הרגלים מוזרים

volkaria

New member
הרגלים מוזרים

אני קוראת המון שעדיף לא לקלח חמוסים בכלל ואם כן אז פעם במליון שנה... גילי שלי אובססיבי למקלחות! הבעיה היא שמדובר במקלחות שלי...כל פעם שאני נכנסת למקלחת הוא רץ אחרי ומסרב לצאת משם,הוא מת על לעמוד מתחת לזרם של הדוש ולהחליק על הרצפה הרטובה.. אני נותנת לו להשאר עד החלק שאני מתחילה לחפוף כדי שהשמפו שלי לא יפגע בו אבל הוא בכל זאת נרטב (לא ספוג מים,אבל הפרווה העליונה שלו נרטבת לחלוטין,הבטן והרגליים) יש לו גם חיבה מוזרה לטעם של השמפו והסבון שלי... המקלחון סגור בדרך כלל אבל פעם אחת שכחתי לסגור וקלטתי אותו אוכל שמפו שנשפך מאחד הבקבוקים שהוא הפיל,ממש נלחצתי אבל נראה שהוא לא הספיק לאכול הרבה כי הוא היה בסדר גמור אחרי זה. הוא פשוט נזק החמוס הזה.... (כמובן שהוא הלך להתפלש בארגז חול המלוכלך שלו אחרי המקלחת) וטיפ קטן של מתחילים,לי זה ממש עוזר! כדי למנוע ממנו להיכנס מאחורי השידות,מקרר,ספה וכדומה פשוט דלפתי לחריצים בקבוקי פלסטיק. זה נראה קצת מטופש,אבל מנע מגילי לחלוטין גישה לכל המקומות האלו,לפחות עכשיו כשהוא קטן :)
 

volkaria

New member
שכחתי מה רציתי לכתוב בכלל

רציתי לשאול בעצמם כמה נורא זה שהוא נרטב ככה? בלי שמפו,בלי כלום,הוא גם לא נרטב לגמרי...רק בפרווה שעליונה. אני שואלת בעיקר בגלל שבזמן האחרון הוא התחיל להתגרד ולנשוך את עצמו (זה התחיל לפני המקלחות המשותפות). סרקתי את הפרווה והעור שלו ולא ראיתי פרעושים או סימנים אדומים,או גירוי..
 

ponzik

New member
גירודים זה טבעי

גם החמוסים שלנו כל הזמן מתגרדים, נושכים את עצמם ומתנקים - זה טבעי. בקשר למים - אני לא יודע, שלנו די סולדים ממקלחות
 

nikita5s1

New member
לגביי גירודים, אם יש לו לכלוך חום כזה באוזנים

אני מציעה ללכת לוטרינר שיסתכל על זה במיקרוסקופ לפעמים זה חרקים קטנים ומעצבנים (קרדיות אני חושבת) ואז נותנים חומר שאפשר לשים על העורף נגד זה, אבל בגלל שזה לפי משקל החמוס רצוי ללכת לוטרינר. אצלי החמוסות נידבקות בזה כל קיץ ואני מקפידה לתת אם הן לא מניקות.
 

nikita5s1

New member
גם אצלי הם אוהבים להיכנס למקלחת לכיורים וכו

זה חלק מהאהבה שלהם למים טריים ומאווררים. כן חמוסים כמו חתולים אוהבים מאוד לשתות מים מאווררים. הכוונה למים שיש בהם הרבה חמצן, וזה לרוב מים שזורמים ולא מים עומדים. בגלל זה הם אוהבים לשתות מברזים, מזרקות וכו. אגב, אני השתמשתי בחריצים בין המקרר לקיר במרצפות שהיו אקסטרא אחרי הריצוף של הבית. דחפתי כמה שם וזה עבד מצוין.
 

volkaria

New member
מה שכן הוא מסריח ממש אחרי המקלחת

הוא הולך אחר כך ומשתפשף על כל השמיכה שלי,כמו שהכלב שלי היה עושה פעם אחרי המקלחת. וכל השמיכה מסריחה ממנו. אני אישית כבר התרגלתי לריח לחלוטין...אני לא מריחה אותו כבר מרוב שהוא נראה לי טיבעי אבל אנשים שנכנסים לדירה עוד רגע מתעלפים מהסירחון. והדירה לא פיצפונת מידי,ואני מקפידה מאוד על הניקיון.
 

Sweet Fantasy

New member
זו בדיוק הסיבה למה לא מקלחים יותר מדיי

המקלחת מסירה את שכבת השומן הטבעית של העור והגוף כדי להשיב את השומן הדרוש להגנת העור מפריש יותר שומן ואצל החמוסים בלוטות השומן הן שמפרישות את הריח בגוף (ולכן לא פעם אנחנו אומרים שלא משנה אם יסירו את הבלוטות האנאליות הריח לא יחלוף
) אזי, יותר מקלחות - יותר שומן - יותר ריח רע. וגם כמובן לא בריא ועלול לגרום לבעיות עור, ויגירוי, והגירודים יתכן וקשורים לזה. מומלץ להמנע מלהכנס איתו.
 

volkaria

New member
אלו רק מים,בלי סבון משום סוג

מים לבד לא אמורים להוריד שום שכבת שומן. אם מים היו מורידים שומן אז הרבה מאוד חיות וציפורים היו בבעיה. אני מניחה שהוא מסריח מאותה הסיבה שכלב מסריח אחרי מים...או מגפי עור אחרי הגשם.
 

Sweet Fantasy

New member
יש חיות שאורח החיים שלהם הוא במים

ועל כן יש להם שכבת מגן מפני המים והמים לא מגיעים לעור (כמו ציפורים למשל,ששכבת השומן הזאת נפגעת, מים מסכנים אותם ואת התעופה שלהן). אם את לא חושבת שזו הבעיה אז בסדר, אני חושבת שזה עלול להזיק וגם חושבת שזו סיבה להסרחת יתר..
 
למעלה