הרגילי שינה

מרי44

New member
הרגילי שינה

שלום רב, יש לי ילד אחד בן 4 וחצי. יש לי בעיה הילד התרגל בכל שנותיו לישון במיטתי ואני מנסה זמן רב להרגיל אותו לישון במיטתו וזה לא הולך אני זקוקה לייעוץ ועזר. אך בכל הניסיונות אני תמיד נשברת.(הכישלון הוא שלי) ברגע שהוא נרדם אני מעבירה אותו למיטתו ובאמצע הלילה הוא מתעורר, ומבקש למיטה שלי ואני כל כך עייפה שאין לי כוח לעבור את הלילה ערה שוב ושוב מניסיות קודמים שכך זה פשוט עבד. הוא סרב בכל תוקף לישון במיטתו עד היום הזה. אני רוצה להרגיל אותו למיטה שלו אך ללא הואיל. ניסתי בכל הדרכים שרבים המליצו לי, סיפורים מלאך הקסם של דנה. ניסינו את ההפתעות במיטה. אך שום דבר לא עבד. מתעוררים כל לילה. הבעיה שעייפתי מהניסיונות. אני נכשלתי ואני נשארת עם המצב הקיים שהילד ישן איתי במיטה. אני רוצה לשנות את המצב הקיים ובבקשה זקוקה לעזרה.

פלגיה

New member
אני חושבת

שדבר ראשון צריך להילחם על הרדמה במיטה שלו. אם הוא מתרגל להירדם במקום א' וקם במקום ב' - סביר שהוא רוצה לחזור לאותו מקום. מעבר לכך בשעת ההרדמה נראה שיש יותר כוחות מבאמצע הלילה. אחרי שיתרגל להירדם במיטה שלו, יגיע הזמן לאזור כוחות ולהתעקש על כך שלא יגיע אלייך למיטה באמצע הלילה. אבל זה דורש המון התעקשות מצידך - לקום בהתמדה בכל פעם, ולהחזיר אותו למיטה. אין כאן קיצורי דרך.

ק א סי

New member
אם את רוצה לשנות, את צריכה להשתנות

שום עצה לא תעזור אם אין לך את הכוח הפנימי להיות עקשנית יותר ממנו.

דרז

New member
אספר על הבת שלי...

אני חד הורית, אימא ל2, ובתי הקטנה בת 3 וחצי, ישנה איתי מגיל 0. לפני כחודשיים החלטתי, שזהו, שהיא עוברת למיטתה. מדובר בילדה שלא יודעת איך זה לישון במיטה משלה. חשוב ביותר זה להרדים את הילד במיטתו ולא בשום מקום אחר, כי אם הוא נרדם במקום אחר ומתעורר במקום אחר הוא יחזור למקום הראשון, בד"כ. הכנתי אותה מראש, ושיתפתי בנושא את הגננת שלה. אמרתי לה שלי יש מיטה משלי, לה מיטה משלה, ולאחיה הגדול מיטה משלו, היא כמובן התווכחה איתי שהמיטה שלי היא גם מיטתה. בלילה הראשון, היה קשה... השכבתי אותה במיטתה ואמרתי לה שאני עוד מעט חוזרת, וחזרתי כל 5 דקות על הדקה! כל פעם שחזרתי אמרתי לה יפה מאד, לא קמת, אני עוד מעט חוזרת ויצאתי ושוב ושוב, לא זילזלתי בזה.. לקח לה שעתיים להירדם, (מ5 דקות הגדלתי לאט לאט ל10 דקות ואח"כ לרבע שעה וזהו הקפדתי על 15 דקות ולא יותר) בלילה השני לקח לי חצי שעה. ובשאר הלילות, היא הלכה מיוזמתה למיטתה. אך כמובן שלא הכל ורוד, היא מתעוררת לפעמים בלילה, פיפי/מים, אני מובילה אותה ישר למיטתה, לא מדברת איתה. יש לילות, לא הרבה שהיא מתעקשת להירדם איתי, אז אני יושבת לידה במיטתה...עד שנרדמת. לא קל, אך אפשרי. בהחלט אפשרי. הבן שלך כבר בן 4.5.. בגיל הזה הייתי הולכת על מדבקות/פרסים קטנים... כל לילה שישן במטתו, מדבקה/פרס קטן. עד שיתרגל.

דרז

New member
הבעיה העיקרית שלי הייתה

שבכל הפעמים שניסיתי בעבר, שנשברתי. והיא ידעה שאישבר. כשהבנתי את זה, הכרחתי את עצמי לא להישבר בשום אופן ובהחלט יש תוצאות יפות. מאד.

הדעה שלי זה שצריך מלכתחילה במקרים בהם

זה אפשרי לישון במיטותיהם ולא לחכות שהם יתמודדו את ההתמודדות הקשה הזאת ויצטרכו להיפרד מהרגל קשה
יש להם מספיק התמודדויות בחיים שלא צריך להוסיף להם גם את זה

לי יש 3 ילדים שהקטן שבהם מתקרב לגיל 4

ואף פעם הם לא ישנו במיטות שלנו כי כך הרגלנו אותם כמו שאנחנו מרגילים את ילדנו לכל מיני דברים במשך החיים ומלמדים אותם כיצד אמורים לנהוג

פלגיה

New member
אז בגיל 0

כפית על הילדים שלך גמילה פתאומית וטראומטית מהמצב שבו הם שהו 9 חודשים קודם לכן - בבטן אימם.

כשהילד שבע ורגוע אין שום סיבה להשאיר אותו על

המיטה של ההורים כי שם המקום הבטוח ביותר בשבילהם בין עם ההורה ישן ובלי כוונה הוא עלול לעלות עליו והיו דברים מעולם... ובין אם ביום שאין סיבה להשאיר אותם על המיטה של ההורים ולעשות את שאר מטלות היום ברחבי הבית.

פלגיה

New member
לטעמי יש הרבה סיבות

כמו חום ואהבה, כמו שינה טובה יותר (וגם בטוחה - יש דרכים לשמור על בטיחות, והסיכון למוות בעריסה דווקא יורד) או כמו סתם שמירה על איכות השינה של ההורים - במקום לקום לחלוטין 2-3 בלילה, קמים פעם אחת וממשיכים לישון. בכל אופן זאת באמת חריגה מנושא הפורום, רק שמניסיוני האישי שינה של תינוק במיטת ההורים לא הפריעה לו אחר כך כילד לישון טוב מאוד מאוד במיטתו ובחדרו.

כל אחד ודרך גידול ילדיו

לכן לא כולם גדלים עם אותה צורת חינוך ובאותה צורת גידול. אבל מה שבטוח כאן זה שלא חסרים הורים בעולם שגדלים כמו שאנחנו גידלנו את ילדינו לא על מיטת ההורים.

3תיתי

New member
נורא נוח לתת לישון במיטת ההורים

במיוחד אם הילד יונק. האמא (ואני כותבת מנסיון) לא צריכה להתעורר כדי להניק. הילד כמעט לא בוכה וג לא מתעורר לשם אכילה, כי קל לשמוע שינוי קל בעוררות שלו. מתי מעבירים? כשמרגישים שלא מתאים או מפריע. אנחנו העברנו בסביבות גיל שלוש. הראינו את המיטה. הודענו שזו תהיה ה"מיטה של הגדולים". נתנו לילדה לשחור צבע לצביעת המיטה החדשה. גם ציירתי עליה, לשביעות רצונה של הגברת הצעירה, וזהו. הלכה לישון שם, וישנה עד היום עם החתול.

פלגיה

New member
גם לא חסרים הורים שגידלו בדרכים אחרות

לא תמיד הילד ישן במיטת ההורים - אבל המון פעמים הוא ישן עם הסבתא, או עם אח, או אפילו עם כמה אחים. ויש גם הורים, כמוני, שעברו משיטה אחת לאחרת, את ילדיהם הגדולים הכריחו לישון במיטתם, ועם הקטנים יותר הבינו שזאת התעקשות לא נחוצה.

למעלה