הרהורים על התרבות הישראלית...

הרהורים על התרבות הישראלית...

לפני שבוע חזרתי מביקור מולדת של שבועיים וחצי. עד כה, זה היה הביקור הארוך ביותר שלי בארץ מאד שעברתי לגור בהולנד בסוף 2004. לפני שהגענו לארץ, הרגשתי שאני ממש מתגעגעת ורוצה כבר להגיע לארץ כי אני רוצה להרגיש שוב קצת יותר מחוברת למה ומי שאני, למקום הזה שבו ערב ראש השנה וערבי חגים בכלל מרגישים כימים מיוחדים וחגיגיים, למקום שבו יום כיפור הוא יום שבו מרגישים את האווירה, גם אם לא מקפידים על מצוות הדת, למקום שבו אפשר לסמן למישהו לחכות שנייה כמו שעושים בארץ, בלי שזה יתפרש כסימן גס, מקום שבו יש חומוס ופלאפל שווים באמת, מלפפונים בגודל נורמלי, והמון מוצרי חלב. אחרי שבועיים בארץ הרגשתי שבעצם לא איכפת לי כל כך לחזור להולנד, יש שם שקט נפשי כזה שאין בארץ, לאנשים יש זמן והם לא ממהרים לשום מקום, אם עובר מולי זר ברחוב הוא יגיד לי בוקר טוב, הכל מסודר ואנשים נוהגים בכבישים כמו בני אדם. במשך הימים האחרונים שנותרו לשהות שלנו בארץ מצאתי את עצמי חושבת מה היה קורה אם אפשר היה לשלב בין שתי התרבויות, מה הייתי לוקחת מהתרבות ההולנדית ומה מהתרבות הישראלית כדי ליצור משהו טוב יותר, אולי כדי לעשות את החיים בארץ קצת קלים יותר... אז, בין אם טיילתם בעולם וראיתם תרבויות אחרות ובין אם אתם גרים בחו"ל אבל מוצאים את עצמכם נתקפים געגועים לישראל אחת לכמה זמן כמוני, הנה לכם שאלה היפותטית: אם הייתם יכולים, מה הייתם משנים בתרבות הישראלית (אם בכלל) ולמה?

guyp2

New member
את תרבות הנהיגה בישראל, קודם כל..

ולא נראה לי שאפשר לעשות מש'ו בנידון.. לישראלים יש מזג חם.. - אין מה לעשות.. אני מסתכל למשל על אבא שלי, ואני פשוט לא רואה אותו רגוע.. אפילו לא לשנייה.. ואני בטוח שגם שיעורי יוגה וטאיצי לא יעזורו.. זה משהו בלחץ שהישראלים חיים בו.. אני כל הזמן מנסה לשנות את זה אצלי..

נהיגה בארץ

גם אני גרתי בארץ ונהגתי בעצבים וכעס ולחץ ופקקים מטורפים אך חייבת לציין שאני כאן באמריקה וכבר נוהגת ברוגע ופייסנות מוותרת לאחרים וכמה כיף שנותנים לך לעבור בחיוך ומודים לך בהרמת יד כשאתה נותן זכות למישהו ממש חווייה אם אני למדתי ונהנית מזה אין אחד שלא יכול להשתנות.

Mr Boggy Man

New member
את המיליטנטיות ובכלל את ההשפעה שיש

לצבא על התרבות שלנו. ילדים בני 18 לא צריכים לקבל החלטות לגבי חיים של אדם אחר, ובטח שלא לעבור מסגרת קשה כמו הצבא. בוגי, נח"ל

omni4

New member
הייתי בונה את המדינה מחדש

עכשיו ברצינות, הייתי משנה את תרבות הנהיגה בישראל שאנשים לא יקחו את החוקי כהמלצה

joy21

New member
maybe some more smiling people....

i see it here everywhere. (usa). i know the smile isn't always real but it makes you smail too. when you smile and are happy, everything feels better....

goahead

New member
מה הייתי משנה..

1. תרבות השמעונים/ז'קואים למיניהם: ולמי שלא הבין, כל תרבות הערסיאדה,שתופחת משנה לשנה,ההתנהגות התוקפנית שמחפה על חוסר ביטחון,מנטליות של "אני פה הגבר" "ואף אחד לא מתעסק איתי" ומשום מה בנות הארץ נמשכות לאופי הזה,למה? כי רוב הבחורות בארץ הם פרחות כמו רוב הגברים,וחבל. 2. פולחן הצבא : להפסיק להסתכל על הצבא כדבר שלא נוגעים בו,ולא מדברים עליו רעות,אפשר לשחוט את הפרה הקדושה הזו, הצעירים של היום שמשרתים בצבא ביחוד הקצינים,כבר ממזמן לא עושים זאת מתוך אידיאולוגיה,אלא מתוך קידום אינטרסים אישיים ( יציאה ללימודים דרך הצבא ודרך זה השגת תואר,וכמובן בצבא יש כסף טוב יחסית) הקפיטליזם השתלט לנו גם על הצבא. 3. שיטחיות,וחומריות: ישראל היא מן אמריקה קטנה, שמקדשת את הכסף כערך עליון,וזה בא לידי ביטוי בכל הרמות,יחסים זוגיים,חברים,וכו... בארץ זה בא במיוחד בצורה קיצונית,משום שאנחנו מדינה די ענייה,ולכן הרדיפה אחרי הכסף היא קיצונית,מה שהופך אותנו לחברה שיטחית וחומרית..אמריקה אמרתי...? 4. פתיחות וליברליות : אנחנו כביכול דמוקרטיה,אבל דמוקרטיה עם תנאים, לדוגמה ז'קו אייזנברג שהתבטא כמו שהתבטא,ומיד עטו עליו מיטב העיתונאים איך הוא מעז לדבר ככה על השלטון,ועל הצבא,והשוו אותו למיעוט בחברה הישראלית..מה שבטוח מיעוט הוא בטוח לא,הוא מייצג את רוב מה שצעירי ישראל בגילאי 24 פלוס חושבים על המדינה, אז קצת פתיחות וקבלה לגבי דעות של אחרים לא תזיק כאן,וזו רק דוגמה קטנה.. (רק לפני 10 שנים עשו עוול לתרבות מסיבות הטראנס בישראל,והציגו את המבלים והאמנים של המוזיקה הזו כפושעים,אז איפה הליברליות והפתיחות שיש בדמוקרטיה במקרה זה למשל?) 5. "האמא הפולנייה": הגיע הזמן שנצא מתסמין האמא הפולנייה שכל כך אופייני לעם היהודי, בשנת 2006 עדיין כל בת ישראל מחפשת את הרופא או את העורך דין להביא הביתה לאמא,כדי שאמא תהיה מאושרת ותאשר את בן הזוג.....די... זה משעמם,פרימיטיבי,ושייך לדור המייסדים של המדינה. בחו"ל למשל,ביחוד בארופה, לא שמים קצוץ על מה שההורים יגידו על בן הזוג של הבחורה,כי זה לא העיקר,וזה לא מעניינם, רק כאן עדיין מחפשות את הרופא/עורך דין...כמו הצבא שהוא ממזמן כבר לא מוסד קדוש, גם הרופאים/והעורכי דין למיניהם כבר לא מלאכים..תתקדמו בחשיבה בנות ישראל..

הזוייה

New member
תסלח לי

אתה נשמע כאילו גזרת לעצמך קופון של פלצנות יתר. תרבות הז'קו שכל כך צורמת לך, חשבת ממה היא נובעת? אולי בגלל שהמדינה שלנו במו ידיה בחרה לשים את אותם מרקו וז'אקו אי שם בדרום ולכן כל מה שהיה להם ללמוד הוא להיות ערסלנד שכל כך מפריע לך? ומה לעשות שהצבא מטפח את יושבי השמרים ומעניק ליושבי הקבע הטבות, בגלל שהם אולי מפחדים לצאת ל"אזרחות", או שפשוט חלקם אוהב את המדינה שמוכן להרוג בשבילה כדי שיהיו לו פתרונות חכמים כדי לשמור על אחד שכמותך? במדינה שהמעמד השליט אוחז בקרנותיה- גם עם תדפוק על השולחן ותרקוד זה לא יעזור- היא זו שתאכיל מה תראה, על מה נדבר בסדר היום ותגרום לך לחשוב שהכל שפיר. לגבי הכרויות. זה האגו, מי שלא מצליח לו תמיד מאשים את הצד השני. עם אהבה לא הולכים למכולת. בגלל שאנחנו עסוקים בדברים אחרים מכדי להפעיל את החלקים המתאימים במח ולתרגם אותם למסר הגיוני וברור, ואז אנחנו הופכים למנתחים מצטיינים בתורת הייחוס

למעלה