הרגעים הגדולים - סלי ניצחון

STEVE NASH

New member
הרגעים הגדולים - סלי ניצחון

פינה חדשה שלי, שכבר התחלתי בפורום הכדורסל לפני זמן מה והפסקתי. אז הייתה ידועה בשמה "העשירייה" היום קראתי לה "הרגעים הגדולים". הרעיון הוא כזה: כל אחד ישרשר את המקרים הגדולים מהקטגוריה שתופיעה בכותרת. לדג': היום רשמתי סלי ניצחון, מה שאומר שאתם מוזמנים לשרשר את סלי הניצחון הזכורים והגדולים ביותר שראיתם. אז יאללה תנו בראש.

STEVE NASH

New member
אני אתחיל

דרק פישר, 0.4 לסיום, משחק מספר 5 בחצי גמר המערב 2004, שיוויון 2-2 בסדרה והגמד מלוס אנג'לס עם זריקה בלתי אפשרית קובר את סן אנטוניו עם ניצחון 74-73. טים דאנקן העלה את הספרס ליתרון עם פייד אווי מהסרטים אבל פישר עם הסל המשובח הזה ניצח את המשחק. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2916487,00.html http://www.youtube.com/watch?v=Ec7l9o-iozM

OrEl74

Well-known member
מנהל
האמת שהתקלת אותי...

סל הניצחון הכי טוב שראיתי לא קשור ל-NBA בכלל
אבל זה פורום NBA ולכן נבחר משהו מה-NBA. השנה 1997 גמר ה-NBA בולס נגד יוטה משחק מספר 1, משחק צמוד ומשהו כמו 6 שניות לסוף שיוויון במשחק. הבולס לוקחים טיים אאוט והכדור הולך לג'ורדן (כמובן) מייק מכדרר קצת, מטעה ימינה זז שמאלה ועולה לג'אמפ על הפרצוף של ראסל. הכודור בפנים והעיר שיקאגו שמחה וצהלה. למה בחרתי דווקא בסל הזה?? או, טוב ששאלתם... בסוף המשחק MJ אמר: "אני ידעתי שאני הולך לעשות את זה, אתם ידעתם שאני הולך לעשות את זה, ראסל ידע שאני הולך לעשות את זה ובכל זה אף אחד לא יכל למנוע את זה" נכון שזה לא ממש צנוע, אבל תודו שזה אחלה משפט

כעסתי על סלואן בעיקר

כולם ידעו שזה הולך לקרות, אז למה לעזאזל לא תעשו תקיפת דאבל טים מפתיעה אחרי שתי שניות של כדרור? כאילו דא? מול השחקן קלאץ ובכלל הכי טוב? קצת רספקט

דרק פישר.. כלומר דרק שארפ

נס יד אליהו וכל מה שקרה בשתי הדקות שקדמו לאותו סל אין לזה אח ורע בתולדות האנושות חוץ אולי מרג'י מילר הורג את הניקס במו ידיו תוך כמה שניות. 11 נקודות זה היה?

OrEl74

Well-known member
מנהל
הייתי במשחק הזה וזה מה שמעצים את החוויה

זה לא ממש דומה ללראות את זה בטלויזיה....מה שהלך בהייכל באותו רגע היה פשוט מדהים.

OrEl74

Well-known member
מנהל
גם במשחק הזה הייתי ../images/Emo13.gif

זה מדהים, ברגע שהוא הוציא את הכדור מהיד היה ברור שזה נכנס פנימה, זה היה פשוט מטורף. אגב, זה נבחר לסל השנה באירופה ולאחד מסלים המאה (לא זוכר את המיקום המדוייק אבל זה היה בעשריה הראשונה)

הזכרתי אתמול את מלחה

מכיר את הסל של גמצי במחצית מכל המגרש בזריקת וו? מכבי רמת גן מול הפועל ירושלים

OrEl74

Well-known member
מנהל
ברור, זה הסל שהביא אותו למכבי

אבל זה לא היה מול חולון??

זה היה בירושלים

מול חולון הוא נתן תצוגה בדקות האחרונות שלא היתה מביישת את רגי מילר הוא דפק שם שלשות ופייד אוייז על ימין ועל שמאל, וניצח אותם לבד לגמרי וזה אכן המשחק שהביא אותו למכבי מאז הוא נחלש

סלי נצחון

1) ה-0.4 של דרק פישר כפי שהוזכר ומה שקדם לו - הסל של דאנקן ולפני כן גם היה סל של קובי ממש כמה שניות קודם 2) משחק חמש (?) גמר מזרח 1995, אינדיאנה של רג'י וסמיטס מבקרת באורלנדו המופלאה. כמה שניות לסוף, דניס סקוט (?) או אנדרסון קובר מבחוץ, טיים אאוט. הפעם רג'י (לא בטוח, זה מהזכרון) קולע. שוב טיים אאוט. ואז פני הארדווי בסל נצחון. משהו כזה. משחק שש באותה סדרה - ריק סמיטס עם הבאזר תוך כדי סיבוב 3) קופץ לי לראש גם כריסטיאן לייטנר, אמנם מכללות, דיוק הגדולה בחצי הגמר, זריקת פוטבול לאורך המגרש, סיבוב ועלייה לסל בערך מהעונשין. 4) כמובן, רוברט הורי מקבל כדור כאילו היה תפוח אדמה לוהט, ומכניס שלשה עם הבאזר, משחק 3 או ארבע בגמר המערב 2002 מול הקינגס, אחרי שקובי ושאק מחטיאים מתחת לסל, והכדור נהדף אליו. מיותר לציין שוובר היה שם באיזור?
5) סטוקטון 1997 גמר המערב, מעלה את יוטה לגמר 6) טוב, נוסיף אח"כ אולי

סל אדיר במשחק סתמי

אפריל 2007: בשניה האחרונה הוויזארדס זורקים לאוויר כדי שייגמר הזמן, מוריס פיטרסון תופס-זורק-קולע ומביא ניצחון לראפטורס.

tristan79

New member
סל האליפות 1997

טכנית אמנם זה לא סל ניצחון, כי אחריו נקלע עוד סל של הבולס אחרי מהלך יאוש של הג'אז. אבל זה עדיין הסל שנתן את הניצחון במשחק מספר שש ואת תואר האליפות החמישי לשיקגו. אחרי כמה התקפות בהן שתי הקבוצות לא מצליחות לקלוע השחקנים יורדים לפסק זמן 28 שניות לסיום המשחק בשיוון 86-86. הבולס אמנם לקחו פסק זמן על מנת לארגן את ההתקפה האחרונה, אבל כל העולם ואחותו יודעים מה יקרה עכשיו - הכדור יהיה בידיים של ג'ורדן והוא ינצח להם את המשחק... כולם בטוחים בזה חוץ מבנאדם אחד - מייקל ג'ורדן, שחודר, מכווץ את ההגנה אליו ומוציא את הכדור לסטיב קאר שקולע את הג'אמפ 5 שניות לסיום ובעצם מכריע את גורל האליפות... והנה הפרשנות של סטיב קאר על מה בדיוק הלך שם בפסק הזמן האחרון...

למעלה