הרדמות במיטה

מזאלונה

New member
הרדמות במיטה

הקטנה שלי בת 11 חודשים. היא רגילה להרדם תוך כדי הנקה או בשכיבה לידי, במיטה שלנו, בשקט ובחושך. הבעיה היא שהיא לא מוכנה בשום פנים ואופן להרדם במיטה שלה. אם שמים אותה במיטה, גם אם אנחנו יושבים לידה, שמים אור קטן, מוסיקה, מלטפים, מדברים - התגובה היא בכי אימים. כשהיא נרדמת, אני מעבירה אותה למיטה שלה, אבל הייתי רוצה להרגיל אותה להרדם שם. האם היא בגיל המתאים ל"מאבק" מהסוג הזה? אולי לחכות עד שהיא תהיה גדולה יותר? איך עושים את זה?

צימעס

New member
מה הבעיה?

כלומר - אני מבינה שהרבה יותר קל אם שמים ילד במיטה, הוא מחייך, אומרים לו לילה טוב, והא מתהפך לצד השני ונרדם. אבל - מתיאורך - יש לכם דרך טובה להרדמות. בעלי אומר על זה - סוס מנצח לא מחליפים.

הילהל

New member
אישית אני נגד מאבקים

אני אדם שוחר שלום... שומרת את המאבקים לעניינים קריטטים ממש. שואלת את עצמי מיליון פעם למה אני רוצה לשנות הרגל - האם לי זה לא נוח או שנדמה לי ש"ככה לא מקובל"? אם אני מגיעה למסקנה שאצלנו בבית זה נוח לכולם - אני שמה פס על מה ש"מקובל". ואצלנו נוח לכולם שיונתן נרדם איך שבא לו - איתנו במיטה, בסלון לצידנו, במיטה שלו עם מוזיקה (התחיל רק לאחרונה), איתי במיטה שלו וכו'. הוא בן שנתיים ותשע ומעט מאוד קרה שנרדם לבד במיטתו. ואמא שלו, בת 29 ושלושה חודשים (!) ושונאת להרדם לבד במיטה שלה. יש אנישים כאלה.

יסמין@

New member
הילהל, מסכימה מאוד וזה נכון

לעוד הרבה מאוד עניינים שקשורים לחינוך הילדים.

irisgh

New member
הגיל מתאים.

אפילו מתאים מאוד. נמחקה לי ההודעה. בערב שוב אם יהיה לי כח. בנתיים, לגבי האיך, תסתכלי בשאלות הנפוצות.

niritcat

New member
אנחנו חיכינו עוד כמה חודשים,

ואז קנינו לה מיטת נוער. הייתי שוכבת לידה, מרדימה אותה בהנקה, עם מוסיקה, וכשהיא ישנה, הייתי מחליקה בשקט בשקט החוצה מהמיטה.

kokopeli 1

New member
אם אשאל אותך למה זה כל כך מפריע לך

שהיא נרגמת המיטה שלכם, תהיה לך תשובה? אם יש לך תשובה משכנעת ומנומקת לכך אז "תאבקי" עד שתרגילי אותה להירדם במיטה שלה (וכמובן שאני לא מצפה ממך להעלות את התשובה כאן בפנינו אם את לא מעוניינת. מה שחשוב הוא שתעני לעצמך). אם אין לך ממש תשובה לכך (תשובה שאת משוכנעת בה), אז למה להאבק?

מזאלונה

New member
כשאני חושבת על זה לעומק....

את יודעת מה? את צודקת! לא, אין לי תשובה ברורה לכך..... לי אין בעיה עם זה שהיא נרדמת איתי במיטה, אני דווקא אוהבת להסניף אותה וללטף אותה עד שהיא נרדמת..... החלטתי פשוט להנות מזה עד שהיא תגדל ותחליט להרדם לבד. אני מניחה שבליל הכלולות שלה היא כבר תצליח להרדם במיטה שלה......

נטעטע

New member
אם זה חשוב לך שהיא תרדם במיטה אז

כל גיל מתאים, ולא הייתי קוראת לזה מאבק אלא תהליך, אם תתכונני למאבק תקבלי מאבק, תכיני עצמך לתהליך שיכול לקחת זמן מה ודורש סבלנות ואולי ישיבה ממושכת ליד המיטה, אבל זה אפשרי. מבה שחשוב הוא שתיהיי סגורה על עצמך שזה מה שאת רוצה, כך תוכלי לשדר את המסר באסרטיביות והוא יקלט יותר בקלות, אם לא יש סיכוי שתתחילי תהליך ותתיאשי באמצע, ואז חבל בכלל להתחיל.

המצב אצלינו

יובל בת 3.5 מעולם לא נרדמה לבד במיטה שלה (ספיחים מהרדמות בהנקה עד גיל שנתיים) ונרדממת אצלינו במיטה כאשר אני שוכבת לידה. אחרי שהיא נרדמת מעבירים אותה לחדר שלה (בידיעתה) והיא ישנה בחדרה. היא יודעת שהיא יכולה לבוא אלינו למיטה כאשר יש אור מבחוץ, ואכן ישנם לפעמים בקרים שהיא מגיעה לביקור אבל לרוב היא לא מגיעה. לי אישית הסידור הזה לא מפריע ולכן אני לא מנסה כלל לשנות את המצב. ברור ל י שיבוא יום והיא תחליט להרדם לבד במיטה שלה. את צריכה לעשות חושבים אם זה באמת מפריע לך או לא.

fanyoni

New member
בעיה

ככל שהם גדלים יותר, כך זה יותר קשה. אל תשלי את עצמך. תעשי את המלחמות כבר עכשיו.

fanyoni

New member
אל תחכי

ככל שהם גדלים, כך זה קשה יותר. תעשי את המלחמה כבר עכשיו, אח"כ יהיה לך קשה עוד יותר. מניסיון. בהצלחה

למעלה