הרגשה מוזרה

• פותח הנושא mwc
  • פורסם בתאריך

alissa

New member
ובכל זאת אתה לא יכול להתאפק

בהודעה לג'ונגלר כתבתי שדיברת על הארה, מקריאה חוזרת התברר לי שטעיתי ואיתך הסליחה על כך. עם זאת, אתה אומר שלא רצוי להמליץ באופן גורף לכיוון ספציפי..בלה בלה בלה ובאותו משפט נותן עיצה בעצמך : "כי לי נראה בדיוק ההיפך - תרגול רוחני הוא זה שייתן תמונה רחבה יותר באותה סערה או משבר...." אז אם בעיצות עסקינן, הא לך אחת משלי: מה דעתך על ויפסנת מקלדת בדיחה קוסמית?

בסדר ../images/Emo13.gif

נלך לפי בית שמאי (גואנקה) כמה ימים של שתיקה פורומית יספקו אותך? תני מספר בין אחת לעשר... פייר? נ.ב. העצה הספציפית היחידה שנתתי היתה לא להיצמד, ואני עומד מאחוריה (ומלפניה, ומצדדיה). היא כזאת עצה ג'נרית שאני נותן לעצמי ולכולם חופשי, היא תמיד רלוונטית נ.ב.א. "ויפסנת מקלדת" יש לה כמה פירושים, אבל אני חושב שהבנתי את כוונתך

alissa

New member
אתה בסדר

אתה.
אגב, סתם בשביל הקטעים, איזו עוד פירושים יכולים להיות לויפסנת מקלדת? מבחינתי זו הייתה סתם עוד דרך לומר סתום ת'פה
. שבוע טוב.

את בסדר?

אני גביע אירופה לאלופות? הגביע הקדוש? הגביע הוא ש-לאאא-נו או הא מה קרה צסקא אכלה אותה
(ה-או-הא בהתחלה יכול גם לשמש כטכניקת מדיטציה, תגידי הו-הא עשרת-אלפים פעם רצוף, ותיווכחי) מי שלא קופץ כתום (אושואיסט)
מי שלא קופץ כ-תום כן, הבנתי שהכוונה היתה "עדיף שתשתוק" אבל הכוונה היותר נרחבת היא - שימוש נכון במקלדת מתוך ראייה מציאותית ומודעת את עצמי וסביבתי הבלתי נפרדת. לא מבטיח, אבל אשתדל!

jongler

New member
ולכן את נמצאת היכן שאת נמצאת

בלי להעביר ביקורת על המקום בו את נמצאת. אבל, אין אין אין ולא יכולה להיות נוסחה להתעוררות או להארה או בכלל לעבודה "רוחנית" אין דוגמות, אין דתות, אין דרכים, אין אסכולות שיכולות להביא לטרנספורמציה, אין עצות מועילות פשוט אין! מה יש? מה שאין

alissa

New member
הארה? איפה אתם חיים תגידו?

הרשיתי לעצמי לתת פה עיצה לגופו של עניין. הבחור המתכנה WMC לא הזכיר בפוסט שלו הארה או את רצונו להגיע לשם ומאחר ואני בעצמי איני "מוארת" או ברת סמכא בעיניינים אלו, לא ניסיתי כלל להוביל אותו לשם (ומי שעושה זאת הוא פושע חסר אחריות). משברים וסערות רגשיות נובעות לרוב (ולא צריך להיות מאסטר רוחני כדי לדעת זאת) מחוסר איזון. העיצות שנכתבו על ידי הן פשוטות, יעילות ובטוחות לשימוש שבמקרה הגרוע הן לכל הפחות לא יעבדו, אבל לפחות לא יגרמו נזק. אולי יש לי בעיות בהבנה Mr Jongler אבל כשאתה אומר "ולכן את נמצאת היכן שאת נמצאת" משתמע מכך שאתה יודע היכן אני. עכשיו...בהתחשב בעובדה שאיננו מכירים ומעולם לא נפגשנו, שוחחנו, התכתבנו או ניהלנו שום צורה של תקשורת למעט הפורום הזה, הופך הצהרה זו לתמוהה ומעורפלת למדי. ולא, אני לא מבקשת הסברים. העולם הרוחני מלא באנשים שיגידו לך מי אתה, למה אתה והסיבות לכך שאתה. It just make me sick.

jongler

New member
היי היי היי תפסיקי לירות ....

עלה בי הספק כשרשמתי את ההודעה שיתכן ומישהו לא יבין אותה או יקח את זה אישי... לא נורא. אני לא מכיר אותך ולא מתיימר לדעת היכן את נמצאת ואת יכולה לראות שזה גם מה שכתבתי בתחילת ההודעה. אני הממומחה לעצמי - זה מה שלמדתי בסבל ובצער, לעצמי אני לא יכול לתת עצות משום שאפילו אני "הממומחה" ב"ה" הידיעה של עצמי לא ממש מבין כיצד הדבר המסובך הזה עובד. "ולכן את נמצאת היכן שאת נמצאת" זה בדיוק היכן שאת נמצאת ורק את יודעת היכן זה ! - אין לך מה לחפש מתחת לשטיח דברים נסתרים, ורק בשביל לסבר את האוזן אני רוצה שתדעי שאין כאן כלל שטיח...(ככה זה נראה לי מפה, בכל אופן) לגבי השאלה, התשובה והעיצה - זהו דיון חופשי, כל דיכפין יטה ויכול כאוות נפשו, ישפוך חמתו על הגויים או שלא זו בחירתו, צד א' אמר את דברו וזכותו של צד ב' לצדד באחר. אני אישית שבעתי מעיצות, שבעתי מדרכים, שבעתי מגישות, משום שעד היום לא פגשתי אדם אחד או יישות אחת שהבינה אותי את הלך נפשי, רוחי והעדפותי ואין זה משנה כמה קרוב אלי היה אותו אדם אם בדם או בדרך אחרת. "אחריות אישית" היא לגבי מילת המפתח אם זה בחיפוש רוחני, תודעתי, בעבודה, או אחר המלחייה ששמתי בארון ונעלמה. אינני סוגר את עיני ואוזני, עיצות נזרקות עלי מכל הכיוונים אך פיתחתי איזשהו שיריון מסנן שעובד במידה כזו או אחרת, יש נטולי שיריון ויש שהשיריון לא עובד כלל או שמסנן עיצות ראויות - כל אחד ומקומו הוא(ללא התנשאות...) והבנתו. לא מכיר את השואל, לא מכיר את נותני התשובות והעיצות והעיצה היחידה שאני יכול לתת היא בדיוק כפי שחברי הקטנים - הכלב ושלושלת החתולים שגרים איתי נותנים לי. רק טוב, או כמו שאומרים כאן אחדים : ברכות

alissa

New member
Holding fire

כמוך, לא רק שבעתי מעיצות אלא שקצה נפשי בהם עד להקיא. ממש להקיא. בייחוד באלה שלא ביקשתי אחריהן. את הלקח הראשון והחשוב ביותר אותו למדתי במהלך חיפושי הרוחניים הוא לסנן בקפדנות ולאטום שריוני כלפי אלה המתיימרים לדעת מי אני, מה אני ואיפה אני. התיימרות זו היא מעבר לסתם התנשאות. היא מיניפולטרית, מעורפלת ומסוכנת מאוד. הלגיטימציה היחידה לעשות זאת היא אך ורק אם נתבקשת וגם..במקסימום זהירות. ולגופו של עניין, הבחור ביקש עיצה ובכך "נתן רשות" בעצם לכל הקוראים לומר את דעתם. את זו שלי נתתי מנסיוני , מהבנתי ומתפיסת עולמי כפי שהיא כיום. זכותו המלאה והלגיטימית לקבלה או לדחותה על הסף כראות עיניו. אבל אתה ובדיחה קוסמית קפצתם עם קשקושים על הארה כשאף אחד לא הזכיר אותה , שאל עליה או חיפש אותה. יתכן ובגלל בעייתיות המדיה, הבנתי אותך לא נכון וזה קורה. אני בהחלט מאמינה וגם קודם לא חשדתי שמקור ההצהרה הוא התנשאות. אבל צריך להזהר באמירות מסוג זה. ברכות חמות גם לך יקירי.

drall

New member
אני גם חושב שהעצה שלך גרועה

בלי להתייחס להארה. הארה לא רלוונטית כאן , זה נכון. דווקא בשעות קשות מבחינה נפשית , יכול התרגול האינטנסיבי , לייצור שינויים אמיתתים ולאפשר לאדם לצאת מהמשבר כשהוא משוחלף. כמובן , מדובר בתרגולים מתוחכמים , יחסית , לא באנאפאנה . אבל חשוב להדגיש את זה , אדם שנמצא במצב נורמאלי , או מסופק או שאנן , יהסס יותר בכניסה אל תהליך שישלוף אותו אל הלא נודע. ואני לא מדבר כאן על ההארה. לפני ההארה יש הרבה מאוד דברים שתרגול מסורתי ורוטיני לא מכסה.

זה מה שקראתי

"יש הרבה מאוד דברים שתרגול מסורתי וחוטיני לא מכסה"
הרחבת חלק מכוונתי. אבל כמו שרציתי לאזן קודם לכיוון השני, צריך להוסיף שבמשבר נפשי לפעמים לא חסר הרבה בשביל לשבור לגמרי בן-אדם, אם אין הדרכה מוסמכת אמיתית או כתלות באישיות נתונה אגב, לא חשבתי שהעצה שלה גרועה. אבל.. טוב נו.. שניים נגד אחד
אתם מנצחים

מוטי ש

New member
לא,לא!

לפי הבנתי,אם נצלול יותר לעומקו של עניין הוא התכוון בוודאי ברוטיני, לשורש אופנתי,(והרי לך גם חוטיני,שהרי הוא צו האופנה בימינו)שהרי בוודאי הטקסט החיצוני מסתיר מתחתיו שורשים עמוקים יותר,שרק יהא זה מן הראוי אם נחשוף את העפר מעל לפניהם..:) אזי יש לומר :"רוטיני"= רוט(שורש),איני(אין,דהיינו באופנה)והרי למדת שכל מה שהוא באופנה דינו לחלוף מתחת לשמים,אבל יש דברים שהם נצחיים ותמיד ברי קיימא וכאשר זה כך,הרי גם מי שנופל למחשכים רבים,במידה ויצליח לתפוס לעצמו קצה חוט(לא איני:) יצליח לצאת וידו על העליונה....:) מזה למדנו שלא הביישן למד ולא הקפדן מלמד וכל מי שלא יודע לקרוא אות אות,ימצא עצמו בסופו של דבר מקצץ בנטיעות...:) הכי כדאי זה לא להתעצבן,אז מישהו מפעם לפעם מגדיר אותנו ואומר לנו מי אנו.אפילו אם הוא טועה,הרי חישבו בדבר כמה יהא זה טוב אם נצליח להזיז את עצמנו מהתגובה הרגילה של "מי אתה בכלל שתגיד לי מי אני יא חתיכת פספוס,אני יודע יותר טוב מכולם מי אני!" והרי למדנו שלא כך הוא הדבר. למעשה,לו כך היה הדבר,הרי כל אחד ואחד מאיתנו צפוי היה באופן מיידי לגדולות ונצורות,לגדולות ונצורות. יחד עם זאת,לתת עצות,זה באמת,לעיתים,פיתרון מאוד טוב לאלה שלא יודעים "לשית עצות לנפשם"...:) ראיתי עכשיו את הסרט:"האחים גרים למבוגרים בלבד",מישהו ראה,מישהו מכיר? :)

מוטי ש

New member
אני ממליץ.

עשוי היטב.ממחיש משהו מהעולם הפנימי של החברלך הללו. :)

כן כן!

למה להיות שלילי? מי אתה בכלל שתגיד לי לא לא יא חתיכת פספוס?! אכן, אם מישהו אומר לך מי אתה, תן לו צ'אנס, מה יש לך להפסיד? מלבד את עצמך? הממ.. האחים גרים.. כיפה אדומה והזאב? יכול להיות שסיפרו לי פעם על הסרט הוא למתרגלים רוחניים? יש שיר גדול של האבנים על כיפה אדומה, מכיר?

מוטי ש

New member
האבנים היחידות שאני ממש מכיר היטב

הן אלה שהיו לי פעם בכליות...:) זמן מה אפילו שמרתי צילומים שלהם והראתי לכל דיכפין בגאווה רבה! "ראו,ראו,אילו אבנים אני במו כוחי טיפחתי!" ועל זה נאמר:"מסיע אבנים יעצב בם". ההא,רגע,עכשיו הבנתי,אתה מתכוון לאבנים המתגלגלות? לא,לא,נורא מצטער,הם עושים יותר מדי רעש עבור האוזן שלי.האוזן שלי קשה לה עם דברים שמתגלגלים.גם רעמים לעיתים מעירים אותה מהשינה. בכל אופן,אם באבנים מתגלגלות עסקינן,האמן לי,שהיו רבות כאלה מאז המצאת הגלגל ואפילו עוד לפניו.טבען של אבנים שהן מתגלגלות,בייחוד במדרון,אבל האדם שרוצה להתפתח,כדאי לו לא להיות אבן ואם כבר אבן,מן הראוי שאיכשהו יפסיק להתגלגל במורד,מן הראוי שיפסיק להיות הסלע של סיזיפוס:) עכשיו,משום מה,אני נזכר,כיצד השווה גורדגייף בין התבונה של ישו לתבונה של אבן.רוצה לומר,כנראה,שאלוהים נמצא בכל ולכן בכל יש תבונה. האנשת הטבע בסיפורי האחים גרים למשל מממחישה בדיוק את הדבר הזה.ילדים בגיל מסוים חווים את הטבע במשהו יוצא מגדר הרגיל,משהו מופלא ומסתורי. אחר כך הם לומדים שזה הכל שטויות,האדם הוא לא חלק מהטבע. לבסופעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה,סרט "למתרגלים רוחניים".נדמה לי שיש דברים שכאלה רק במרכז שיווננדה.היית שם פעם? פעם הייתי שם בארוחת שבת ואחד המתרגלים הרגילים שם התחיל לפני הארוחה לשיר כל מיני שירי ילדים שכאלה מהסדרות שכולנו אוהבים ואז שמעתי קול רועם גוער בו:"מספיק לשיר שירים לא סטוויים במרכז!" הוא כמובן התגונן,"לא,כי השירים סטוויים המה" אבל לא עזר לו כלום. לצערנו,כלום באמת לא יכול לעזור.מישהו פעם מצא שכלום עוזר לו?שיקום! :) אפשר להפיק תועלת מכל דבר,כל עוד יש דבר שיודע להפיק תועלת,כל עוד יש פרספקטיבות נכונות. להגביל את נקודת המבט שלנו בגלל תרגולים רוחניים,זה יהיה באמת חבל. לילה טוב.

יופי

עכשיו הגענו למצב שאני יכול להשלים בדיחות שלך וגם לא לדעת מתי אתה רציני, ומתי אתה חושב שאני רציני אבל אני מתבדח. עסק מסובך ובכלל לא סאטווי! בוודאי ששיר ההשתוקקות המוצמד הבא אינו סאטווי הלאה אל המרחב, אמא שם במרחב עוד מחכה לו דרך ארוכה אל המקום בו אמא מחכה עכשיו תגיד לי.. לא לא! יש כאן רובד עמוק יותר מאשר השתוקקות פיזית ואף נפשית גרידא.. הכוונה הנסתרת היא.. נו תגיד! וגם אם מתחשק לך לפעמים לפתוח לרגע (עם דודלי?) את דלת הקסמים (איחס) בוא ואתן לך מפתח, תיכנס ותהיה אורח כי פה הקוסם הוא הכל יכול פה תוכל ללמוד את הכל אם תכנס ותצטיין תוכל גם אתה להיות קוסם טוב, האנלוגיה פה ברורה די צורכה נמשיך את הריץ את הרץ את הריצרצ נפתח ונראה עולמות משונים (אבל רק בשחור לבן) וגם שיר הנושא של קרוסלה.. מסתובבת בלה בלה בלה.. לא זוכר! אבל גם כאן התחושה שלי היא שהיה פה איזה מסר על גלגלי הקארמה שטוחנים לאט מספיק

מוטי ש

New member
הנה לך שיר סטווי למהדרין!:)

"בוקר טוב עולם. מה שלום כולם? אני יורד מן החוטים, אני כבר ילד אמיתי כמו כל הילדים.. פי---נו---קיו---שמי... כמה טוב לחיות ולהיות, ילד שאוהב את העולם והעולם אותו אוהב מכל הלב פי---נו---קיו----שמי!"

למעלה