הרגשה לא טובה....

Hilalala1

New member
הרגשה לא טובה....

מפלגת קדימה הופכת להיות לאט לאט דמוי של מפלגת העבודה... אל תטעו.. אין כוונה כאן לדעות הפוליטיות או לאיכותם של האנשים אלא שקדימה מתחילה להדמות להם מבחינת הדקורציה... ומיד אסביר... את קירות מפלגת העבודה מעטרת תמונתו של יצחק רבין ומאז הרצחו נעשה שימוש בשמו לגעת בלב האנשים ולהשתמש בו למטרות תעמולה... בקדימה יש הרגשה שכך יש לעשות גם עם דמותו של שרון... האם כולנו שכחנו מי בעצם הבמאי של כל ההצגה? האם מה שישאר משמו זה הקרדיט בסוף ההצגה? או תמונה על קירות המפלגה? האם לאולמרט ולליבני קשה להתוות דרך בעצמם שמתוך נואשות או שמא עצלנות דבקים בשמו של שרון בכל פעם שהם צריכים להחלץ משאלה או בוחר מבולבל?

bhnadav

New member
הדברים חסרי כל בסיס.

הסיטואציות שונות מכל בחינה, ההשפעות שונות, המצב שונה. אריאל שרון הוא מסייד תנועת קדימה, עבר אירוע מוחי קשה במהלך תקופת הבחירות, הוא דמות חשובה מאוד ודרכו בהחלט באה לידי ביטוי בעקרונותיה של קדימה בתחום המדיני, בדרך בה היא הולכת ובאנשיה. ההשוואה הזו לרצח יצחק רבין, תקופה ארוכה לפני הבחירות, בסיטואציה פוליטית שונה ועם אנשים שונים שמעורבים בה - היא תמוהה.

Hilalala1

New member
תקרא בין השורות

אין כל כל השוואה כזו או אחרת לסיטואציה של רצח יצחק רבין ולזו של שרון... אני סך הכל אומרת שיש שימוש בשמו רק בהקשר של משיכת בוחרים לקדימה ולא מעבר לזה.. ואם מדברים על דרכו של שרון ... אז היא כבר מזמן לא באה לידי ביטוי בעקרונותיה של מפלגת קדימה.. זה ידוע שאולמרט אוהב "לעבוד סולו"

bhnadav

New member
ההשוואה שלך גם בזה היא לא במקום.

בגלל שהסיטואציות שונות, את לא יכולה להשוות גם בהקשר של "משיכת בוחרים" בצורה זו או אחרת. ולגבי ההערה שכתבת לגבי אהוד אולמרט ועקרונות קדימה, תנועת קדימה היא תנועה גדולה שבראשותה עומד אהוד אולמרט, ועקרונותיה הם עקרונותיו של מייסד המפלגה אריאל שרון - שבתחום המדיני נכתבו אף לפני האירוע המצער שקרה לשרון, ע"י השרה ציפי לבני. אהוד אולמרט היה לצידו של אריאל שרון בשנים האחרונות, וכך גם אנשים כמו ציפי לבני, שאול מופז, אבי דיכטר ואחרים - מההנהגה הבכירה של התנועה. דרכם היא דרכו של אריאל שרון, מייסד המפלגה. כולם יחדיו, למען המדינה.

mean girl 16

New member
"דרכו של שרון"

אין דבר כזה. הגדר בבקשה את המונח- "דרכו של שרון". שרון החליט ועמד על כך שלא לאפשר בחירות במזרח ירושלים. מה עשה אולמרט?

bhnadav

New member
אני מדבר על תפיסת העולם,

ותפיסת העולם המדינית באה לידי ביטוי בעמדות קדימה. גם הגישה וצורת קבלת ההחלטות, ההסתמכות על המצב בשטח בעיקר - אלה דברים שדגל בהם שרון בשנים האחרונות, בתפקידו כראש ממשלה.

ElvisAlive

New member
זה לא נכון

שרון החליט לאפשר את הבחירות במזרח ירושלים. הוא לא הספיק לאשר את זה רשמית בגלל האירוע אבל הוא בסוף אישר.

mean girl 16

New member
מאיפה התגלית המדהימה הזאת?

תגלית שאף אחד לא שמע עליה, יש לציין. שרון לא איפשר ובחיים לא היה מאפשר את ניצחון החמאס.

bhnadav

New member
ציפי, מה פשר האמירות האלה?

"שרון בחיים לא היה מאפשר את ניצחון החמאס"? נו באמת. עם כל הכבוד וההערכה שלי לשרון ולכוח שלו, הוא לא יכול היה "למנוע את ניצחון החמאס". החמאס ניצחו כי הרחוב הפלסטיני רצה את החמאס ומאס בפתח. החמאס כי הציבור מאס, סיסמה יפה המצאתי בטעות... ההשוואה האפשרית היא אם כבר ספקולטיבית לגבי הפעילות של שרון אחרי ניצחון החמאס לעומת אולמרט ולבני. על זה, אגב, העמדה שלי היא אולי לא כל כך פופולרית.

mean girl 16

New member
בוודאי שיכל!

אבו מאזן ראה שהחמאס הולך לנצח והוא התחנן ממש שלא נאפשר את הבחירות במזרח ירושלים כדי שיהיה לו תירוץ לבטל את הבחירות. שרון לא רצה לאפשר את הבחירות במזרח ירושלים, אבל היה לו קל להתמודד מול הממשל האמריקני כי הם תפסו ממנו הרבה יותר משהם תפסו מאולמרט שצץ משום מקום.

כנראה שלא למדת - דמוקרטיה, מהי

אולי היה כדאי לתפוס את כל מי שמתכוון להצביע חמאס ולקשור אותו לעץ עד לסוף הבחירות?

mean girl 16

New member
כן, דמוקרטיה יוצרת עולם מושלם.

לא צריך להזכיר לך מי עוד נבחר באופן דמוקרטי, אני בטוחה.. אז אולי, אנחנו לא צריכים להפריד בין העם הבוחר לבין הנבחרים שלו?

לא, ציפי.. -

דמוקרטיה לא יוצרת עולם מושלם.. אבל הכללה בוטה כפי שאני מבין מהמילים שלך, מרחיקות אותנו משם!

אני זזתי.. לא מעוניין להמשיך לשוחח,

מצטער. המילים האלה לא עושות לי טוב.

לא התכוונתי שאת מכלילה, ציפי..

הכללה בוטה היא לאמר - כולם כאלה. זו טיפשות לשמה שלא מקדמת אותנו לשום מקום. אני יודע שתסכימי איתי..

mean girl 16

New member
זאת לא הכוונה שלי.

ודאי שלא כולם כאלה. עם זאת, זה לא הכי נכון לנתק באופן נחרץ את הרשות מהציבור הפלסטיני.

bhnadav

New member
התפיסה שלך מוטעית.

מעבר לדברים הנכונים שכתב לך יניב, בואי נדבר על התכל'ס! התמיכה בחמאס היא עובדה מוגמרת. הרחוב הפלסטיני תומך בחמאס! הרחוב הפלסטיני לא רוצה את הפתח! הוא מאס בגניבות הכספים, הוא מאס בשחיתות ההנהגה, הוא מאס במצב הכלכלי שהוא שרוי בו! הפתח לא מסוגל לעזור לישראל במאומה! במילא החמאס הוא זה שמכתיב את הדברים ברחוב הפלסטיני, אז את רוצה שוב לחיות בשקר של מספר שנים עד הבחירות הבאות, שגם בהן נפעל על פי השיטה שלך ונקבל את הפתח בלי הכוח ובלי התמיכה של הציבור הפלסטיני?! לא! אסור שזה יקרה! הציבור הפלסטיני תומך בחמאס ושונא את הפתח, וזה מה שהציבור הפלסטיני גם קיבל! מה החמאס יעשה עם זה, מה העולם יעשה עם זה, מה אנחנו נעשה עם זה - אלה דברים שהיינו צריכים להגיע אליהם עוד מזמן! לא לחכות עד עכשיו ולהבין ששום דבר לא יתקדם אם בעצם אנחנו מדברים עם חבורה של מעונבים כשמאחוריהם השליטים האמיתיים במערכת הפלסטינית, והם אנשי החמאס שמתווים את ההתנהלות. הפתח לא מייצג את הרחוב הפלסטיני, הרחוב הפלסטיני לא רוצה את הפתח. מה שקרה בבחירות האלה - זה מה שהיה צריך לקרות! ותודה לאל שזה קרה! וסליחה על ריבוי סימני הקריאה, זה מעיד על הלהט שבו כתבתי את ההודעה הזו, וזה לא אישי.

mean girl 16

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין..

זה לא סותר דבר ממה שאמרתי. כל מילה נכונה מבחינתי.

למעלה