הרג אותי כבר

dminik

New member
הרג אותי כבר

החמוס שלי כבר בן 4 חודשים, והוא פשוט לא מפסיק לזהם לי את החדר עם הצואה שלו.
כשהוא בתוך הכלוב הכל טוב ויפה, הארגז חול מלא, אבל ברגע שאני משחרר אותו אין גבולות. הכלוב פתוח על הרצפה ככה שהוא יכול להיכנס חופשי, ויש ארגז גם מחוץ לכלוב. גם כשהוא עושה בקרבת הארגז זה תמיד ליד ולא בפנים, לא משנה איך אני מזיז את הארגז. כבר שטפתי את כל הרצפה באקונומיקה כדי להעלים סימני ריח ולא עזר. מרים עליו את הטון, מראה לו, תופס אותו בעורף, מכניס אותו חזרה לכלוב, כלום.
איך אני מעביר לו את המסר לעזאזל??

ponzik

New member
ניסיון אישי שלי

לי יש שני חמוסים שאחד מהם מחונך מאוד והשני לא כ"כ ועושה איפה שבא לו ולרוב ליד הארגז כמו שציינת. כמה דברים שכן אפשר לעשות: לפזר יותר ארגזי חול בחדר, לשים לו ארגז צרכים יותר נוח וגדול- לא יודע במה אתה משתמש אבל אנחנו גילינו שתבנית אלומיניום חד פעמית היא אחלה דבר - זה מגיע בגדלים שונים ויש כאלה ממש גדולות וגם תמיד אפשר לזרוק את זה ולשים חדש כשזה כבר מסריח. עוד דבר שעשינו היה לשים משטח פלסטיק (פוליגל) מתחת לארגז שבולט גם החוצה ככה שהוא עושה ליד הארגז הוא עושה על הפלסטיק ויותר קל לנקות את זה וזה לא מכתים את הרצפה. לצערי אני לא האדם שיכול לענות איך למנוע את התופעה לגמרי כי אני עדיין מתמודד עם זה בעצמי למרות שלאחרונה המצב הרבה יותר סביר

WTR

New member
הטעות שלך

זה השימוש באקונומיקה... הריכוז של החומר מזכיר מאוד ריכוז של שתן ולכן הוא עושה שם שוב ושוב
תנקה את כל הרצפה בחומר ניקוי שלא מכיל אקונומיקה, תקרצף ממש טוב
חוצמזה חשוב לדאוג שהארגזים יהיו נקיים, הם לא אוהבים לעשות אם יש הרבה צרכים בארגז
באיזה ארגז אתה משתמש? ובאיזה סוג חול?
מה גודל החדר?
והאם הוא עושה במקומות קבועים בחדר?

dminik

New member
אוקיי אני אנסה חומר אחר

הארגז די ריק, כי הוא קולע לעתים רחוקות מאוד.
קופסת פלסטיק רגילה, שיש בה את החול שיש גם בארגז בכלוב, שהוא גם קופסת פלסטיק, ושם אין שום בעיה.
החדר די קטן ויש שלושה אזורים שונים שהוא עושה בהם, אבל בעיקר ליד הארגז.
אני חושב שזה פשוט בגלל שהוא טרוריסט ולא אכפת לו. כי אני לא מצליח גם לגרום לו להפסיק לעשות בלגן אחר, כמו להפוך לי את הפח כל הזמן, ולקרוע לי את הארנק לגזרים. למרות שאני נותן לו להבין שהדברים האלה גוררים הרגשה לא נעימה, הוא עדין ממשיך.

chatulika

New member
חמוס מבלגן

חמוסים מטיבם הם יצורי כאוס ואנרכיה,במיוחד בגיל צעיר.
כשחיים עם חמוס עדיף לשמור על חוש הומור בריא,ולצחוק על השטויות שהם עושים במקום לכעוס.
הם לא עושים לך בכוונה,זה פשוט טבעם.
אילו מאיתנו שחיים זמן רב עם חמוסים למדו ממזמן לסדר את הבית לפי התנהגות החמןס,במקום לנסות לשנות את התנהגות החמוס בשביל הבית.
אצלי למשל לא משאירים כוסות מלאות בשום מקום,זה החוק כייון שהחמוסים 100% ימצאו את הכוס וישפכו אותה.
הארנק תמיד תלוי על הוו בתיק מחוץ לטווח,והפח מראש נקנה גדול וגבוה שלא יגיעו...
זו השגרה כי אחרת הכל יהיה מרגיז במקום מצחיק,והכל יותר טוב כשצוחקים....

WTR

New member
כל כך נכון מה שכתבת....

מסכימה עם כל מילה!!!

WTR

New member
למה אתה קורא קופסאת פלסטיק רגילה?

הכוונה שלך לקופסת פלסטיק לאוכל?
או לקופסא "רגילה" של ארגז חול פתוח לחתולים?
יש לך תמונה במקרה?... שאוכל להבין ולהכווין אותך

didu f

New member
התמודדתי לאחרונה עם התופעה

לא מזמן עברנו דירה, וגומי שלי היה רגיל לחיות בחדר גדול עם כמה ארגזים ולא היתה מעולם בעיה של צרכים.
עכשיו בדירה החדשה הוקצה עבורו חצי חדר+ מרפסת שירות, שם רציתי להמנע מלשים ארגז כי נמצאת שם מכונת כביסה ופחות נעים לי.
רצה הגורל ודווקא שם הוא התעקש לעשות צרכים כל הזמן.
ניקיתי, שמתי שם את המיטה שלו למשך תקופה של שבועיים- שלושה. באיזשהו שלב הוא בעצמו סידר את החדר כמו שנוח לו והעביר את המיטה שלו לאן שרצה, אבל מאז לא עושה צרכים בנקודה הזו. כנראה התקבע לו שזהו לא המקום לצרכים, והרי הם מאוד מסודרים וקובעים לכל דבר וצורך את מיקומו...
שווה לנסות לחסום את האיזור עם משהו כמו אפילו אוכל ומים..כי למעשה אין סיכוי שיעשה צרכים באיזור האוכל..

בהצלחה!

למעלה