבים...). זה לא כל כך עוזר , אבל קשה מאד להמנע מכך! ותמיד יצאתי מדוכדכת יותר מהמחשבות הללו ... אבל מדבריך אי מבינה שאת עצמך מודעת לכך שאין במחשבות שום בגידה בבן, רק מה, חלק בלתי נפרד מההורות אלו רגשות אשמה
ולהורים המתמודדים עם בעיות מיוחדות, הם מועצמים פי כמה... שיהיה לך סופשבוע נעים!

אפרת תתעודדי!

אני מכיר את ההרגשה וגם אשתי, יש לנו לפעמים רגעים של שבירה וכאב, אבל אל תשכחי את כל הדברים הטובים שיש בילדים האלה, שאין בילדים אחרים ותזכירי לעצמך יום יום, שכל הכבוד לך שאת מטפלת בו ואוהבת אותו כי יש הורים שלא מסוגלים להתמודד. חזקי ואמצי

guyt7

New member
אפרת, שלום!

קוראים לי גיא ואני בן 18... אני לא בדיוק יכול לעזור, אבל בכל זאת אני ינסה לתת מס´ עצות. אני חושב שאסור לך לחשוב על "מה היה קורה, אילו". המצב הזה, כאשר את חושבת על זה, לפעמים מכניס לך כל מיני רעיונות לראש ולכי תדעי לאן המחשבות האלה יגיעו בסוף, כמו שכתבת אולי את בוגדת בבן שלך. לפי דעתי את כן בוגדת בבן שלך וגם אם זה לא בדרך הישירה. לפי דעתי, עצם החשיבה שלך בקשר לזה, גורמת לך אולי לחשוב על דברים שלא היית מגיעה אליהם אם לא היית משקיעה כ"כ הרבה מחשבה על הבן שלך. אני חושב, שהורים צריכים לקבל את הילדים שלהם כמו שהם נולדים, ולא משנה איזה פגם יש לו. הרי ילדים זה ברכה, כמו שנאמר בשיר. מזה משנה אם לילד שלך יש בעיית קשב, או בעיית אכילה, או בעייה בכל נושא שהוא. אני חושב, שאת ובעלך תנסו אולי לדבר איתו על כל מה שאתם חושבים. אני לא מבין כ"כ גדול אבל אני חושב שזה מה שאני הייתי רוצה שההורים שלי יעשו איתי. שידברו איתי על כל בעייה שהם חושבים שיש לי... מבינה? ואם אתם לא מדברים איתו, אז אולי כדאי לך באמת להשתפך פה, כי זה יכול להוציא אותך מכל ה"מחשבות" הרעות האלה. מקווה שעזרתי ושתהיה לך שנה טובה ושבת שלום!

אתה צודק בדרך מסויימת

אבל לפעמים יש מחשבות כאלה, מה לעשות, הטיפול בילד הוא קשה גם ככה וכשיש ילד עם צרכים מיוחדים אז עוד יותר. אני לא מאמין שזו בגידה בילד, אני דוקא חושב שזה לגיטימי.

שלום גיא וברוך הבא! ../images/Emo39.gif

תודה על התגובה ועל זה שהראית את הצד השני...אני דוקא משתדלת לדבר איתו אבל קצת קשה לי להעביר את הדברים בגילו הצעיר... יופםי שבאת

guyt7

New member
אני מקווה שיהיה רק טוב!

ותודה על הכנסת האורחים... :)

גם בעיני זה לגיטימי! ../images/Emo13.gif

המחשבות שלנו והרגשות שלנו מבטאות אותנו... האם עלינו להעניש את עצמנו בגללן? אפרת נותנת כל כך הרבה... וזהו. אלה הן העובדות. מעבר לכך - מה הבעיה? רגשות אשם? לא יועילו. מקסימום הן ירגיעו את השיפוט הפנימי, כי הן יהוו סוג של "עונש" או "פעילות מתקנת". אני הייתי פשוט מוותר על השיפוט הפנימי במקרה זה, אם הייתי יכול. באהבה,
בן

Iddo

New member
כל הורה רוצה שהילד יסתדר ויהיה בריא

המחשבות שלך מעידות על שאיפות נורמליות לחלוטין ועל הרבה אופטימיות. יש הרבה מה לעשות בשביל שהילד יסתדר ויש הרבה מה לעשות בשביל לצמצם את הליקויים. אני לא יודע עד כמה עמוקה לקות הריכוז והלמידה של הבן שלך. קשה לי לומר שההתמודדות שלך תהיה קלה.

דרדרית

New member
כן, זה לא קל לגדל ילד בכלל וילד

לקוי למידה בפרט.. למדתי זאת על בשרי במשך שמונה עשרה השנים האחרונות. הרבה רגעי כאב, בכי לתוך הכר בלילה, תסכול, כשראיתי כמה קשה לילדה ולא תמיד יכולה לעזור.. הרבה רגעי שבירה אבל כשראיתי אותה מקבלת תעודה בסוף שמינית.. כי סיימה - הדמעות שזלגו היו של אושר. מי מדבר על "בגרות"???? העיקר שלא נשברה וסיימה! כן, אני יודעת שקשה לגדל ילד בכלל אבל ילד לקוי למידה מביא אל חיינו הרבה יותר- הרבה יותר רגישות הרבה יותר חמלה התבוננות אחרת אל החיים ועל החיים והיום- אני לעיתים מסתכלת על הבת הזו הנהדרת שלי מרימה עיניי למעלה ואומרת בלב- "תודה שקיבלתי אותה- כי בזכותה למדתי המון" לא יכולה לדבר על אחרים כי יודעת שכל ילד שונה וכל התמודדות שונה רק יכולה לומר דבר אחד- הרבה נקודות שבירה ישנן, וזה לגיטימי, כי אם לא- איך נדע להמשיך???? בהמון הצלחה לכולנו בגידול ילדינו דרדרית

Iddo

New member
קראת איך זה היה בשנות השיבעים?

שנות השיבעים היו גיהנום לילדים לקויי למידה ולהורים שלנו. ג´ניפר, כמוני, רכשה ליקויי למידה בגלל דלקות אוזניים בשנות השיבעים. היום ההתמודדות שלה יכלה להיות קלה יותר אבל עדיין היה ניגרם לה המון סבל בגלל בערות הרופאים. מתי כבר נשים לזה סוף?

chips

New member
היי דרדרית

את חושבת שזה קל להיות ילד עם לקות למידה . להיולד למשפחה (הורים) מוצלחים (אקדמית) ולדעת שאת תהיה הכבשה השחורה . שלעולם לא תגיעי למה שהם היגיעו. החלום שלי מאז שהייתי צעירה זה ללמוד לתואר . ולמרות שאני לומדת תאמינו לי שזה בחריקות שיניים . הייתי מאוד רוצה להמשיך לתואר שני אבל אני ראליסטית. לכם כהורים לא קל ? גם לנו הילדים לא קל

chips

New member
למרות שההורים

לא דוחפים \דחפו אותי ללימודים אקדמיים וגם לא ממש תמחו. אמרו שאני לא בנוייה לתחום האקדמי רצו אבא רצה חנות לחיות מחמד אני לא. נלחמתי ללמוד עדיין נלחמת . למרות שלפעמים בא לי לוותר על החלום . לפעמים אני עייפה מידי להילחם. להגיד לקולם אתם יודעים מה? ניצחתם! אני סוג ב´ כבשה שחורה

דרדרית

New member
היי ציפ ../images/Emo24.gif

תאמיני לי, שאני מאד מבינה את הילדים, ואולי אפילו יותר מההורים בנושא הקשיים יומיום אני מתמודדת עם ילדים שלא בדיוק מאמינים שיצליחו שחושבים שהם "לא חכמים" כמו האחים שלהם שמרגישים שהם "הכבשה השחורה".. לשמחתי (היום יכולה להגיד).. מבינה כן את העולם הזה גם כאמא וגם כמורה לילדים ליקויי למידה. אבל יש נקודה אחת לזכותכם- לעומת הילדים ה"מוצלחים" האחרים- בחיים האמיתיים מחוץ ללימודים- המצליחנים הגדולים יותר, אלה שיודעים להאבק ולהתמודד עם קשיים- הם תמיד אלה- שכל החיים היו צריכים להאבק!!! חשבת על זה פעם?? כי החיים הם לא רק לימודים.נכון??? בהמון אהבה והצלחה דרדרית

chips

New member
היי ../images/Emo13.gif

למאות שהמשפט "לימודים זה לא הכל בחיים" נכון . אני לא אוהבת אותו. במיוחד שהרבה שנים חלמתי על לימודים אקדמים . משפט הזהז הוא יעני ויתור על חלום

דרדרית

New member
ציפ-......לא התכוונתי ../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif

לויתור על חלום אלא להראות פן אחר- המושג "ליקויי למידה" מראה על קשיים בתחומי הלמידה, בעוד שבחיים לא הכל למידה- וממילא - יש תחומים רבים בהם ליקויי למידה - לא לקויים. אבל חלומות נועדו להגשמה- ומכאן שאם החלום שלך ללמוד- אני בטוחה שתגשימי אותו כי אנו מוצאים המון כוחות נפש להגשים דברים בהם אנו מעוניינים. לא??? שיהיה לך בהצלחה ציפ
חגית

chips

New member
אני מקווה מאוד

להמשיך ולעלות לשנה ג´ השנה . מקווה לא להיתקל באוד קיר ולוותר על החלום כי גם לכוחות נפש וליצירתיות יש גבול

zimzum

New member
שלום אפרת. מזל שאת מבחינה בין שניכם

אני תמיד חשבתי שהבעיות עם הבן, שאצלי התמקדו בבוקר, שאז הכי לחוץ, הן באשמתי, ולא קישרתי את זה ל-adhd שלו. שנים הוא פשוט הרס לי את הבוקר, במיוחד שהוא ילד אמצעי. לקח לי הרבה זמן להבין שיש זמנים שאני צריכה לאסור עליו להיות על ידי, כדי שאוכל להתארגן בשקט, ולהבין שכנראה שגם לי יש בעיה בהתארגנות. גם עזר זה ששני האחים שלו לא "מפריעים" לי להתארגן. אז היום, אני קמה הכי מוקדם בשכונה, והבן האמצעי יודע שאסור לו להופיע במטבח, שם אני מארגנת את השתיה והסנדביצ´ים, עד שהאחות הגדולה שלו יוצאת לאוטובוס, ואחר כך הוא מגיע, ומיד שותה את הריטלין sr שלו, שבזכותו (מחזיק יותר שעות) אני יכולה לצאת מוקדם לעבודה. קודם הייתי מחכה עד להסעה כדי לתת לו את הריטלין, כדי שהריטלין יחזיק עד סוף הלימודים. עכשיו לא צריך. אז למדתי שני דברים חשובים כדי לשמור על השפיות שלי על ידו (והוא ילד מקסים ואהוד): לא לתת לו להסתובב על ידי כאשר אני צריכה להתארגן, ולכבות לו את הטלויזיה\המחשב כאשר הוא לא עושה את המשימות שלו, עד שהוא יגמור אותן.

למעלה