הרגל של הכלב

כייף לי

New member
הרגל של הכלב

אפי- יורקשייר בן 4 (חגג השבוע בדיוק), החל לפני מספר ימים להמנע מלרדת מהמיטות/ספות...

הבחנתי באחת הפעמים הבודדות, כשהוא ירד מהמיטה הוא בכה מכאב (איי)

בדקתי את כפות הרגליים, לוודא אכן אין שום דבר שמציק(קוצים, חתכים וכד')

הכלב הולך רץ ומשתולל כרגיל!

יש לציין שהוא עולה על המיטות/ספות רגיל.

אתמול לקחתי אותי למרפאה הוטרינרית, לאחר בדיקה וטרינרית אובחן שהפיקה ברחה ממקומה...

הגדירו זאת כדרגה קלה וכרגע אין צורך בניתוח.

קשה לי לראות את הכלב שהוא על המיטה או הספה וכשהוא רוצה לרדת הוא חסר אונים ומילל לעיתים

השאלה שלי אם זה עובר? יש פתרון אחר על מנת לגאול אותו מהכאבים והאם יוכל לחזור לתפקד רגיל?

תודה.

פריקת פיקה

פריקת פיקה הינה בעיה נפוצה בגזעים קטנים. הסימנים, אם קיימים, הם של צליעות שבאות וחולפות.מאחר ומדובר בבעיה מולדת, היא לא חולפת מעצמה.
ההחלטה לגבי ניתוח כוללת כמה דברים, ומידת הסבל של הכלב בהחלט אחד מהם. כלומר - אם ניתוח יכול להקל בצורה ברורה על הסבל שלו, יש בו טעם.
מה שכן - וחשוב לוודא את זה - פריקת פיקת הברך הינה בעיה נפוצה, אך לא פעם היא מסיחה את דעתנו מבעיה אחרת. אם ננתח ניתוח לבעיה שאיננה הבעיה המרכזית, מן הסתם לא נפתור את הבעיה המרכזית.
התיאור הנפוץ ביותר של בעלים על כלב הסובל מפריקת פיקת הברך הוא של כלב שפתאום "נתפסת" לו הרגל, הוא נשאר איתה באוויר ואחרי כמה זמן הכל משתחרר כלא היה. מאחר שהתיאור שלך שונה, ייתכן וזו לא הבעיה המרכזית.
אין בכך כדי לפקפק במה שראו במרפאה. זכור שהם ראו את הכלב ולא אני.

אני יודע שיותר בלבלתי ממה שרצית בשאלה, ואני מתנצל על כך, אך אני חושב שזו נקודה חשובה.

פצית219

New member
לכלבה שלי היה את זה

כל חייה, ותמיד אמרו לי שאין צורך לנתח. אם את רואה שהוא מתקשה בפעולה ספציפית את יכולה לנסות להקל עליו - נגיד לשים ארגז קטן ליד המיטה וללמד אותו להשתמש בארגז כמדרגה.

hila566

New member
ודווקא לכלבלב (ז"ל) שלי

הייתה פריקה ברגל אחורית..
בגיל 8 ניתחנו אותו בערך חודש-חודשיים אחרי שהפיקה יצאה מהמקום בפעם הראשונה..

המנתח בעל שם באוטופדיהוהיינו מרוצים מאוד! כבר ביום הניתוח הוא הלך על הרגל לעשות פיפי ותוך כמה חודשים רץ כמו גור וכאילו לא קרה כלום מעולם..

אני אגב בחרתי לנתח כי אמרו לי שכמה שנחכה זה רק עלול להחמיר וכי פחדתי שאם חם וחלילה הוא יפרוק גם את הפיקה של האחורית השנייה (קוקר ספנייל יש להם נטייה) הוא פשוט לא יוכל ללכת.

כייף לי

New member
תודה הילה

אבל, לא יודעת אם שמת לה, שכתבתי.

הכלב הולך ורץ כרגיל.

הבעיה מתבטאת רק ברגע שרוצה לרדת מהמיטה/ספה.
<לעלות הוא עולה... בקפיצה>

האמת? שזה דיי מטריד כי אני לא רגילה לראות אותו כך, אבל מה ניתן לעשות?

למעלה