הרגעת אמא.

הרגעת אמא.

כידוע, יש עכשיו מלחמה. אני עוד שבוע בדיוק הולך להתגייס ואמא שלי מתה מפחד. עכשיו, היא יודעת שאין לי ברירה ושאני חייב להיות קרבי (היא גם מודעת לזה שאני בשאיפה לפלס"ר) והיא מודעת לכל הרעיון שיש לי טירונות וכו'... מה אני יכול להגיד לה בכדי להרגיע אותה? תודה רבה!

שלום לך שותה שוקו

בתור אמא לחייל קרבי אין הרבה מה לעשות כדי להרגע במיוחד ברגעים כאלה. מה שצריך לנחם את אמך זה שאתה הולך להיות טירון לזמן לא קצר וטירונים לא לוקחים להלחם. מה יהיה לאחר שתסיים מסלול? כמו שאתה יודע אלוהים יודע (ואתה יכול לשאול אותו בהזדמנות כשאתם שותים שוקו). חוץ מזה אתה יכול להזמין את אמא שלך אלינו לפורום ופה ניתן לה הרבה טיפים איך לנסות לשמור על שפיות בזמן שהבן בצבא. שיהיה לך גיוס נעים ושירות נחמד ומקווה שתגיע לאן שאתה רוצה. תכתוב לנו לאיזה חיל אתה מתגייס וכו'.. ואולי נוכל לתת גם לך כמה טיפים להמשך הדרך. אז בהצלחה לך .

the gypsy

New member
המון../images/Emo50.gifבשירות, ולגבי האמא

מה לעשות? שלח אותה לפורום, והאנשים הנפלאים כאן יעשו הכל כדי לעזור לה לעבור את השירות שלך בשלום. מה אתה יכול להגיד? שזה חשוב לך, שכך תרגיש שאתה תורם וגם מגשים את עצמך, ושהרווח שלך כאדם משירות כזה יהיה לא פחות מהתרומה שלך למדינה. אם זה ירגיע אותה? ממש לא...אבל ללא ספק יעזור לה לקבל, להשלים ולהיות גאה בך. המון המון הצלחה בשירות!

mars4

New member
בהצלחה גבר! ותגיד לאמא שתיכנס

לכאן. אני כבר ארגיע אותה. אגב, אבא לא דואג?

סמדר בנ

New member
התפקיד של אמא

הוא מאוד לדאוג לילד שלה. כשתהיה בצבא, כשתיסע לטיול הגדול לדרום אמריקה, ככה זה. תמיד דואגים. בקשר לצבא, כפי שאמרו לך כבר כאן, בכל השלב ההתחלתי אתה לא נילחם וכולנו תקווה שעד שתוכשר כלוחם אם זה מה שיקרה, המלחמה הזו כבר תהייה מאחורנו. זה לא שאז לא יהיו לאימך סיבות לדאגה אבל יש כנראה שוני בכל זאת. אני בטוחה שכמו כל ההורים כאן, אמך תהיה גאה בך מאוד וזה שנכנסת ובקשת עזרה בכדי להרגיע אותה מראה שאתה בחור עם רגישות ולב. הרבה הצלחה בגיוס, מחכים כאן לאמא שלך...

תודה רבה לכולם!

דבר ראשון לשאלות שעלו כאן: (
) אני מתגייס לצנחנים. אבא שלי היה בפלס"ר צנחנים, ככה שהוא פחות מודאג והוא גם יודע שבסך הכל יש לנו צבא מעולה שיעשה הכל בכדי להגן על החילים שלו. דבר שני, אני באמת אפנה אותה לפורום פה שתכתוב קצת ותרגע. בינתיים היא יודעת שיהיה בסדר ל4 חודשים. תודה רבה!

oshiko

New member
../images/Emo50.gif בגיוס לצנחנים

בהצלחה בגיבוש. ספר לנו לאן הגעת. גם לי יש בן בפלס"ר, לא צנחנים, נח"ל. אמא שלך תתרגל כמו שאני התרגלתי ... יש כאן הורים רבים לחיילים בצנחנים וביחידות הקשורות אליהם.

2mia

New member
גיוס קל והרבה הצלחה

בצנחנים. אין לי ספק שלא יהיה קל לאמא אבל כולנו מתמודדים ביחד.

אם אתה מתגיס עכשיו (שבוע הבא)

אז תהי'ה עם אחי. איזה יופי!!! אחי הי'ה אמור ללכת ללחימה ממש אבל החליט צנחנים ועכשיו מחכה לו איזה חצי שנה של טירונות כך שלפחות זה מנחם את אמא שלי. היא אפילו התבדחה שאחרי צנחנים יעשה את כל הטירונויות של של צהל ויחזור הביתה אחרי 3 שנים בלי להלחם בכלל. אחרי שלאמא שלך י'הי'ה זמן לעכל מי יודע... ואבא שלך נשמע הוא יכול להרגיע אותה. דבר איתו. ובכל מקרה שלח את אמא שלך לכאן. צרת רבים ..... טוב נו לא חצי נחמה אבל לפחות יש מי שיקשיב ויעודד.

../images/Emo45.gifשיהיה בהצלחה...

ושכחת לספר לכולם שגם אתה וגם אבא מהרוכבי אופניים מהשורה הראשונה.

../images/Emo51.gif, אבל אל תמכור את האופניים..

תזדקק להם בשבתות, קטן עליך לקום מוקדם ולצאת לרכיבה בכדי לשמור על הכושר.

אימשל2

New member
ברוך הבא לצנף החדש

הצנף שלי התגייס לפני שנה. זה נראה כמו קרה רק אתמול. אמא יכולה להרגע לשמונה חודשים הבאים. הכל יחסי. אחרי טירונות של 4 חודשים ואימון מתקדם של עוד 4 חודשים תגיע לפלוגת המסלול. שם כבר תהינה לאמא סיבות מוצקות יותר לדאגה. תשלח אותה לכאן, שעד אז נחסן אותה ונקל עליה. בהצלחה!!!

יונית7

New member
אני עדיין לא נרגעתי...

הבן שלי מסיים את הטירונות בקרוב, והוא יתחיל "אימון מתקדם" שאין לי מושג מה זה בדיוק. למרות שהוא טירון אני כל הזמן דואגת, ומחכה שיתקשר, ואם יום אחד הוא לא מתקשר (וזה קורה לעיתים קרובות) אני משתגעת מדאגה. אומרים שההורים "מתחסנים" עם הזמן, לי זה עדיין לא קרה.

oshiko

New member
עדיין מוקדם לדאוג ...

אימון מתקדם זה שלב קצת יותר מקצועי ומתקדם, שבו מתאמנים לראשונה במסגרות יותר גדולות ממסגרת הפרט של הטירונות. זה עדיין קורס הנערך במסגרת של הבסיס. יש עוד זמן עד שהוא יתחיל להיות חייל מבצעי. עד אז אפשר לקוות כמו שתמיד קיווה היהודי בעיירה שאו שהפריץ ימות, או הכלב ימות, או שניהם יחד, והשלום והשקט ישררו בארץ. אם לא ארבעים שנה אז ארבעים יום, אפילו על שבועיים היינו מתפשרים ...

אימון מתקדם זה טירונות רק עם

הרבה יותר תכנים מקצועי'ים. אני מקוה שלא יקפיצו אותם ויתנו להם לסים בשקט את האימון המתקדם (כמובן תלוי על איזה אימון מדובר אבל אורכו בין שבועים לחודשים)

יונית7

New member
בקרוב יש לו מסע כומתה

ואחר כך הוא אמור לצאת לרגילה של שבוע, אך הוא כבר הודיע לי שלאור האירועים האחרונים יש סיכוי שיבטלו להם את הרגילה. אני כמובן מקווה שמדובר רק בשמועות, החיילים זקוקים מאוד לקצת חופש אחרי הטירונות האינטנסיבית שהם עברו.

tova האחת

New member
בינתיים לא שמעתי שמבטלים רגילה

שני חברים של הבן היו ברגילה ,הבן היה ברגילה ועכשיו כבר משובץ,כך שבינתיים הצבא משתדל לשמור על המסלול..

michelle2113

New member
לחייל שלי ביטלו את הרגילה בעקבות

האירועים. למען האמת הוא יצא לרגילה ואחרי כמה שעות הקפיצו אותו חזרה.

mars4

New member
השמועות אומרות שמסע

הכומתה, שהיה אמור להתקיים בלילה שבין רביעי לחמישי נדחה והרגילה בוטלה. הפלוגות באבטשים. באזור אילת. מאבטחים בסיסי שיריון שאנשהם הוקפצו לצפון. לא שזה בעיה, מצידי שישאר באימון ובקורסים עד סוף השרות אבל סבלנותו של החיל פוקעת והוא כבר זרק ביום שישי.. משהו החליט שאני אהיה עם כומתת בקו"מ עד סוף השרות.. וחוץ מזה נמאס לי כבר לעשות את "העבודה השחורה" רוצה כבר לרדת לקו.. נווו... מה אפשר לענות על כזה משפט?

למעלה