הרדמת כלב

Flaunder

New member
הרדמת כלב

אז הסיפור הוא קצת עצוב, אבל אני מאמין שתוכלו לעזור לי בזה. יש לי כלב בבית בשם "גשם", גשם כבר בן 15 ואיך נגיד..לא בשיא בריאותו, לא רואה טוב, לא שומע טוב, משתעל, לא שולט על השלפוחית.. אני לא אספר את כל הסיפור, מה שכן אפשר להגיד זה שאצל ווטרינרים כבר היינו, הטיפול שהיה אפשר לתת - נתנו. מאוד אוהבים את גשם בבית, בעיקר אני, הוא איתי מאז שהייתי בן 6, גדלתי איתו. אבל, היה ברור שיום אחד זה יגיע וגם גשם יצטרך ללכת לעולמו, הדבר שסיכמנו (או לפחות אני עם עצמי, אבא הסכים מאוחר יותר) זה שניתן לו לחיות כל עוד יש לו איכות חיים, כל עוד הוא "עם חיוך" (איך אפשר לקבוע את זה? מי שמבלה 15 שנה עם כלב...יודע). לצערי, אותה איכות כבר לא קיימת, וכבר איך חיוך על הפנים שלו. השאלה היא (לפני השאלה הקשה), מה אתם ממליצים לעשות? ולשאלה הקשה, שמעתי סיפורים דיי מזוויעים על הרדמה של כלבים (שהם פשוט נזרקים לפח אח"כ), ורציתי לדעת, האם יש פתרון הולם (אנושי?) לקבורה של כלבים, אם מישהו יודע כמה העניין צריך לעלות או היכן ניתן לברר זאת, אני אשמח. ושוב, מה אתם ממליצים לעשות? קובי.

judyr

New member
היי קובי

כל כך מבינה אותך ואת הכאב שמאחורי המילים גם אני החלטתי עוד לפני שנים רבות שביום שהנסיכה שלי תסבול אני לא ארשה זאת לפעמים אנו בכני אדם נוטים להיות אנוכיים ולהחזיק בדברים כשאנו חושבים רק על עצמנו ואפילו בחיות האהובות שלנו... כמוך כמוני אמרתי שכשהיא תפסיק להנות מהחיים שלה אני אשתדל לא להיות אנוכית ביום שאחזיק אותה בחיים בשבילי... זה יהיה לא נכון ואני מקווה שלא אתצטרך להתמודד עם ההחלטה הזו בעתיד הקרוב מקווה בשבילך שתדע מה לעשות ומתי ואת זה רק אתה יכול לקבוע ולאף אחד אין את הזכות להחליט בשבילך כמו שידעת לטפל בו כל חייו ולדאוג לו אתה תדע הכי טוב מה לעשות. בכל מקרה לשאלתך אני יודעת באופן אישי על כמה ווטרינרים מחיפה שקוברים את החיות ולא זורקים אותם וישנם כמה בתי קברות לחיות, שמתי לך קישור לאחד מהם שיהיה טוב ג'ודי

זאב לבן1

New member
מחזקת אותך בכל החלטה שתקבל

להמליץ מה לעשות? לא חושבת שניתן. מנסיון שלי עם כמה כלבים שלי שעברו את גיל ה 15.5, יודעים מתי להפסיק. הכלב בעצמו אומר. את הכלב שלי רקס, בן ה 16, שהורדם ב 13.5.06, קברנו במקום שנקרא "גן עדן לכלבים" ליד מושב פדיה. עלה בסביבות 1200 שח. אפשר להוסיף גם מצבה ומשטח בתשלום נפרד ואז העלות מכ- 450 ש"ח ומעלה. קבלנו התחייבות בכתב לחלקה לצמיתות.

אנחנו איתך

כמו שג'ודי אמרה, ההחלטה היא לחלוטין שלך. רק אתה יכול לדעת כמה גשם סובל, וכמה איכות חיים נותרה לו. בקש מהוטרינר שלך לקשר בינך לבין בית קברות. אני לא מאמין שהוא יקבור את גשם בעצמו, אבל הוא יעזור לך (קשה להגיד "בשמחה") גם בשלבים אלו. אם אתה מעוניין, יש גם אפשרות של שריפת הגופה במתקן של השירותים הוטרינריים. במקרה זה, בשונה ממה שקורה בארה"ב, לא תקבל חזרה כד אפר, אבל התהליך דומה. ושוב, אני בטוח שכולנו מבינים בדיוק מה אתה מרגיש.

עצוב

אתה עומד בפני החלטה מאד לא פשוטה, ואני מקוה שיהיה לך את האומץ לקבל אותה בזמן הנכון. לצערי במקצוע שלנו יוצא להתקל במקרים קיצוניים לשני הצדדים: אלה שמבקשים להרדים בע"ח מסיבות לא סבירות של נוחות או עצלנות לעומת אלה שלא מוכנים לשמוע על זה אפילו כשבעל החיים כבר מזמן איבד את דמותו ואת איכות החיים וממש עונה להגדרה של לגאול אותו מייסוריו. כמו שכתבו לך לפני, ברור שההחלטה לא קלה ואין תשובה חד משמעית למתי הזמן הגיע. מי שיכול לכוון אותך בנושא הם הקרובים אליך והרופאים המטפלים. מקוה שתעבור את זה בקלות. ארז

Flaunder

New member
תודה

אז קודם כל תודה לכולם, נורא עזרתם לי בכל מה שקשור ל"אחרי" ההרדמה. מאז שכתבתי את ההודעה בצהרים, אפשר לראות שהכלב "איבד משפיותו", או לפחות..לא שולט במעשים שלו, מתעלף, ולא מסוגל לשלוט על הרגליים האחוריות. לצערי, בעצב רב, מחר אנחנו נפנה לווטרינר. תודה לכולם על העזרה.

judyr

New member
תהייה חזק

ועד כמה שזה ישמע מוזר אני בטוחה שגשם יודה לך...

ניל´´י

New member
אם אתם גרים בבית עם גינה, ניתן

להכין מבעוד מועד קבר, לכסות אותו שילדים לא יפלו פנימה ולארח המתת החסד לקבור אותו בחצר הבית שלי ישנם כבר כמה וכמה כלבים אהובים שנפרדו מאיתנו.... משתתפת בכאבך, גם אני הרדמתי לפני כשבוע חבר יקר כבן 18.... סבתא ניל"י....

למעלה