הרהורים לעת זקנה

1mettalica

New member
הרהורים לעת זקנה

(עוד פחות מחודש יום הולדת...) שמתי לב לתופעה מעניינת: אתה כותב פעם אחת בפורום, ולא חשוב אפילו איזה, כבר אתה "על הכוונת". פעם אחת כתבת בדיאטות? הלך עליך, תרצה או לא, תיבת ההודעות שלך הופכת לפח אשפה של כל מיני הצעות לדיאטה, וכל אחד משכנע אותך שזה, ה"דבר" הבא. נתקלת בבעיה? רצית לברר? להתייעץ? טראח, מוצעת לך בלי שתמצמץ, קבוצת תמיכה. רצית לשאול משהו בעינייני איפור?-הופ, הצעות אטרקטיביות של מוצרי קוסמטיקה במבצע היום. רפואה? טובי המומחים מייעצים לך תמורת סכום סימלי... וכל המידע וההצעות לעיל, מכתיבת הודעה בודדת בפורום אקראי. נחמד, לא? אבל מה? מה שהכי מעניין זה שבפורומים אחרים, (זוגיות למשל) בהם אתה יכול להיות משתתף הרבה יותר פעיל, ה"מבצעים" האלה לא קיימים כנראה. (ואז תשאל את עצמך, אולי לא נרשמתי ביום הנכון? אולי אין לי כרטיס מועדון? ) כי...בהם, באורח פלא, התיבה שלך נשארת ריקה...

Tali V

New member
אז מה באמת ההבדל?

ההבדל הוא כנראה הוא על בסיס צרכני. מה שכלכלי לפרסם - מפרסמים. דיאטות, מוצרי קוסמטיקה, ייעוץ - על כולם תשלמי. לכן תקבלי על כולם הודעות לתיבה שלך. אבל בן זוג - זוגות מאושרים מוציאים פחות... (הם יושבים בבית מול האח מחובקים, היא סורגת סוודר, הוא קורא עיתון ומעשן מקטרת, מידי פעם מרימים ראשם ומחייכים זה לזו). אחרי כמה זמן הם לא יוצאים יותר. היא לא צריכה לקנות יותר בגדים מרשימים. הוא לא צריך לקנות יותר מתנות. להיות זוג זה חסכני. ככה זה, תרבות הצריכה. זוגות מאושרים הם לא כלכליים. לכן את לא מקבלת דואר רלוונטי לתיבה שלך. מפרסמים רק מה שמוכר...

דינוס

New member
נכון אבל ...

אם מדברים על בסיס צרכני , כלכלי , אז במקרים שצויינו באמת מי שמפרסם מרויח , פה, אם מדובר על בן זוג הוא צריך לשלם והרבה ... ( שלא תבינו לא נכון לפעמים יש תמורה ואפילו נאותה אבל רבים המקרים המסתיימים במפח נפש )

1mettalica

New member
האמת,

אף פעם לא חשבתי שזוגות מאושרים הם לא כלכליים, אני מסתכלת על זוגות חברים, מאושרים-ובכל זאת, ממש לא חסכניים. אבל- בהיעדר ניסיון, אצטרך לקנות (צרכנות, או לא?) את דברייך, עד אשר המציאות תוכיח לי...(את ההיפך, אני מקווה)

משה999

New member
בדיוק להיפך../images/Emo122.gif

מה היה לנו.... בחודש הראשון- שלשה שבועות ירח דבש- הוצאה מפה ועד הודעה חדשה בחודש השני- כל יומיים מארחים מישהו אחר,משפחה שלי משפחה שלה,חברים מכל הצדדים. כל ערב כזה= לארוחת ערב ברמה זו או אחרת= הוצאות.... בחודש השלישי- כל שבת שנוסעים לחותנת צריכים להביא מתנה... הקיצר, אחרי שמתחתנים ההוצאות רק גדלות.

רננה 18

New member
רגע, רגע. מי אמר שכך צריך להיות?

ההוצאות הראשונות הם המשך של החתונה. פיתוח תמונות למשל. ממתי זוג שמתחתן מארח אחר שבוע את ככככלללל החברים?? מה קרה?טופ. אם יש עודף כסף..... בקיצור, אחרי שמתחתנים ההוצאות קטנות. נצמדים להורים. בשבתות. בחגים. וזה חיסכון גדול. כה אמר ר נחמן מברסלב: השטופים אחר הכסף, מתים בעלי חובות ומאומה אין בידם.

1mettalica

New member
אולי בגיל 18

אפשר להתעלק על ההורים, בגיל שלושים בקירוב, עם כל הכבוד, כדאי "לעמוד" על הרגליים בעצמך. להיעזר? כן! להיצמד? לא! וחוץ מזה שהתכוונתי למשהו אחר בכלל, התכוונתי ל"חסכנות" במובן קצת יותר רחב שלה. טלי כתבה: "הוא לא קונה מתנות" היא כבר לא קונה בגדים יפים" ולי זה היה נשמע שכאילו כל המחוות והדברים הלכאורה "קטנים" כבר לא משמעותיים בקשר. אף אחד כבר לא ממש משתדל, מעין "אנחנו ביחד, מדי פעם מחליפים איזה מבט, מילה או שתיים, וחיינו שגרתיים". ולזה התכוונתי שאני מקווה שהזוגיות שלי תהיה אחרת. ובאשר לדבריו של משה- ממממממממממ... יש בזה משהו... בזוג ההוצאות שאתה מתאר מן הסתם גדלות, אבל אם זה מהסיבות שאתה מתאר אז זה נובע רק מלב רחב. נכון שבשביל להיענות לגחמות של לב רחב צריך גם כיס רחב, אבל זה כבר סיפור אחר...

למעלה