הרגלי הנקה

ormbn

New member
הרגלי הנקה

יש לי בת, בת חודש וחצי שצמודה לי לציצי רוב שעות היום, הבדלים בין ארוחות הם בן שעה לשעה וחצי אלא אם כן היא ישנה שהמקסימום שעות שינה שלה זה 3. האם זה נורמלי, אני מקבלת הערות מהסבתות להפסיק לתת לה כדי שהיא לא תתרגל. ועוד שאלה, היא נרדמת רק תוך כדי הנקה, האם גם זה נורמלי, איך זה צריך להיות? ושאלה אחרונה, היא ילדה שאוהבת להיות על הידים, זה פינוק יתר?

sagitlaleche

New member
הרגלי הנקה ../images/Emo20.gif

שלום אמא יקרה. יש כאן כמה פרטים חסרים שקשה לי לענות על השאלה בלעדיהם: מה היה משקל התינוקת בלידה, מה היה משקל התינוקת בשחרור, מה משקל התינוקת כעת? כמה חיתולים רטובים יש ביממה? כמה חיתולים עם קקי יש ביממה? לגבי הירדמות תוך כדי הנקה, אין קשר לשעות, וזה עניין אישי והחלטה אישית של הצמד אמא-תינוק. האם זה מתאים לך? זה נורמלי לחלוטין שתינוק יתנמנם ויירדם על השד. החלב מרגיע גם את התינוק וגם את האמא ושניהם מנומנמים בסוף ההנקה ואם מגיעה גם שעת השינה של התינוק, הוא בוודאי נרדם. יש אמהות שבוחרות לתת לילד לנמנם על השד ולהעביר את התינוק למוצץ שאת ההירדמות ילמד לעשות עם מוצץ. האם שיטה זו מתאימה לך? עדיף שתמצאי את הדרך המתאימה לכם! תינוקות קטנים שרק נולדו, עדיף שנתייחס אליהם כאל עוברים עדיין. הם רק נולדו, אחרי תקופה ארוכה בה היו רגילים לנוע כשאת זזת. הם היו רגילים לתנועה מתמדת. מה השתנה? הנורמות החברתיות בהן אנו חיים. התינוק זקוק להוצאת האנרגיה שנאצרת בו על ידי תנועה. מכיוון שאינו יכול לעשות זאת בעצמו, אנחנו צריכים לעזור לו. נשיאת תינוק במנשא היא אחת הדרכים הקלות לעשות כן, ואם אין מנשא, אז על הידיים! ומהו פינוק? זהו צורך בסיסי של התינוק, כמו מזון, פיפי וקקי. זה לא שונה מכל אחד מהצרכים הבסיסיים הללו של התינוק.

למעלה