הרהורים נוגים

שחר חדש

New member
הרהורים נוגים

הייתה לי עכשיו שיחה עצובה (מאוד) עם חברה טובה (מאוד), שלא הבינה למה נעלמתי לה השבוע. והאמת היא שנעלמתי לעולם השבוע. אני כמעט ולא מסוגלת ליצור קשר עם הסביבה - הולכת לעבוד, הולכת אפילו לחוג ציור דקורטיבי, לפעמים יושבת עם אמא לכוס קפה, אבל אין לי כח ליותר מזה. והשבוע - היה שבוע קשה. הביוץ לא היה ברור, וכשהוא כן הגיע אז בעלי הוקפץ למילואים (לערב אחד קריטי מאוד), ופתאום גם היה לחץ בעבודה (חוק מרפי ישן), ופתאום קרו כל הדברים המתישים הקטנים שבימים כתיקונם לא מרגישים אותם. אז כן, שמעתי את ההודעות שלה על המשיבון, אבל לא היה לי כוח להגיב. ומסתבר, שהחברה הטובה (מאוד) הזו שלי, התחילה טיפול השבוע (שנתיים אחרי ילד ראשון שנוצר בדיוק בהפסקה מטיפולים), ותקף אותה משבר. ואני לא הייתי שם. אבל לא יכלתי להיות שם. הייתי כל כך איתי השבוע וכל מה שרציתי זה קצת שקט, להיות עם בעלי (וגם לנסות לעשות ילד בלי לחשוב שאנחנו עושים ילד... משימה שנועדה לכישלון מראש), לשתוק קצת, לראות טלוויזיה ולא לחשוב. הכי הרבה - לא לחשוב. ובמסגרת הלא לחשוב לא רציתי לדבר עם אף אחד/ת. אפילו לא עם החברה הטובה (מאוד) שלי. והבעיה היא, שכבר הרבה מאוד זמן יש לי "התקפות" כאלה. ולדבר עם חברים לפעמים הופך להיות ממש משימה. אין לי אנרגיות. ולא, זה לא דיכאון. בתחומים אחרים אני דווקא פורחת מאוד. מרגישה יותר שלווה, לפעמים אפילו מאושרת. רק שחוסכת באנרגייה שאני כל כך צריכה עכשיו, ומחבקת את עצמי קצת. אז בכינו שתינו בטלפון. ואחר כך צחקנו נורא. היא הבינה, אני הבנתי. מרגישה שאני רוצה להיות איתה במאבק שלה, ולשתף אותה בשלי, אבל יודעת שלא תמיד יהיה לי הכוח לזה. והידיעה הזו קשה לי. תודה שהקשבתן.

הרמוניה

New member
שחר

יש תקופות כאלה.... גם אני מרגישה שבתקופה האחרונה- אין לי כח ואנרגיות לדברים שהם מעבר לחיי היום יום שלי לעבודה לחברים המסוימים שקרובים לטיפולים(עאלק) ולהמון מחשבות..... תחושה של לסגור מדפים ולתת לדברים לעבור... ומה שטוב בחברים טובים באמת- זה שהם אוהבים אותך יחד עם התקופות האלה ואם אפשר לבכות ביחד ולצחוק ביחד אז לא ילך לאיבוד הרמוניה

עמית@

New member
את חושבת שזה משהו באוויר??

את מתארת בדיוק אותי ואת אחותי (רק שהיא לא בטיפולים ואנחנו לא צחקנו אלא בכינו וטרקנו טלפונים) האם זה הסתו? עם הענן? עם הרוח המילל.. טוב די עם השטויות. לפעמים מרגישים צורך להיבלע, להיטמע, דווקא כשמצליחים לגרד קצת אושר או אולי משהו דמוי שלווה , אז בדיוק צריכים אותו לעצמנו, וכל שיחה מ"בחוץ" גורמת לך להתקפד, לכנס לעצמך את מעט התחושה הזו, אין כוח, פשוט אין כוח אין אנרגיה לא רוצים להתעסק עם זה- גם אם את אדם שבדרך כלל לא מסוגל לתת לדברים לחלוף לידו, עכשיו נותנים להם להישמט כמו חבל חלקלק מהיד, לא כי לא רוצים, כי אין כוח. יש יתרון במצבים האלו של הפורום על פני אדם ממשי (ויסלחו לי האנשים הממשיים וגם האנשים הוירטואליים) כי את יכולה לשתף, אנשים יבינו את הצד הטכני, בירוקרטי, נפשי- את לא צריכה להסביר את לא מתחייבת להקשיב את לא מרגישה צורך לגעת נפש מול נפש עם גוף ופיזיות של יחסים. יש לזה את היתרונות שלו. תרגישי טוב שחר עמית

שחר חדש

New member
עמית ../images/Emo25.gif

תארת את זה כל כך יפה... הרגשתי שכל כך הבנת... תודה.

שחר, תודה שסיפרת.

נראה לי שרבות מאיתנו חוות חויות דומות לשלך. זה ישמע לא אמיתי אבל גם עליי עבר שבוע קשה במיוחד. מין צירוף של כל הדברים שיכולים לא להסתדר או לא להצליח-הכל ביחד, וגם כבונוס קצת כאבים, ואפילו מצפון שמציק נורא (אחותי בשמירת הריון ואני לא יכולה לעזור לה. לאח שלי המטפלת הבריזה ואני גרה רבע שעה ממנו-אבל לא הגעתי. לא יודעת מה הם חושבים עלי). לדבר עם חברים? באמת משימה. קבלי חיבוק גם ממני, וכמו שעמית כתבה-יש יתרונות גם לפורום (היא כתבה את זה ממש טוב, אז אין טעם לפרט). הנחמה היחידה-זה יעבור והחברים האמיתיים תמיד ישארו שם.

אוראושר

New member
שחר

כ"כ מבינה את ההרגשה שלך יש לי שלוש אחיות שב"ה לכולן יש ילדים והן כל הזמן מתקשרות אלי וממש אין לי חשק לדבר איתן ובמיוחד להתחיל להסביר להן כל פעם מחדש מה אני עוברת כי הן לא כ"כ מבינות מה אני רוצה מהחיים שלהן (מבינה אותן) גיסתי הזמינה אותנו למסיבה של בעלה ביום שישי וכ"כ לא בא לי ללכת לשם. אמרתי את זה לבעלי והוא (בתמימותו-או שכן או שלא) טען שאני יותר מידי טרגדית.... לכי תסבירי לו את ההרגשה הזאת שמלווה אותנו בזמן הטיפולים! שלא נדבר על חברות שאיתן כ"כ הרבה זמן לא דיברתי לא תמיד יש חשק לדבר עם הקרובים ביותר אליך גם אם הם חווים את אותו התהליך שאת עוברת. מבינה ללבך ומקווה שתאזרי קצת יותר כוחות להתמודד קודם עם עצמך

נוג

New member
לשחר ../images/Emo24.gif

בוקר טוב, לפעמים נגמרים לנו המילים והיכולת להכיל, ונשארים רק מותשים ועם תחושה שלא רוצים להרגיש ולהיות, רוצים פסק זמן מחיים שלנו. וכל האנרגיות מתפוגגות לאבק דק. מחבקת אותך חזק |
נוג

באאבו

New member
שחר

בוקר טוב מאד, לפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו מרוקנים, שקופים, שפופים... בגלל אלף ואחת סיבות, כמו עבודה, לחץ במשפחה וכו´, ולאו דווקא בגלל הרחם הריק שלנו. על אחת כמה וכמה שזה קורה בגלל זה, ושזה מצב נורא מעצבן, שנמרח כמו מסטיק, וקשה קצת לראות את הסוף, ובמיוחד שאי אפשר להחליף רחם כמו שמחליפים עבודה... ומותר לנו להעלם, מותר לנו להרגיש ככה. וגם לחברה הטובה שלך (מאד) בוודאי יהיו תקופות כאלה שהיא תרצה להתפוגג.. גם לי זה קורה. המון! אני שמחה שדיברתן בניכם, ושהבנתן אחת את השניה. זה נהדר שיש חברות כאלה טובות. שיהיה לך שחר טוב,
באבו

שחר חדש

New member
בננות - תודה רבה על התגובות ../images/Emo39.gif

איכשהו, זה תמיד עוזר לשמוע שאת לא לבד בתחושות האלה. זה הופך את זה ל"נורמלי", למקובל, ל"בסדר". בכל זאת מקווה להצליח להיות איתה (עם החברה) יותר . מתחילה בזה ששולחת לה את עצות ההזרקה של נועם@בת. אמרתן שזה עוזר...
שחר.

שחרק´ה ../images/Emo24.gif

בד"כ יש לי די הרבה "חברות הכי טובות", אבל שמתי לב שבתקופה האחרונה מספרן ירד כמעט בחצי. חברות שפעם הייתי מגדירה כ"אחיות" שלי ממש, לא הראו בי שום ענין והתחשבות דוקא בימים שהיו לי הכי קשים. גיליתי את זה כשראיתי שלחלק מהן פשוט לא בא לי לספר מה עובר עלי. לפעמים אני חושבת שנעשיתי מגעילה, לפעמים פשוט לא איכפת לי. אני חושבת שדוקא עכשיו חשוב מאוד שנשמור על עצמנו ועל הכוחות שיש לנו, ואם בתקופה מסוימת אנחנו "עובדים על הרזרבות" אז זה מצב חירום וצריך לקמץ בהוצאת המשאבים היקרים. מותר לך לשמור על עצמך ולהיות קצת לבד, אם זה מה שבא לך, וחברה טובה באמת היא זו שתבין גם כשאת יוצאת ממצב הרוח המתגונן שעכשיו כן יש בך רצון להיות איתה ולשתף אותה, ותדע לקבל את זה ואותך עם כל מצבי הרוח שלך.

הוצאת לי את המילים מהפה ../images/Emo25.gif

את כ"כ דייקת החשק הזה לא לעשות כלום להיות עם מספר אנשים מאוד מצומצם לא לדבר עם אף אחד. אני חושבת שדוקא במצב כזה החברים הבאמת טובים יכולים להבין ולצחוק גם על קטעים כאלו כי כידוע ההתעלמות לא נעשתה מרשעות או חוסר רגשות אלא להיפך מעומס עומס נפשי עומס פיזי מתחים ועוד אני לא צריכה לספר לך. איזה כיף שיש כזו חברה . כחלחלת

למעלה