הרגתי עכשיו ג´וק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

deep ocean

New member
הרגתי עכשיו ג´וק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למי שלא יודע/קרא/זוכר הפחד היחידי שלא הצלחתי להתעמת איתו-הם הג´וקים!!! ואוו!!! אוקיי זה לא היה ג´וק ענק, אבל זה היה עדיין ג´וק שהפחיד אותי פחד רצח כאשר ראיתי אותו!! אני בדיוק רואה כמה פרקים ברצף של ניקיטה שהיא ה- ROLE MODEL שלי ואז נגמר פרק שני עכשיו ואני כזה הולכת למטבח ובזווית קולטת משהו פתאום אני מגלה הי קלטתי ג´וק רצתי להביא נעל מליד המטבח ולא מצאתי נעל חזרתי מהר עם עיתון (פחדצתי שהגו´ק יעוף ואני לא אמצא אותו) חוץ מזה שגם ראיתי ניקיטה והבנתי שאני צריכה לפעול מהר אין זמן לבזבז על חיפוש צריך לפעול הכי מהר שאפשר-אחרת אתה נהרג בקרב! :) בקיצור התקרבתי אליו לאט הוא עף לכיוון איזה מקום ולא ראיתי אותו טוב התקרבתי והתבוננתי לא זזתי ואחרי שווידאתי שאני לא רואה אותו זז התקרבתי עוד קצת ובכוונה עשיתי תנועות בשביל שהוא יזוז הוא אכן זז טיפה ואמרתי זה עכשיו או לעולם לא יש לי 3 שניות לזנק שוב כמו בניקיטה או שאתה נהרג או שאתה הורג צריך לבצע החלטות מהר אין זמן להתמהמה חייבת לציין כמו ששמתם לב שהסידרה נתנה לי השראה! בקיצור, התקרבתי אליו מהר ותק העפתי עליו את העיתון והרגשתי אותו במידה והייתי מהססת מחכה חושבת יותר מידי נותנת לפחד לנצח (הרי ברור שפחדתי, אבל התגברתי על הפחד) פועלת לאט או לא מעיזה לקחת סיכון ולנתר אליו מהר לא הייתי מצליחה להרוג אותו!! בן עזרת לי שאמרת לדמיין דמות שלוחמת! אני דמיינתי שאני ניקיטה והאמת שהצלחתי להרוג את הג´וק כי דמיינתי שאני זאת היא ומה ניקיטה הייתה עושה במצב כזה טוב אני ממשיכה לראות ניקיטה יש איזה 4/5 פרקים ברצף והחלטתי לא לצאת לרקוד אלא להישאר בבית ולראות ניקיטה!!! זה השתלם!! ידעתי שיש סיבה לזה שנשארתי :) נ.ב.-השלב הבא הוא להתמודד עם ג´וק בוגר שזה ממש מפחיד אותי לחשוב על זה ואני לא מאחלת לעצמי לפגוש אחד כזה אבל אם זה יקרה-אני אדאג לנצל את המצב לטובת הלמידה שלי! מיכל

היא גדולה, היא גדולה, היא גדולה!!!

אני כל כך יודעת בדיוק על למה את מדברת! יישר כוח. צעד קטן לג´וקים, צעד ענק למיכל!!!

deep ocean

New member
חהחהחה תודה מתוקה! :))))

אהבתי- "צעד קטן לג´וקים, צעד ענק למיכל!!!" זה המשפט השני שלך שאהבתי! הראשון היה כזכור לגבי השבע לא יבין רעב

deep ocean

New member
נראה לי שזה לא היה מובן

אני לרוב לא מתלהבת ממשפטים בשביל להעתיק אותם למחשב והמשפט השני שהתלהבתי ממנו היה שלך הכוונה משפטים שיעמדו בפני עצמם, שאני אוכל להגיד לעצמי בכל מיני הקשרים, ולא רק בהקשר הספציפי שעליו הוא נכתב. למשל-השבע והרעב-יכול להיות משל למלא נושאים שאחד לא מבין את השני ומיכל והג´וקים אני יכולה להגיד אותו לעצמי בכל מיני הקשרים אחרים :) טוב העיקר שאני מבינה את עצמי...

sihaya

New member
כל הכבוד!!!

יפה מאוד שהתגברת על הפחד הזה! אלב לא יכול לעשות את זה בלי להרוג את היצור המסכן ? לקחת נייר או משהו ולהוציא אותו החוצה? נקודה למחשבה נטלי.

deep ocean

New member
הממממממ תודה ו....

לקחת אותו בנייר? חהחהחה זה שלב ללוחמת ג´וקים מתקדמת ואני כרגע רק בהתחלה חגורה צהובה איתם או משהו כזה יש לי עוד דרך לעבור עד שאני אוכל להחזיק אותם בנייר! למרות שזאת לא מטרה שאני שואפת אליה אבל מי יודע מה יהיה....

אשכר

New member
מיכל: הנה עכביש.

את הטקסט הבא קראתי בפורום אחר. הייתה להם דרך מרתקת, לדעתי, לעסוק בחלומות, אבל זה נושא אחר. מיכל: אם תרצי, אני אתרגם לך לעברית. the spider in the toilet ... someone (a man) was compelling me to choose to go into a toilet that was dark and dingy and spider-infested. He was in the next room but there was a tacit understanding that he wouldn´t come running to ´hold my hand" in there. I entered the toilet room and seemed to be able to see well; my eyes adapted to the dark. There were cobwebs around the toilet. The spiders weren´t visible until I sat on the toilet itself - then they came up from the bowl. They were only small and seemed to run around unnecessarily. Some got on me, but only briefly "on their way through". They were all heading for a corner to the left, from where emerged a large, black spider. It seemed to be challenging me to either run away or to attack it. It had golden, almond-shaped eyes (only two) like a cat´s eyes. It made no noise and I didn´t feel afraid, just a little apprehensive. I stayed put and it approached. It wasn´t quite so big when I saw it up close; in fact I stayed still and let it just crawl on my leg. I could hardly even feel it. I made myself reach out my hand and touch one of its legs, which was sticky, like liquorice. That seemed to be all that was needed. It then turned around and walked sedately back into its corner. The dream ended.

אשכר

New member
שכחתי לכתוב את הסיבה

החלום שנזכר כאן נתן לי דרך להתמודד עם כל מני פחדים.

deep ocean

New member
ואוו חזק!

הבנתי הכל (אין צורך לתרגם, אבל תודה!) חזק ביותר אני יודעת שהדרך להתמודד עם פחדים מבעלי חיים (במקרה שלי ג´וקים) הוא דווקא להתעמת איתם. מעכבישים אני לא מפחדת, והם גם לא מגעילים אותי, אין לי בעיה ילכו עלי. אבל שג´וק ילך עלי? וואלה, תודה על השיטה אבל נראה לי שאני מעדיפה שיטה של ONE STEP AT A TIME ולהתחיל בהריגה אחר כך, כאשר אני ארגיש בטוחה להרוג אותם, אני אולי ארשה להם להתקרב אלי כל עוד אני לא ארגיש שיש לי יכולת להרוג אותם-אני לא מסוגלת לתת להם להתקרב אלי מה יקרה אם הם יתקרבו ואני לא ארצה אני קודל כל צריכה ללמוד להתקרב אליהם ולהרוג אותם טוב, זאת לפחות הראייה שלי אגב, באילת....ברגילה מהצבא.....אני לא אשכח את הלילה הזה....הרגשתי משהו הולך עלי..........בררררררררררררר............הסתכלתי וראיתי ג´וק הולך עלי!!!!!!!!! רררררררררררררררררררררררררררררררר זה היה מגעיל ממש הרגשתי אותו על העור שלי איכס תשמע, אם חוש המגע-התחושה שלי היה על הפנים אז ניחא אבל הרגשתי כל פסיעה שלו עלי!!!!! מזעזע חושים: ריח+שמיעה+מגע - כולם מאד חזקים אצלי חוש ראייה חלש (מסביר את השאר) לא בא לי שיטפסו עלי ג´וקים :) אלו פחדים היו לך ואיך התמודדת איתם? בא לך לכתוב עליהם קצת?

soulbird

New member
איש אחד דרח על אקביש

הללוקה איש אחד דרך על ערביש הלללויה אקביש בכה נורא הללויה והחזיר לו בחזרה הללויה
חג שמח

אשכר

New member
בערך

לא פחדתי מכלבים, אבל לא ידעתי מה לעשות כשבא מולי אחד עם שיניים חשופות,וחבר שלו בא מאחורי. במיוחד אם עברתי להם בטריטוריה. פעמיים נשך אותי כלב כך. ניסיתי להתעלם. אבל אי אפשר סתם להתעלם כי א. צריך להיות ממש מלך בשביל לשכוח לגמרי איפה אתה חי (או מסטול), וכלב מרגיש את זה עליך (גם חתול) ב. לא פתרת שום בעיה, כי אם הכלב באמת רציני, הוא יוודא שאתה מבין. אז ניסיתי להסתכל להם בעיניים. לא עבד. אני לא זוכר בדיוק מתי ולמה מצאתי פתרון. הכלב שם, ואני לא מתעלם ממנו, אבל אני לא מתייחס אליו. אני ממש נותן לו הרגשה שהוא לא מעניין אותי. לפעמים אני מסתכל עליו ונותן לו מבט של איש שפשוט לא כדאי ולא צריך להתעסק איתו. לא מעבר לזה. לא בהכרח בקטע של איום, אלא בקטע של להרגיש איך העולם של מאבקי כוחות וטריטוריות זה קטנוני. כשאני מרגיש את הבדלי הקנה מידה בתפיסה, ורואים עלי זאני מעבר לזה, הדמות שמולי מרגישה את זה ושמה את הזנב בין הרגלים (גם אם זה בנאדם). היום אני בנאדם כ"כ שונה בקטע הזה ממה שהיתי לפני 4 שנים, שזה מפתיע אותי.

deep ocean

New member
ואוו אתה ממש בשלב מעולה

אני אף פעם לא ננשכתי אבל פחדתי להינשך תמיד ניסיתי להגיע למצב שאני אראה חוסר עניין ואני זוכרת איך אני הולכת וכלב בא לידי או באיזור ואני יודעת שהוא מזהה פחד ואני מדברת עם הפחד ומנסה להיות שלווה ולהראות אדישות ובאמת משפט המפתח הוא לא להתייחס :)

soulbird

New member
אומרים שאסור

להיסתכל על כלבים בעיניים. פשוט לדבר בקול רך ונעים "כלב טוב ".(כמו שמדברים עם ילד בן שלוש) לי יש כלבת זאב והמוזר הוא שיש לי חשש מכלבים זרים . ולמרות שכל החיים היו לי כלבים החשש ישנו

wu-wei

New member
עד לא מזמן היצור היחיד שעוד הרגתי

(לפחות במודע ובמכוון) היו ג´וקים. כל יצור אחר, אני פשוט לא מסוגלת להרוג. הרי הוא יצור. חי. אבל ג´וקים היו האימה שלי; לא כ"כ המתרוצצים -הם בעיקר הגעילו אותי, אלא המעופפים (לכן גם ישנתי עם החלון מעל מיטתי - זה שפונה לעצים- סגור. גם בשיא החום). ויום אחד דיברתי עם איזה בחור (שאמון על ויפאסנה וכד´) על פגיעה והריגה ביצורים חיים. אמרתי לו שאני לא הורגת או פוגעת ביצורים חיים, לפחות לא בכוונה; מקסימום מסלקת אותם מהטריטוריה שלי. הוא שאל אותי: ´גם ג´וקים?´ עניתי שזה יוצא הדופן היחיד וכו´. בימים מאז זה לא עזב אותי. למה ג´וקים כן ויצורים אחרים לא? גם ג´וקים הם יצורים חיים. הם באמת לא עושים לנו שום דבר רע. האמת, הם מתים מפחד מאיתנו; אם תתבוננו בג´וק מתרוצץ שקולט פתאום שיש אדם בסביבה, הוא נס כל עוד נפשו בו אל מתחת למשהו או מתרוצץ בלי לדעת לאן. או קופא על שמריו. באמת. אני ניסיתי. הם מתים מפחד מאיתנו. הכרתי בזה שאימה מג´וקים היא רק הרגל; לראות אותם כדבר שלילי ומגעיל שיכול לעשות לנו משהו רע. אנחנו מלבישים את זה עליהם, המיסכנים. אלה תיכנותים ריגשיים שאימצנו (אימצתי) מהחברה הסובבת אותנו. ואם אני חשה חמלה כלפי כל יצור (ושרץ) אחר בעולם, ולא מסוגלת לפגוע בהם במכוון, אז בעצם במה שונים ג´וקים? מה הם עשו לנו - אבל באמת - שזה מגיע להם. זה יראה אולי קצת (או הרבה) מוגזם לכמה, אבל זה שיקוף כלשהו של סטראוטיפים ודעות קדומות, תכונות שליליות, רוע מוחלט שאנו מלבישים על ´אחרים´, על אנשים ששונים מאיתנו, על עמים אחרים, דתות אחרות... הדימיון הוא בלקיחת דעה על אדם/יצור X,כזה שזר לנו, לקיחת דעה שרווחת בקרב החברה בה אנו חיים, והלבשה של דעה זו - והרגשות (בד"כ שינאה, תיעוב וכד´) הנובעים ממנה - על אדם / עם / יצור זה. גם כאשר דעות אלה, התכונות שאנו מייחסים להם הן בכלל לא נכונות (מה שב"כ המיקרה), או שהן נכונות רק בחלק קטן, ואנו מתעלמים מהדברים הטובים והשונים האחרים שיש באדם/ עם/ יצור זה. ובעיקר מתעלמים מזה, או - שוכחים - את זה שהוא יצור חי, בדיוק כמו כל אחד אחר, בדיוק בדיוק כמוני וכמוך. ולכל מי שחושב שהגזמתי ונסחפתי לחלוטין בהשוואה הזו, אני רואה את זה לחלוטין כרמה המאקרו והמיקרו של אותו הדבר. עכשיו, אני לא אומרת שג´וקים עכשיו הם אהבת חיי, שאני מגינה עליהם -פיזית- בחירוף נפש, שאני נהנית שהם מסתובבים לי בבית, ובטח לא שהם מתעופפים (אגב, מאז השינוי בגישה, לא התעופף אף ג´וק פנימה, ואני כן ישנה עם חלון חצי פתוח); עדיין אני נרתעת כשאני רואה אחד רץ לכיווני, וודאי ודאי שמסתובב לי על השיש במטבח; אבל אני מבקשת ממנו שישאר באזור שלו, וש-לטובת כל הנוגעים בדבר- לא יתקרב אלי יותר מדי, או פשוט מגרשת אותו עם מקל ארוך או עיתון או משהו. זהו. הם באמת מתים מפחד מאיתנו. סתם הפכנו אותם לשעיר לעזאזל, לסמל של כל מה שמגעיל ודוחה ומפחיד. תחשבו לרגע אם אתם הייתם ג´וק; אם באיזה גילגול תהיו ג´וק, איך זה נראה מנקודת המבט שלהם. טוב, כל זה זה החוויה שלי בלבד. אני בפירוש בפירוש לא באה להטיף לאף אחד להפסיק להרוג ג´וקים. כל אחד חווה את זה בצורה אחרת, ועם כל חמלתי לכל היצורים החיים, מזה שנים, עדיין -עד לא מזמן הרגתי גם ג´וקים. זו החוויה שלי בלבד.הסיפור שלך, מיכל, פשוט עורר לי את זה. sharing. (אגב, יש ג´וק אחד שראיתי אותו כבר 3 פעמים בחדר שלי במהלך החודש האחרון, ואני כבר מזהה אותו. הוא מאוד פחדן, ויש לו הליכה-ריצה מצחיקה; הוא רץ כמה צעדים, ועוצר לרגע, ושוב רץ ועוצר. מאוד משעשע. והוא לא מתעופף.)

soulbird

New member
הג´וק היחד שאני

מחבבת זה גמל שלומו praying mantice כי הם ממש חמודים. מכל השאר אני תופסת מרחק!!

אני מאוד מזדהה איתך גם בזה...

ואת לא הגזמת בכלל. ההשוואה שלך היא מאוד במקום. הפחד שלנו מג´וקים בהחלט דומה לפחד שלנו מכל מי ששונה מאיתנו. זהו אותו פחד שמאפשר לנו לרצוח יצור אחר, בין אם הוא אדם ובין אם הוא "לא אדם" (זה הכל הגדרות שלנו, אחרי הכל).

למעלה