הרגע שלפני...

רוזנה

New member
הרגע שלפני...

אני נמצאת בארץ שבועיים (לאחר שהות של חודשיים בחו"ל) ובעוד שבוע אני נוסעת שוב רק שהפעם זה לשהות בלתי מוגבלת. כן, אני עושה את הדבר שרציתי לעשות, ומחכה לזה בכיליון עיניים. אבל מה שעבר עליי במשך השבועיים שאני כאן מטריף אותי... אתם יודעים מה זה לחזור לארץ לביקור ולפגוש אנשים מימי הגנון של נחמה... שחיים את השטנץ השבלוני הישראלי. באופן עקרוני, אין לי בעייה עם זה, ואני חיה בדיעה שאיש איש באמונתו יחיה... (טוב, נכון שקצת קשה לי להסכים עם תחושת תרבות ההקרבה והסבל שאנשים מאמינים שצריך לחיות כאן (משהו בסגנון: "אם כל אחד שלא היה טוב לו היה עוזב את הארץ...?") אבל אני בהחלט לא מנסה להטיף לאנשים לצאת ולטעום קצת טעמה של חופשיות, שלווה ועוד כל מיני חוויות אופטימיות כאלו...) בכל אופן, מאז שאני כאן, כל התגובות (טוב, הכללה פראית...) שאני שומעת מאנשים הן תגובות של עיקום אף, צרות אופקים (משהו כמו: "לא הגיע הזמן שתתחיל את החיים שלך?") לא קשה לך לעזוב את המולדת ואת מה שאת מכירה כאן, ועוד כאלו וכהנה אשר נאמרות מתוך ניסיונות בלתי נלאים להעיב על החלטת הנסיעה. עכשיו, אני לא ממש מתייחסת לזה, כי אני יודעת שאני עושה את מה שאני רוצה לעשות בלב שלם, אולם כל ההערות האלו והתחושות שעוברות אליי, מערערות לי את תחושת הכייף והשלמות שבנסיעה. אז למה? למה עושים את זה?... ונכון שזו לא חכמה שאני מעלה את השאלה הזאת כאן, אבל אולי בתת מודע שלי, אני מחפשת חיזוקים וקצת חיוכים, כי אני באמת רוצה לנסוע בחיוך ובכייף, ובלי רגשי אשם של הזנחה, נטישה, בגידה וכ"ו... ו... סוף שבוע נעים, למרות הכל, שלכם, רוז

Yaniv-DC

New member
שלטום רוזנה.

כשאני עברתי לארה"ב, זה לא היה בגלל המצב. עוד לא היה "מצב", ברק היה ראש ממשלה, שיחות השלום נראו מתקדמות, השגשוג והפריחה ומשק כנפי הציפורים נשמעו מכל עבר... אבל מה? ליניב היה לא טוב. יניב ידע שהוא חייב שינוי, ועכשיו, ומהר. עוד ידע היניב, שהשנוי צריך להיות כל כך קיצוני, שסתם לצאת מהבית של ההורים זה לא מספיק, צריך לעבור למקום אחר לגמרי. יש כאלה שעוברים בשליחות, כאלה שעוברים כי נמאס, כאלה שעוברים כדי לנסוץ ולחוות, וכאלה שעוברים בעקבות אהבה. לכל אחד יש את הסיבות שלו, והראייה שלי - אני לא חייב דין וחשבון לאף אחד. אלו החיים שלי, ואני אחליט איפה אני רוצה לחיות אותם, כמובן עם ההגבלות החוקיות הלגיטימיות בכל מקום. לגבי המשפט "לא כדאי שתתחילי את החיים שלך" - אני חושב שאת עכשיו עומדת להתחיל אותם. להגיע למקום חדש, לבנות את עצמך שלא במסגרת אותן השבלונות, להאבק כדי למצוא את מקומך, וכמו שאמרו לי כשחששתי מהמעבר - "מקסימום, הרווחת טיול קטן בעולם". אני לא מטיף להשארות בארץ. אני לא אומר שבחו"ל יותר טוב. השפה אחרת, התרבות אחרת, האנשים אחרים, והמשפחה והחברים הקרובים לא כאן. ה"רע" הוא אחר. ואחרי זמן מה, תוכלי את לדעת איפה יותר טוב לך, ולא אחרים שלא ניסו, ואולי מפחדים לנסות. רוז, סעי עם חיוך, בלי רגשות אשמה. שיהייה המון בהצלחה, ולא לשכוח לעדכן אותנו! יניב

judyr

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

רוזנה

New member
ל"היניב" ../images/Emo152.gif

מאוד מזדהה עם כל מה שכתבת, בעיקר בנוגע לתחושה של שינוי קיצוני, והתחלת חיים חדשים. בן אדם, בדיוק מה שעובר עליי!!!
) תודה על האזכורים והחיזוקים, ותהיה בטוח שאחזור לדיווחים, אני הרי השגרירה החדשה באוסטרליה...
סו"ש משובח, רוז

תותי-בת

New member
רוזי.. ../images/Emo9.gif משהו אחד שאני לא מבינה... מה אכפת לך מה אנשים יגידו?! האנשים הולכים להתנסות שם? לא, אז שישתקו ולא יתערבו לך בחיים! לך יש את הזכות המלאה לעשות בחיים שלך מה שאת רוצה, ומה שאת רוצה כרגע זה לנסות לעבור לחו"ל - זכותך המלאה! כמובן שתמיד טוב לשמוע דעה ומנסיון של אחרים אבל בחיים אל תתני להם לערער לך את הביטחון לפעול למען מטרותייך! מצידך שיעקמו אף, פה ואפילו גבות ../images/Emo9.gif את תעשי מה שנראה לך נכון לעשות ומה שנוח לך מבחינותייך בלבד! יש כאלו שאומרים ששלושת החודשים הראשונים בחו"ל הכי קשים להסתגלות - ואם עברת אותם אז יש בך את הכוח להישאר... אבל עדיין עוברים - ואת לא תדעי עד שתנסי... אז מתוקה שלי, שיהיה לך המון המון המון בהצלחה, באמת מכל ה-../images/Emo23.gif!!! ומקסימום לא מצליח תמיד יש את הבית! ../images/Emo9.gif ושום דבר לא יקרה אם תחזרי אליו כשלא יסתדר לך... אז כמו שיניב אמר - אנחנו פה כדי לשמוע, לתמוך ולדעת מה נסגר איתך ../images/Emo9.gif ת-מ-י-ד-! שמרי על עצמך, ליאת.

רוזנה

New member
תותינה... ../images/Emo42.gif

את צודקת במיליון אחוז!!! לא אכפת לי מה אנשים יגידו. אני יודעת מה אני רוצה ואני עושה את זה בנחישות גמורה להישאר ולהצליח כמה שיותר, ואף אחד לא יעצור אותי. הבעיה היא שהפעמים ששמעתי תשובות לבביות בנוגע לנסיעה היו נדירות כל כך, שזה ממש עצבן אותי ולחלופין הציק לי. ועם כל כמה שזה לא היה משנה את החלטתי, כן הייתי צריכה לשמוע גם הודעה כמו שלך, שגרמה לי לחייך לחלוטין
אז תודה על החיזוק, ואני מניחה שנשתמע בקרוב...
שלך, רוז

U GO GIRL!

תמיד יהיו את התגובות האלה של האנשים, וחלקם אפילו אומרים את זה כי הם מקנאים בך שיש לך את האומץ לקום ולעזוב את הכל וככה לנסוע. ברור שזה מציק כי את מצפה שלאנשים יהיו יותר תגובות חיוביות שיעודדו אותך אבל מה זה משנה? יש להם בעיה עם זה? BUMMER!!!
כולם כבר אמרו את מה שאני חושבת אז כל מה שנשאר לי זה לאחל לך נסיעה טובה ושתבואי לעדכן אותנו. אגב אני חייבת להגיד לך שאני נורא נורא מקנאה בך. אוסטרליה מאז ומתמיד היה החלום שלי ואני גם מקווה שמתישהו (בתכנון עוד שנתיים אבל אני והחלומות הגדולים שלי..
) אני אסע לשם לאיזה חצי שנה-שנה (שנתיים, שלוש, ארבע, חמש חחח). אז המון המון בהצלחה ותבואי לבקר!!! -אמילי-

תותי-בת

New member
רוזי ../images/Emo9.gif כמו שאמילי אמרה... הלוואי ואני הייתי יכולה לעזוב עכשיו ולא להישאר פה... אבל אני עדיין לא בגיל - חוצמזה שיש לי עוד לטייל בחו"ל לפני הצבא ואחורי זה להתגייס - ועל זה אני לא אוותר בחיים - כי כמה שאני מתה לעזוב פה זו עדיין המדינה שלי - וכמו שהחיילים שמרו עליי במשך 17 שנותיי וחצי, אני גם רוצה לעשות משהו למענם - כן, גם אם זה יהיה להכין קפה לאיזה מפקד בקריה שישאר עד מאוחר בלילה למען מטרה סודית במיוחד... אז נשמה אל תפסיקי לחייך - תמשיכי להיות שמחה! ../images/Emo104.gifמוכרחים../images/Emo104.gifלהיות../images/Emo104.gifשמייח../images/Emo104.gif ואל תשכחי אותנו פה כשתבלי לך בחו"ל... מחכים לחדשות נוספות תמיד... ../images/Emo9.gif שבוע מדהים ופורים שמייח מתוקה שלי, שלך תמיד, ליאת.

Le Parisien

New member
אבולוציה

לעזוב את ישראל זהו לדעתי סוג של שלב אבולוציוני. לא כולם יכולים להבין זאת. לא כל אלה שמבינים זאת יכולים לעשות זאת. היי שמחה שאת גם רוצה וגם יכולה. גם אם ביום מן הימים תחליטי לחזור לישראל איש לא יקח ממך את הרשמים החוויות וההתנסויות באינטראקציה עם עולם אחר.

רוזנה

New member
דארווין היקר ../images/Emo8.gif

תודה על הגדרת המצב לתיאוריה
שיחקת אותה
סו"ש נהדר, רוז

Le Parisien

New member
תודה, אך...

אני חושש שטעית. אני לא דרווין, אני פשוט אחד הקופים שמצא את הדרך לצאת מן הכלוב. בהצלחה בדרכך החדשה בעולם החדש.

max2001

New member
עצוב

רוז, התגובות של אנשים בארץ הם שילוב של פרובינציאליות, צרות אופקים, שטיפת מוח ציונית מגיל הגן (טוב למות בעד ארצנו וכיו"ב), חוסר פרגון (תכונה יהודית גנטית), וחוסר בטחון עצמי. מה שאת עושה מנפץ לאנשים את תפיסת העולם שלהם - והרבה מהם לוקחים את זה כאיום או ביקורת סמויה. אני רק יכול לעוץ להמנע מאינטראקציה בנושא עם מוישה מהמכולת והדוד שמחה. זה חסר סיכוי. הם לא יבינו. מקס

Gefen

New member
רוז בשתי מילים קטנות..

ימותו הקנאים.. הרי את כל הדברים החכמים האחרים כבר כתבו ובאמת נהניתי מהתגובות שקבלת. כל מילה מיותרת... ןתרגישי חופשי לפרוק פה תמיד את אשר על ליבך, בשביל זה אנחנו כאן שגרירה יקרה..

amirr123

New member
באותה סירה

הי, כן, אנחנו בדיוק עכשיו באותה סירה. צעד (למעשה לפנינו עוד מס´ שבועות) לפני כבש המטוס. ההרגשה לא שונה בהרבה, ולמרות שאנחנו די בטוחים בעצמנו, תמיד קיימים הפרפרים. זה לא זמן אופטימלי לעזוב הכל, כולל עבודה, ולהתחיל מאפס, אבל החלטנו ואנו מקיימים!. בנוסף קיימים החברים והמשפחה הספקנים, כמובן שבמקום העבודה קיבלו את ההודעה באותו אופן. אבל זה רק מחזק אותנו להרים את העיניים ולדעת שהעתיד עומד להיות טוב יותר.שאנו יודעים את הכיוון ויום אחד נודה לעצמנו על הצעד הלא-פשוט הזה. מה שלא נעשה בעצמנו, לא יקרה פשוט. אז בהצלחה לכל מי שהרגל שלו כבר מונפת, אם עשיתם את ההחלטה אז קדימה! תזכרו שפה תמיד ישמחו לראות אתכם במקרה הכי גרוע, שסביר שלא יקרה. ובקשר לאוסטרליה, בחירה מצוינת. אנו גם חשבנו על אוסטרליה (יש לנו אפילו משפחה), אבל החלטנו בסוף על קנדה. אז בהצלחה מיוחדת לרוזנה.

רוזנה

New member
תודה תודה תודה תודה תודה תודה

לכולם על החיזוקים המחזקים- זה ממש במקום לקחת רגיעון של הדס
תודה לאמילי על ההבנה- את מוזמנת לבקר...גם אם זה יקח לך שנה
לקוף המודרני שיצא מהכלוב...ונתן לי השראה
למקס, היועץ
לגפן, האמא האולטימטיבית של הפורום והאחראית על מינוי השגרירים (יודעת את מי לבחור)
לאמיר, שנמצא באותו המצב; יד ביד ולב אל לב
ושיהיה גם לך
אני חברים, לא יודעת מה איתכם, אבל אני רגועה...
ותודה נוספת
לכל מי שלא שמע...
שיהיה לכם רק טוב, מבטיחה להיות כאן כשתזדקקו וגם אם לא... שלכם, רוז

RamlaCity

New member
באוירה של אריזה

שכזאת, רק רציתי להגיד, שאת לא לבד. אין שום דבר רע בלקום וללכת, זה מותר, כי אנחנו בסך הכל "עם חופשי". ויש לי שאלה, אפרופו ציונות , ישראליות , ויסורי מצפון של פולנים על עזיבה (שזה קטע ממש ישראלי "מה יהייה אם כולם ילכו".. ובלה בלה ..) ראיתי תחתונים אמריקאים של גברים עם דגל בריטנייה, עם דגל ארה"ב, וכל מיני, אז מה זה אומר עלינו שאין עם דגל ישראל? מה, אצלהם זה לא "קדוש"? רק פה? (באמת אני תוהה)

נ ו ע ם

New member
אני מוכרח להודות...

"הרגע שלפני" היה נשמע לי מאוד מפתה... ולרגע חשבתי שאני באתר הלא נכון...
בכל אופן בין אם כן ובין אם לא אף פעם זה לא נורא לקבל חיזוקים אפילו אם טומנים לרגע את הראש בחול! ושימותו הקנאים...
נועם (126)

למעלה