הרהורים מושלגים

גנגי

New member
הרהורים מושלגים

כמה לבן... ~זהר ארגוב~ אלבין כספים אלבין הון אלבין כביסה אלבין חטאים אלבין פנים ברבים ~גליה אלבין~ כל העניינים לובנו? ~לבנין הכרוב~

תהילים פרק נא*

א לַמְנַצֵּחַ, מִזְמוֹר לְדָוִד. ב בְּבוֹא-אֵלָיו, נָתָן הַנָּבִיא-- כַּאֲשֶׁר-בָּא, אֶל-בַּת-שָׁבַע. ג חָנֵּנִי אֱלֹהִים כְּחַסְדֶּךָ; כְּרֹב רַחֲמֶיךָ, מְחֵה פְשָׁעָי. ד הרבה (הֶרֶב), כַּבְּסֵנִי מֵעֲו‍ֹנִי; וּמֵחַטָּאתִי טַהֲרֵנִי. ה כִּי-פְשָׁעַי, אֲנִי אֵדָע; וְחַטָּאתִי נֶגְדִּי תָמִיד. ו לְךָ לְבַדְּךָ, חָטָאתִי, וְהָרַע בְּעֵינֶיךָ, עָשִׂיתִי: לְמַעַן, תִּצְדַּק בְּדָבְרֶךָ-- תִּזְכֶּה בְשָׁפְטֶךָ. ז הֵן-בְּעָווֹן חוֹלָלְתִּי; וּבְחֵטְא, יֶחֱמַתְנִי אִמִּי. ח הֵן-אֱמֶת, חָפַצְתָּ בַטֻּחוֹת; וּבְסָתֻם, חָכְמָה תוֹדִיעֵנִי. ט תְּחַטְּאֵנִי בְאֵזוֹב וְאֶטְהָר; תְּכַבְּסֵנִי, וּמִשֶּׁלֶג אַלְבִּין. י תַּשְׁמִיעֵנִי, שָׂשׂוֹן וְשִׂמְחָה; תָּגֵלְנָה, עֲצָמוֹת דִּכִּיתָ. יא הַסְתֵּר פָּנֶיךָ, מֵחֲטָאָי; וְכָל-עֲו‍ֹנֹתַי מְחֵה. יב לֵב טָהוֹר, בְּרָא-לִי אֱלֹהִים; וְרוּחַ נָכוֹן, חַדֵּשׁ בְּקִרְבִּי. יג אַל-תַּשְׁלִיכֵנִי מִלְּפָנֶיךָ; וְרוּחַ קָדְשְׁךָ, אַל-תִּקַּח מִמֶּנִּי. יד הָשִׁיבָה לִּי, שְׂשׂוֹן יִשְׁעֶךָ; וְרוּחַ נְדִיבָה תִסְמְכֵנִי. טו אֲלַמְּדָה פֹשְׁעִים דְּרָכֶיךָ; וְחַטָּאִים, אֵלֶיךָ יָשׁוּבוּ. טז הַצִּילֵנִי מִדָּמִים, אֱלֹהִים-- אֱלֹהֵי תְּשׁוּעָתִי: תְּרַנֵּן לְשׁוֹנִי, צִדְקָתֶךָ. יז אֲדֹנָי, שְׂפָתַי תִּפְתָּח; וּפִי, יַגִּיד תְּהִלָּתֶךָ. יח כִּי, לֹא-תַחְפֹּץ זֶבַח וְאֶתֵּנָה; עוֹלָה, לֹא תִרְצֶה. יט זִבְחֵי אֱלֹהִים, רוּחַ נִשְׁבָּרָה: לֵב-נִשְׁבָּר וְנִדְכֶּה-- אֱלֹהִים, לֹא תִבְזֶה. כ הֵיטִיבָה בִרְצוֹנְךָ, אֶת-צִיּוֹן; תִּבְנֶה, חוֹמוֹת יְרוּשָׁלִָם. כא אָז תַּחְפֹּץ זִבְחֵי-צֶדֶק, עוֹלָה וְכָלִיל; אָז יַעֲלוּ עַל-מִזְבַּחֲךָ פָרִים. *יש בזה שלג... (וסתם כי זה יפה) [לפני שנה קיבלתי את הקטע הזה כ-unseen והתאהבתי
..]

גנגי

New member
~מזלזלת מאוד~

את השלג הגדול של חורף 1991-2 הוא שכח, מה? יותר מחצי מטר שלג שירד כאן יותר משבוע והחזיק מעמד שבועיים או יותר - ואת זה הוא לא מזכיר... ואגב, באותה שנה ירדו שלגים רבים בירושלים, לא רק פעם בודדת. אני זוכרת את זה במיוחד לאור העובדה שנתקעתי בבי"ח הדסה עין-כרם פעמיים בלי שיוכלו להחליף אותי, כי הכביש לעין כרם היה סגור ומסוגר (שלא לדבר על הפסקת החשמל הנוראית שהיתה בכל העיר).

shellyland

New member
פתאום אני קולטת...

כל הירושלמים של הפורום נמצאים עכשיו בבית, משועממים, מחפשים תעסוקה... וואי וואי מה שילך כאן היום! שנארגן איזו בניית
יזומה חברים? גנגי תביא גלידה.

גנגי

New member
מקסימום משלג.

מה גרם לך לחשוב שהגלידה תשרוד, בבית שיש בו שתי ילדות, יותר מיומיים?

מה שכולם רוצים זה להתבלות (<=2X)...

...ביחד עם המודל הישן שנותר חם,
נעים
ומסנוור מתמיד!

בחורף 91-92

היו 5-6 פעמים שלג בירושליים. פעמיים מתוכן - מאוד רציניות. זו היתה השנה הראשונה שלי בי-ם. במעונות האלף:-{ ובשנים האחרונות אני חווה הרבה שלגים (יחסית לארץ) ובשביל שאני ארגיש שאני גם תורם משהו לשרשור הזה, אז ככה נראה השלג מכאן, בבקשה
: שֶׁקט לָבָן נושר גולש בְּעֶדנה על אויר. נֶאֱסָף אט אט על יומֵנוּ מדֻשָׁן וקפוא. מפשיר געגועים מֻקפאים מאמש ומצפֶּה אֶת המחָר חִוָּרוֹן - בהיר.

אבל הוא כן מזכיר

שימי לב שיש בעמוד שלוש עמודות וצריך לקרוא אותם מימין לשמאל ואז מלמטה למעלה, ואז רואים שב 26.2.92 ירדו 40 ס"מ שלג - לזה את מתכוונת?

גנגי

New member
הוא אשר אמרתי -

הוא מזכיר רק פעם אחת מתוך כל הפעמים שהשליג באותה שנה. היו שלגים מוצלחים לא פחות (ואולי יותר) בחורף ההוא.

אני לא יודע מה איתך

אני ספרתי חמש פעמים מינואר-פברואר 92, זה נראה לי עונה להגדרה של חורף 91-92 יש שם עוד פעם אחת של דצמבר 92, שלא נמצאת במקום שלה, אז אני לא יודע אם זה בעיה בסידור, או בתאריך.

ואני בדקתי אצל אברם

אם אפשר לומר ששלוג עכשיו בירושלים, על משקל גשום. מסתבר שאפשר - אברם מגדיר מילה כזו. אבל מה ששעשע אותי הרבה יותר היא המילה שבאה אחרי זה - שלוּגית - ביצה שנוצרה משלג שנמס. כלומר ביום חמישי, אל תאמרו שהעיר מגעילה אחרי השלג, אימרו שהעיר התמלאה בשלוגיות.

עדיף לומר מושלגת

אחרת אנשים יכולים להחליף את ה-ל' וה-ג', ואז זו תהיה סתירה לקביעה שהעיר לבנה כבתולה.

למעלה