הרגשתם בחסרוני???

משאז

New member
הרגשתם בחסרוני???

חזרתי הרגע ממסע מדהים, מרגש ומזעזע לפולין. מסע שורשים אל המקום בו נרצחו שישה מיליון יהודים. מסע אל המקום בו עונו, הוכו, נרצחו והושמדו בני עמנו זה היה אך לא מזמן רק לפני 60 שנה. קשה לי להאמין כי אומה שלמה נרתמה כדי לבצע מטרה מזעזעת ובלתי אנושית להשמיד את העם היהודי. רבים בדורות קדומים רצו להשמיד את רוחנו ולבטל את היהדות אך הנאצים שמו להם למטרה להשמיד את בשרנו. יהיה זכר הנספים ברוך, השם יקום דמם.

צקלקה

New member
לידיעתכם....

היי, מה המצב? משא"ז, אני מקווה שנהנת בטיול.... הגרמנים הם מגזע המן הרשע.....אז תבינו מאיפה השינאה.... (המן האגגי=אגג מלך עמלק= עמלקים=גרמנים) למי שזה מעניין אותו.... "....אז...שלא יעבדו עליכם...."

קרבינוש

New member
הי תמונה מגניבה

לכמה זמן נסעתם? דרך מי ? כמה הייתם ? יש לך עוד תמונות של הטיול כדאי שתעלה

משאז

New member
תגובה

צ'קלקה: בתגובה אליך, זה לא היה טיול, זה היה מסע. מסע מרגש, ומזעזע. מסע שמטרתו היתה להכיר את גורל שורשינו היהודיים, להבין את גודל הזוועה, להכיר את המורשת היהודית לפני השואה, ולהכיר את הנוער שחיי כיום בפולין. קרבינוש: נסענו לשמונה ימים, במסגרת בית הספר, אני ועוד חבר טוב שלי הצטרפנו למסע של שכבת י"א מכיוון שלא נסענו שנה שעברה (לא הרגשנו בשלים לעמוד מול הזוועות הללו) יצאנו משלחת של ארבעה אוטובוסים כ180 נערים פלוס מלווים, וכן אני ישתדל להעלות עוד תמונות. שוטר82חזר: תודה רבה לך, חזרנו הביתה בשלום למדינתינו היהודית החופשית, כשאתה נמצא שם הכל נראה לך שולי (אפילו הסכסוך הערבי ישראלי) אתה עומד שם במקום בו נהרגו מליוני אנשים כמוני כמוך רק בגלל שהם היו יהודים. דרך אגב סידורי האבטחה שם היו כבדים מאוד על המשלחת שלנו, אובטחנו ע"י השב"כ, שירות הבטחון הפולני, המשטרה הפולנית, חברת אבטחה פולנית, וע"י מאבטחים ננספים של הביי"ס (משהו של השגרירות). איך לא כשליידך צמודה ניידת משטרה ושוטרים הייתי חייב לצלם את הניידות אז כשיגיע אליי הדיסק האחרון של התמונות אני יעלה את התמונות של ניידות המשטרה שצילמתי. הדר

משאז

New member
דרך אגב....

הפסדתי את פורים בארץ, איך היה לכם?? יש תמונות??? אני רוצה לשמוע על אירועים מיוחדים, תמונות וכו.... לנו היה אירוע פורים במסעדת ירושלים שבקראקוב, שרו לנו שירים, היה קירוקי, ריקודים, זה היה פורקן טוב למתח ולזעזוע מהמראות הקשים שבמחנות הריכוז, העינויים וההשמדה.

הדר אחי אתה מה זה צודק אתה לא יודע

כמה... תמיד אני הייתי מחובר לארץ הזאת ואני הייתי הרבה פעמים בחו"ל לחודשיים לשבועות-אבל תמיד ידעתי שאני יחזור לפה הביתה ואקבל בזרועות פתוחות. זה המדינה שלנו ואין לנו ארץ אחרת אני בטוח שהיית בפולין זה רק מימש לך כמה אתה אוהב אתהארץ הזאת.

משאז

New member
עוד תמונה

הנה תמונה מאנדרטת משרד החינוך בטרבלינקה, במקום בו הוחבאה ילדה יהודיה על ידי ילד פולני אשר חפר את הבור בסמוך למחנה ההשמדה ושם הסתיר את הילדה ודאג לה לאוכל ומים תוך הקרבה שאם יתפס יוצא להורג. במקום הוקמה ע"י משרד החינוך אנדרטה ובה כל משלחת מניחה אבן שהביאה מהארץ. בתמונה האנדרטה

למעלה