הרגלים טובים

הרגלים טובים

1. מומלץ
2. לא כנושא חדש לדאוג בגללו
3. לא כמשהו נוסף להאמין בו
4. תמיד נגיש לנו משהו קטנטן...
5. אפשר וכדאי לאסוף אותם כמו שאוספים כל דבר אחר
6. לאסוף דברים זה כיף... ולכן בין היתר גם די קל
7. יש למישהו איזה הרגל טוב להחלפה תמורת הרגל רע?

קטע חמוד אממ לא יודעת.

אני עדיין מורגלת בחוסר הרגלים עקביים

יותר מ-99% ממה שאנחנו עושים, חושבים, אומרים ומרגישים -

נעשה / נחשב / נאמר / מורגש מתוך הרגל.
אנחנו הננו (בין היתר) אוסף של הרגלים.
הרגלי תפישה, תנועה, מחשבה, קריאה, הרגשה, עשיה, הימנעות וכו'.
מרתק לצפות בגוש ההרגלים הזה, בעיסת ההרגלים הזאת, מתנהלת; חיצונית ופנימית.

סינבד

New member
איסוף רגעים טובים ונעימים

האתר שלי נפתח בהכרזה: "המציאות כשלעצמה היא הזדמנות לאושר".
בין שאר הדברים אני טוען שאנחנו יוצרים את המציאות שבה אנחנו חיים. הטריק הוא מיקוד של שימת הלב. פעם כשעוד היו סנדלרים שהיו עושים נעליים מעור היה קורה שאחד המסמרים שבסוליית הנעל היה חודר דרך העור ממנו עשויה הנעל ודוקר את רגלו של הנועל אותה. מי שקרה לו דבר כזה, כל תשומת ליבו היתה מתמקדת במסמר הדוקר והיה שוכח לגמרי את כל הנעל שעל רגלו. בד"כ רוב האנשים מתמקדים במסמרים שהם פוגשים ביום יום שלהם.
&nbsp
הרגל טוב הוא לחפש דברים (אפשר ממש קטנים, כמו ציוץ ציפור, פרח, ריח, חיוך... הכל הולך) טובים ונעימים שקורים במשך היום (יש המון כאלו, כל יום). כיוצא לך לפגוש רגע כזה, פשוט לשים אליו לב, להתמקד בו ולזכור אותו. בסוף היום אני משחזר את הרגעים שאספתי במשך היום. אבל לא זה העניין, כשאני מתמקד בחיפוש דברים טובים ונעימים היום שלי עובר בשימת לב לנעל הנעימה שלרגלי ולא למסמר אקראי כזה או אחר.

הרגל מצוין

אפילו ממש מעולה

כמובן שיש לו דרגות שונות ומגוונות.
אז מי שיש לו כבר את ההרגל הזה (כולנו, במידה כלשהי?) מוזמן לרכוש עכשיו גרסה משודרגת לו.
{בקול רדיופוני של פרסומת:} זה שווה!

neophile

New member
מישהו ניסה ?

התרגיל שקישרתי אליו , הוא ללימוד של המרווחים השונים על ידי אימון האוזן בזיהויים .
&nbsp
מרווחים הם אבני הבניין הבסיסיות של המלודיה וההרמוניה , דוגמה שאולי תהיה מוכרת לכם היא שאקורד מינורי נשמע עצוב .
האיכות של האקורד הזה נשמרת בכל הטוניקות . מי שניגן קצת על גיטרה יודע שאם הוא שם את האצבעות שלו בפוזיציה מסויימת ונע על הפרט-בורד , האיכות של אותו אקורד נשמרת , היחס בין הצלילים נשמר אם כי הם עצמם משתנים .
&nbsp
התנועה הזאת שבין אקורדים היא גם נושא גדול מאוד אבל לפני שמגיעים לכך צריך להתחיל מלימוד המרווחים .
יש מגוון של אפליקציות להורדה שמאפשרות להתאמן בכך , בכל מקום שבו אנחנו נמצאים .

למעלה