הרהורים ותהיות

ים שקט 34

New member
הרהורים ותהיות

עברו למעלה משלוש שנים. חצי שנה אחרי נכנסתי לאתר ההוא, שלמרות תחושת המיאוס שהוא מעורר אצלי בד"כ, זהו אמצעי כמעט בלעדי עבורי להכיר.נראה שיכולת הסינון שלי די מוצלחת, מה שמנע ממני להתמודד עם "הפתעות לא רצויות". אני לא מרבה בדייטים, ובכל זאת, התנסיתי בלמעלה מעשרים. מדייט לדייט מתווסף לו עוד "קריטריון" שנראה לי חשוב, ואני מוצאת את עצמי מתרחקת יותר ויותר מהזוגיות ה"נכספת", מגלה שהחיים לבד די נוחים, ולפעמים אפילו מהנים. אחת לכמה חודשים, מתנסה בזוגיות, שמחזיקה מעמד שבועות מעטים, ושוב, חוזרת ל"עבודה" באתר המאוס. לפני שבועיים הכרתי אותו. דיברנו בצאט, אח"כ שעתיים בטלפון, ובאותו יום גם קבענו להפגש. אחרי תקופת שיממון ממושכת, מצאתי את עצמי מרגישה, יושבת בדייט בלי לראיין. השיחות קלחו, ולמרות שגיליתי אצלו, איך לא, כמה נטיות/ גישות שמפריעות לי, היה לח נעים איתו ורציתי להמשיך בקשר. אבל, שבועיים אחרי, נושאי השיחה מתמעטים, הוא מוטרד בעבודה, ונראה שכל החיים שלו סובבים סביבה. ואני, שואלת את עצמי איך לא הבחנתי בזה קודם? לאן נעלם העניין שמצאתי בו? למה כל כך קשה לי להכיר אנשים שיודעים לחיות? לא מוכנה לחזור לשגרע, ותוהה - למה כל כך מעט אנשים מתנהלים אחרת?

"האחד"

נשמע אולי נדוש, אבל אין הרבה שהם ה "אחד"...
אבל גם אם הוא אחד למליון, אז בטח צריכים להיות איזה 6 כאלו במדינה, תמשיכי לחפש, בסוף תמצאי אותו. האמת שחושב ש"האחד" הזה נמצא אצלנו...

מה זה לדעת לחיות ?

רובנו חיים חיי שיגרה אפורים ומעטים מאד מביננו מסוגלים להכניס פלפל אין סופי לחיי היום יום שלנו אז מה זה בעצם לדעת לחיות ? אין ספק שתחושת המיאוס שקיבלת "שם" היא מוצדקת אבל שאני קורא את הדברים שכתבת אז אני אומר לעצמי משהו בסגנון הזה : "OK, לוקח שבועיים למצות את השיחות ברומו של עולם והגירסה האחרונה של מיקי בר-קיקי וזה לא רע אבל מה היא רוצה ממנו ? שימציא כל יום את הגלגל מחדש ? שהיא תמציא ותשתף אותו " מצד שני אני מסכים איתך שיש בעיה עם האפרוריות היום יומית אז איך יוצאים מזה ? ללמוד לסנן וורקוהוליקים ? יכול להיות אבל אחר כך יצוצו אחרים עם משהו אחר שלא ראית אבל אולי הבעיה בשיפוטיות יתר ? אולי אם נחמד לך איתו אז שווה לקבוע כלל שאסור לו לדבר על ענייני עבודה יותר מעשר דקות ?
אומנות השיחה היא דבר לא פשוט אבל שווה ללמוד אותה בלי שום קשר לעובדה ששיגרה יכולה להיות דבר לא רע כך שאם לך יש את היכולת ליצור/ליזום נושאי שיחה יכול להיות שכדאי לך לנסות בצורה הזו אל תהיי בקטע של "רפי, תרגש אותי..." זה טוב אולי לפרסומת של קפה ולא לקשר התחלתי למרות שאני חייב להעיד שהיא היתה מעלה לי את הסעיף...

ים שקט 34

New member
לדעת לחיות

מבחינתי, זה בראש וראשונה לרצות לעשות עוד דברים מעבר לעבודה לשינה ולגידול הילדים. לטייל, לקרוא, לעשות ספורט, ללכת לתאטרון, להופעות, לקולנוע ועוד ועוד ועוד. זה לחפש אתגרים חדשים. ללמוד דברים חדשים. זה לחפש כל הזמן את אותם דברים קטנים שיצליחו לשבור את השיגרה היום-יומית. שאלת אם כדאי ללמוד לסנן וורקוהוליקים. הייתי שמחה לעשות את זה, אבל נראה לי שזו משימה קשה בשבילי. ואם להיות כנה, נראה שיש לי משיכה ראשונית לאנשים האלה, מבלי לדעת שהם חולים במחלה. שאלת אם הבעיה טמונה בשיפוטיות יתר? כן, בעוונותי. אז מה? להתפשר? אני לא יכולה. את הכלל שהצעת (שאסור לו לדבר על ענייני עבודה יותר מעשר דקות) אשתדל ליישם - אם כי יש לי סיבה טובה לחשוש מהתוצאה... בעניין "רפי תרגש אותי" - אני רוצה להאמין שלפחות בשבועות הראשונים, לא אצטרך לבקש את זה.

את עושה את הדברים האלו ?

את אותם דברים שציינת כדברים קטנים לשבור את שיגרת החיים ? או שאת רוצה שהוא יעשה אותם על מנת שתוכלי לחוות את החיים דרכו ? למה אני שואל את השאלה ? כי ציינת שרמת העניין בשיחותירדה וזה הוביל אותי לחשוב שאת רוצה שיהיה לו מה לספר לך... מצד שני אני שואל את עצמי אם נחמד לך איתו למה שלא תיזמי פעילויות כאלו שיעזרו לשניכם לשבור את השיגרה ? ככה גם תהיה לך אפשרות להעמקת הקשר עם איזה ערך נוסף, לא ?

למעלה